05 / 05 / 2024

Avrupa’yı kuraklık vurdu Türk çiftçisine fırsat doğdu!

Avrupa’yı kuraklık vurdu Türk çiftçisine fırsat doğdu!

Zeytin ve zeytinyağında bu yıl Akdeniz ülkelerinde yaşanan kuraklık Türkiye'nin çok önemli rakipleri olan ülkeleri ithalatçı konumuna getirecek. Bu durumun yurtiçinde de zeytin ve zeytinyağı fiyatlarını artırması bekleniyor.



Dünya Gazetesi'nden Ali Ekber Yıldırım'a konuşan Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Tan, bu yıl Avrupa'da yaşanan kuraklık nedeniyle İspanya, İtalya ve Yunanistan'da zeytin üretiminin düştüğünü belirterek Türkiye'nin bu yıl 421 bin ton üretimle İspanya'nın ardından ikinci sıraya yükseleceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön