01 / 05 / 2024

Yılın Bankası Ödülünü hangi banka aldı

Yılın Bankası Ödülünü hangi banka aldı

Finans dünyasının önde gelen yayın organlarından Financial Times'ın yayınladığı The Banker dergisi "Yılın Bankası Ödülü"ne, Arnavutluk için Çalık Grubu iştiraki Banka Kombetare Tregtare'yi (BKT) layık gördü.

Merkez Bankası yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar dikkat!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dün piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre yıl sonunda doların geleceği seviye belli oldu. Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar dikkat! Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yıl sonunda kaç TL olur?

Dünya Bankası açıkladı! 50 yılın en kötü senaryosu! Altını olanlar derin nefes alın! Kritik seviye resmen belli oldu

Altın fiyatları son 7 aydır düşüş eğiliminde hareket ediyor. Analistlere göre altının ''50 yılın en kötü senaryosu'' yorumları yapılmaya başlarken Dünya Bankası'ndan altın için derin nefes aldıracak kritik seviye açıklandı. 

Yuan güçlü dolar karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Çin Merkez Bankası`nın bu sabah yuanın günlük hareket bandı için orta noktayı belirlemedikten sonra Çin yuanı, ABD doları karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını resmen açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından ekim ayı piyasa anketi açıklandı. Ankette dolar ve enflasyon beklentisi artarken, faiz beklentisi düştü. Merkez Bankası yıl sonunda doların ne kadar olacağını resmen açıkladı.

TCMB, bu yılın en fazla altın alımı yapan bankası oldu

Bu yılın en çok altın alımı yapan merkez bankası Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası oldu. Açıklama Dünya Altın Konseyi'nden geldi. Dünya genelinde ise bankaların altın aktivitelerinde düşüş görüldü.

Sterlin dolar karşısında son 37 yılın en düşüğünde

İngiltere’de piyasa aktörleri daha fazla mali destek beklentileri nedeniyle İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) hızla artan enflasyonla mücadele etme hedefine şüpheyle yaklaşırken, tahviller düştü ve sterlin de 37 yılın yeni en düşük seviyesini gördü.

Son Dakika: Merkez Bankası'ndan 27 yılın en sert faiz artışı!

İngiltere Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 1,75'e yükseldi. Banka enflasyon beklentilerini de artırırken, yılın dördüncü çeyreğinde ülke ekonomisinin resesyona gireceğini tahmin etti.

Merkez Bankası'nın elindeki rezervler son 20 yılın en düşük seviyesinde

Türkiye 2001 kriziyle kıyaslanamayacak bir ekonomik türbülansın içine girdi. Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özatay, krizin derinliğini önceki gün yaptığı açıklamada dikkat çekmişti. Ortaya çıkan veriler bankanın elindeki rezervlerin son 20 yılın en düşük seviyesinde olduğunu o

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi!

Merkez Bankası'nın mayıs ayı beklenti anketinde enflasyon beklentisi yüzde 9.38 olarak açıklandı. Bir önceki ay beklenti yüzde 9.76 düzeyindeydi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 6.93 TL iken, bu anket döneminde 7.02 TL'ye yükseldi.

Merkez Bankası'nın 2020 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 10'a geriledi!

Merkez Bankası, ocak dönemi beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, 2020 yıl sonu için enflasyon beklentisi yüzde 10.01 olurken, büyüme beklentisi ise yüzde 3.2'den yüzde 3.4'e yükseldi. 12 ay sonrası için dolar/TL'de ise 6.43 seviyesi bekleniyor.

Konut kredisi faizleri son 1.5 yılın en düşük seviyesinde!

Dengelenme sürecinin olumlu yansımaları ve Merkez Bankası’nın hamleleri ile kredi kanallarını açıldı. Konutta kredi faizleri 1.5 yıl sonra yüzde 13’ün altına indi. Ticari kredide ise faizi yüzde 12.87 ile 3 yılın en düşük oranını gördü...

Proje finansmanları son 10 yılın en düşük seviyesinde!

Garanti Bankası'nın proje finansmanından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ebru Edin, proje finansmanları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Edin, proje finansmanlarının ilk beş ayda yaklaşık 4 milyar dolar ile son 10 yılın en düşüğünde olduğunu belirtti.

Emlak Bankası 16 yıl aradan sonra geri dönüyor!

Hükümet, Emlak Bankası'nın yeniden kurulacağı müjdesini verdi. 2001 yılında tasfiyesine kararı verilen Emlakbank yeni af yasa tasarısı sonrası 16 yıl aradan sonra geri dönecek.

Yılın Bankası Ödülünü hangi banka aldı Haberi

Yılın Bankası Ödülünü hangi banka aldı


Finans dünyasının önde gelen yayın organlarından Financial Times'ın yayınladığı The Banker dergisi "Yılın Bankası Ödülü"ne, Arnavutluk için Çalık Grubu iştiraki Banka Kombetare Tregtare'yi (BKT) layık gördü. 


BKT açıklamasına göre, ödül dün Londra'da yapılan törenle BKT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta ile Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Seyhan Pencablıgil'e takdim edildi. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen BKT Yönetim Kurulu Başkanı Usta, bankalarının artarak süren başarılı performansının ve müşterilerinin duyduğu memnuniyetin bu tür uluslararası ödüllerin kazanılmasında en büyük etken olduğunu belirtti.  


Usta, bu yıl içerisinde Euromoney ve EMEA Finance gibi finans dergilerinden alınan diğer birincilik ödüllerine de dikkati çekti. "Arnavutluk'ta Yılın En İyi Bankası" ödülünü 5. kez aldıklarına işaret eden Usta, bankanın hisselerinin tamamının Çalık Grubu'na geçmesinin ardından büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 


Usta,...