18 / 05 / 2024

yırca köyü zeytin ağaçları kesilmesi

yırca köyü zeytin ağaçları kesilmesi

Kesilen ağaçların yerine bin zeytin fidanı diktiler Yırca köylüleri, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası üyeleri ile birlikte kesilen ağaçlarının yerine yaklaşık bin zeytin fidanı dikti...

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

Avrupa’yı kuraklık vurdu Türk çiftçisine fırsat doğdu!

Zeytin ve zeytinyağında bu yıl Akdeniz ülkelerinde yaşanan kuraklık Türkiye'nin çok önemli rakipleri olan ülkeleri ithalatçı konumuna getirecek. Bu durumun yurtiçinde de zeytin ve zeytinyağı fiyatlarını artırması bekleniyor.

Polisan Holding 3 ildeki 8 bin dönümlük tarım arazisini satıyor! 

Polisan Holding, tarım arazilerini satışa çıkardı. Manisa, Balıkesir ve Aydın'da bulunan 8 bin dönümlük arazide zeytin ve ceviz üreten Polisan Holding, arazi toplulaştırmadaki sorunlar sebebiyle bu işten çıkma kararı aldı...

Öğrenci yurtlarındaki en büyük sorun, küçük odalar!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360’ta yaptıkları “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında öğrenci yurtları hakkında açıklamalar yaptı.

Marmarabirlik'ten Gemlik'e modern tesis yatırımı!

Gemlik'te Marmarabirlik 15 dönümlük alana zeytin işleme tesisi kuracak. Tesisin kalite ve standartları korurken hem üretimin, hemde tüketimin artması hedefleniyor.

İzmir Kemalpaşa'da imara açılan zeytin alanı SİT değilmiş!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "Zeytin alanlar SİT değilmiş" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Yırca Termik Santrali ne olacak?

Manisa Soma Yırca köyünde Kolin İnşaat'ın termik santral yapması için zeytinlikler Bakanlar Kurulu kararıyla kamulaştırılmıştı. Kolin İnşaat, köylülerin mahkemeye yaptığı itirazın sonucunu beklemeden 6 bin 666 zeytin ağacını bir günde kesmişti.

Naci Koloğlu: Yırca Termik Santrali için 160 milyon dolar yatırım yaptık!

7 Kasım'da Kolin Şirketler Grubu'nun termik santral yapmak için kestiği zeytin ağaçlarıyla gündeme gelen Yırca köyü, bu kez de Danıştay kararı nedeniyle ilgi odağında...

Danıştay ‘Yırca’da Bakanlar Kurulu kararını iptal etti!

Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu’nun aldığı acele kamulaştırma kararının yürütmesini durduran Danıştay, kararı esastan iptal etti.

Yırca Termik Santrali için ikinci durdurma kararı!

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesinde, 7 Kasım'da Kolin Grubu'nun termik santral yapımı için 6 bin 666 zeytin ağacını sökmüştü. Zeytin ağaçlarının katledilmesinin ardından Danıştay 6'ncı Dairesi'nden, yürütmeyi durdurma kararı çıktı...

Soma Yırca'da yapılacak termik santrale ikinci durdurma kararı!

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi. Greenpeace ve Yırcalı köylülerin avukatı Bayram: "Yırca Mahallesinde kurulması planlanan termik santraldeki ÇED kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi!

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi. Greenpeace ve Yırcalı köylülerin avukatı Bayram: "Yırca Mahallesinde kurulması planlanan termik santraldeki ÇED kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Yırca Köyü'nün hava kirliliği ölçüldü!

Greenpeace, Soma’ya bağlı Yırca Köyü’nde yaptığı 24 saatlik hava kirliliği ölçümünün sonuçlarını açıkladı. Termik Santral Projesi nedeni ile 6 bin zeytin ağacın kesildiği Yırca Köyü’ndeki hava kirliliğini ölçtü...

yırca köyü zeytin ağaçları kesilmesi Haberi

yırca köyü zeytin ağaçları kesilmesi

Manisa'nın Soma ilçesi Yırca köyüne Kolin Şirketler Grubu tarafından yapılması planlanan termik santral için 6 bin zeytin ağacının kesilmesine tepkiler büyüyor. Ağaç kıyımı karşısında Kolin Şirketi hukuka uygun hareket ettiklerini iddia ederken, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoglu önemli bir açıklamada bulundu. Söz konusu termik santral projesine ilişkin ÇED olumlu kararının, 17 Mart 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verildiğini hatırlatan Bozoglu, "Raporun hiçbir yerinde zeytin ağaçlarının kesileceğinden bahsedilmemektedir. 


ÇED raporunda belirtilmeyen bir husus uygulamada gerçekleştirilemez." dedi. Bozoglu. ÇED raporundaki sıkıntıları şöyle sıraladı: 1/100.000'lik planın iptal edildiği belirtilmektedir. Yani saha plansızdır. Üst ölçekli plan olmadan inşaat izni alınamamaktadır. Peki inşaata nasıl başlanmıştır? (Ağaçların kesilmesi, arazinin hazırlanması vb.) Halkın katılımı toplantısı 3 bin 500 m uzaklıktaki Soma merkezde...