23 / 11 / 2024
fuzul

yıldız sarayı kimi oldu

yıldız sarayı kimi oldu

YILDIZ Sarayı kompleksi, içindeki 42 yapıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edildi. Maliye Hazinesi tarafından Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak tahsis yapılırken, “Cumhurbaşkanlığı istediği kuruma tahsis edebilir” denildi.

1934 yılında Yıldız Sarayı için son hazırlıklar yapılmış!

1934 yılının eylül ayında Yıldız Sarayı'nın son hazırlıkları yapılıp eylül ayına kadar açılması planlanmış.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nın Mimarlar Odasına tahsisinin iptaline ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Yıldız Sarayı'ndaki bina 2051'e kadar Mimarlar Odası'nın!

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, dün boşaltılan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının 2051 yılına kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'ne tahsis edildiğini iddia etti.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binasının boşaltılması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından kullanılan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının boşaltılmasına direndiği için gözaltına alınan 15 kişi, serbest bırakıldı.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası TBMM'de konu oldu!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından kullanılan Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası, polis tarafından boşaltıldı. Mimarlar Odası'nın boşaltılan Yıldız Sarayı'ndaki binası mecliste konu oldu.

Mimarlar Odası'nda Yıldız Sarayı gerilimi! Gözaltılar var!

Beşiktaş Kaymakamlığı, Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nın boşaltılması için tebligat verdi. Karara direnen Mimarlar Odası yöneticilerinin bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

İstanbul Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı davasında son durum!

Yıldız Sarayı’nın asma katı ile bodrum katı, 1995'te Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne tahsis edilmişti. Kültür Bakanlığı geçen yıl protokölü iptal etti. Mimarlar Odası da işleminin yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açtı.

Yıldız Sarayı'na 49.5 milyon TL'lik yatırım yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde varlığını sürdürülmesi planlanan Yıldız Sarayı için toplam 49 milyon 485 bin 358 TL tutarında yatırım projesi yürütüyor. Bakanlığın Yıldız Sarayı için planladığı projeler şunlar:

Cumhurbaşkanlığı, Yıldız Sarayı'nı istediği kuruma tahsis edebilir!

YILDIZ Sarayı kompleksi, içindeki 42 yapıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edildi. Maliye Hazinesi tarafından Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak tahsis yapılırken, “Cumhurbaşkanlığı istediği kuruma tahsis edebilir” denildi.

Yıldız Sarayı’nı 9 ayda 18 bin 62 kişi gezdi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi yapılması gündemde olan Yıldız Sarayı Müzesi İstanbul’da en az rağbet gören müzelerden biri.

Yıldız Sarayı güvenlikte tam not aldı!

Cumhurbaşkanı, İstanbul’da bulunduğu zamanlarda artık Yıldız Sarayı’nda da çalışacak. Yıldız Sarayı’nın ismini Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak değiştirecek.

yıldız sarayı kimi oldu Haberi

yıldız sarayı kimi oldu

Sultan Abdülmecid’in 1842 yılında İstanbul’da annesi Bezmi Alem Sultan için yaptırdığı Kasrı Dilküşa Köşkü ile başlayan yapılaşma Sultan Abdülaziz’in 1866’da Büyük Mabeyn Köşkü’nü yaptırmasıyla devam etti. Sultan II. Abdülhamid döneminde Yıldız Saray-ı Hümayunu adı verildi. Bu dönemde saray, padişahın özel mekanlarıyla birlikte, resmi görevlilere tahsis edilen binaları, tamirhane, marangozhane gibi atölyeleri ve tiyatro, müze, kitaplık gibi kültür-sanat yapılarını da kapsıyordu. Has Bahçe’de küçük dinlenme köşkleri vardı. Abdülhamid’in tahttan indirilmesinin ardından bir süre kullanılmayan Yıldız Sarayı, Sultan Vahdettin’den sonra tamamen terk edildi.


KÜLTÜR BAKANLIĞI’NA VERİLMİŞTİ

Saray binaları, 1924 yılında Erkan-ı Harbiye Mektebi’ne tahsis edildi. 1946 yılında Harp Akademileri’ne bırakılan saray, 1978 yılında Kültür Bakanlığı’na devredildi. ‘Yıldız Sarayı Müzesi Müdürlüğü’ adıyla 1993 yılından itibaren müze olarak kullanılan yapıların bir kısmı farklı kurumlara tahsis...