16 / 05 / 2024

Yıldız Sarayı yatırım

Yıldız Sarayı yatırım

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde varlığını sürdürülmesi planlanan Yıldız Sarayı için toplam 49 milyon 485 bin 358 TL tutarında yatırım projesi yürütüyor. Bakanlığın Yıldız Sarayı için planladığı projeler şunlar:

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

1934 yılında Yıldız Sarayı için son hazırlıklar yapılmış!

1934 yılının eylül ayında Yıldız Sarayı'nın son hazırlıkları yapılıp eylül ayına kadar açılması planlanmış.

Bu yıl temettü hisselerine yatırım yapmak kazandırır mı? Temettü hisselerinden nasıl para kazanılır?

Yatırımcılar ve yatırım yapacaklar, temettü hisselerinden nasıl para kazanılacağını merakla araştırılıyor. Peki temettü hisselerinden nasıl para kazanılır? Bu yıl temettü yatırımı yapmak mantıklı mı? Borsada Tek Başına isimli bir kullanıcı, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı

2023'ün yıldızı arsa yatırımı oldu!

Son dönemlerde arsa yatırımına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral arsa yatırımlarının 2023 yılının yıldızı olduğunu söyledi.

Kırkgöz Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Kırkgöz Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 3 milyon 837 bin 550 TL sermaye bedeli ile Sami Erbeş, Mordohay Ovadya ve Silven Salamon Ovadya ortaklığında kuruldu.

Antalya Kemer'e 445 milyonluk 5 yıldızlı otel yatırımı! 

Hayat Sağlık Hizmetleri Yatırım İşletmecilik Turizm Taahhüt Tic. Ve San. A.Ş, Antalya Kemer'e 445 milyonluk otel yatırımı yapacak. Proje kapsamında 249 oda 1000 yatak kapasiteli turizm konaklama tesisi kurulacak.

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Hakan Yılmaz İnşaat Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Hakan Yılmaz İnşaat Yatırım Limited Şirketi Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Yılmaz tarafından kuruldu.

Yüksek enflasyona karşı yatırım araçlarının performansı: Altın, borsa ve dolar değerlendirmesi!

ENAG'ın açıklamasına göre, bu yılın başından itibaren enflasyon yüzde 69,21 yükseldi. Bu durumda, yatırım araçları birikim sahiplerini ne kadar koruyabildiği merak konusu.

Kuzey Yöntem Gayrimenkul Proje Yatırım Anonim Şirketi kuruldu! 

Kuzey Yöntem Gayrimenkul Proje Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 2 milyon 380 bin TL sermaye bedeli ile Murat Gülibrahimoğlu tarafından kuruldu.

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ile birlikte yeniden altının yıldızı parladı. Yatırımcılar yeniden güvenli liman olarak görülen altına yatırıma yönelirken, uzmanlar fiziki altın veya hesaptan alım satım yerine altın fonlarına yatırımın daha cazip olduğunu belirtiyor.

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçen yıla ilişkin yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl desteklenen yatırımların tutarı yüzde 43 oranında artış gösterirken, 357 binden fazla kişiye ise iş imkanı sağlandı.

2023’te borsada hangi sektörlerin yıldızı parlayacak, yatırımcı için riskli ve karlı sektörler hangileri olacak?

Borsa, yeni yıla tarihi rekorlarla girerken, yatırımcının da en fazla merak ettiği, önümüzdeki yıl yıldızı parlayacak sektörler hangileri olacak sorusu. işte bu sorunun yanıtlarını konunun uzmanı bir isim detaylarıyla açıkladı.

Yıldız Sarayı yatırım Haberi

Yıldız Sarayı yatırım

2. Abdülhamid döneminde Osmanlı devletinin idare merkezi olan Yıldız Sarayı’nın kapsamlı bir restorasyonun ardından Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yer alacağı açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2015 yılı bütçe çizelgesinde yer alan Yatırım Projeleri Listesi’nde Yıldız Sarayı için 12 projenin planlandığı görüldü. Projelerin toplam tutarı ise 49 milyon 485 bin 358 TL. Bakanlığın Yıldız Sarayı için planladığı projeler şunlar:


TİYATRO VE CARİYELER DAİRESİ

- 2013 yılında başlayan, Yıldız Sarayı Müzesi marangozhane ve şehir müzesi rölöve restitüsyon restorasyon teşhir tanzim projelerinin yapımının 2015’te tamamlanması öngörülüyor. Proje tutarı 249 bin TL olan çalışma için 2015 bütçesinden 1000 TL’lik yatırım yapıldı.


- 2013’te başlayan Yıldız Sarayı Saray Tiyatrosu ve Gedikli Cariyeler Dairesi (Sahne Sanatları) rölöve restitüsyon ve restorasyon projelerinin yapımının da bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Proje...