02 / 05 / 2024

yok olan ahşap evler

yok olan ahşap evler

1940 yılında Ankara'dan İstanbul'a gelen dönemin İçişleri Bakanı Faruk Öztrak vilayet, belediye ve emniyet işleriyle meşgul olmuş. Bir muhabirle yaptığı konuşmada İstanbul'un ahşap evlerinin istimlak edileceğini söylemiş.

70 metrekare ahşap ev fiyatları ne kadar? 27 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap evler diğer betonarme evlere göre farklı yapılardır. Son dönemin popüler yapılarından olan bu ahşap evleri diğer yapılardan ayıran farklılıklar nelerdir? İşte araştırılan detaylar!

Ahşap ev çürür mü? Ahşap evler yağmura dayanıklı mı?

Ahşap yapılar görsel açıdan pek çok kişinin aklını çelen yapılardan biri olmaktadır. Arsası olan ve ahşap ev yaptırmak isteyenler bu yapılara dair detaylı bilgi edinmek istiyorlar. İşte bu konuda merak edilenler!

Ordu'da okul yolundaki yıkılma tehlikesi olan ahşap köprü yenilenecek!

Yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesi olduğu tespit edilen ahşap köprünün yerine daha güvenli yeni köprü yapılması için çalışma başlatılacak...

Beton mikseri operatörü, evinde ahşap ev yapıyor!

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir firmada beton mikseri operatörü olan Cumhur Günay, evinde kurduğu atölyede ağaç dalları ve köklerinden ahşap ev maketleri üretiyor.

Ordu'daki ahşap camiler korunarak geleceğe taşınacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kültür mirası olan ahşap camilerin, ilgili kurumlarca koruma altına alınmak suretiyle yaşatılacağını ve geleceğe taşınacağını söyledi.

Aslandağ Ahşap yılda 90 bin kapı üretiyor!

Aslandağ Ahşap (Artella), bu yıl 90 bin kapı üretim hedefine sahip. Sakarya’da daha büyük bir fabrika yatırımı için arsa alan firmanın 60 milyon liralık cirosu içinde yüzde 10 olan ihracatın payı da hızla yükseliyor.

Samsun Kavak'a ahşap cami inşa edilecek!

Samsun'da sorunların yerinde tespiti ve yapılacak olan işlerin belirlenmesi için yapılan toplantılara Kavak İlçesinde devam edildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak'a ahşap malzemelerle bir cami yapılacağını söyledi.

Ahşap Bartın Evleri tehdit altında!

Ahşap Bartın Evleri Osmanlı'nın son zamanlarındaki modernleşme sürecindeki mimari değişimini yansıtıyor. Fakat yangınlar, ihmalkârlık ve bakımsızlıktan dolayı Bartın tarihi ahşap evlerini yok olma noktasına getirdi.

Ahşap evlerin fiyatı 70 bin TL

Son yıllarda ahşap eve olan ilgi de her geçen gün artıyor. 20 günde inşa edilen, 100 yıl ömre sahip ahşap evler 70 bin liradan satılıyor...

Depreme dayanıklı ahşap evler 20 günde teslim ediliyor!

Bursa İnşaat Fuarı’nda sergilenen ahşap evler ilgi görüyor. Yangına karşı dayanıklı olan ahşap evler, 20 günde teslim ediliyor. Ada Ahşap’ın yetkilisi Hidayet Özçelik evler hakkında bilgi verdi..

1978 yılında İstanbul'un ahşap evleri birer birer yok oluyormuş!

1978 yılında İstanbul'un ahşap evleri birer birer yok oluyormuş. Kocamustafapaşa'dan Eyüp'e kadar İstanbul'un eski semtlerindeki ahşap evler yıkılıp yok oluyormuş. Bakımsızlıktan oturulamaz olmuş evlerin bazılarını da Belediye mühürlüyormuş.

Manisa'da ahşap evde yangın: 1 ölü!

Manisa Demirci ilçesinde İrişler mahallesindeki Hatice Dikmen'in (81) yalnız yaşadığı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yayılan alevler alt katı hayvan damı olan ahşap binayı kısa sürede sardı...

Sarıyer'de icradan 1.6 milyon TL'ye satılık avlulu ahşap ev!

İstanbul 10. İcra Dairesi; Sarıyer İlesi, Emirgan Mahallesi, Çam Fıstığı Sokak'ta yer alan avlulu ahşap evi 1 milyon 600 bin TL'den satışa çıkarıyor. İhalesi; 21 Kasım'da...

yok olan ahşap evler Haberi

yok olan ahşap evler



Dahiliye Vekili şehrimize geldi


İstanbul'daki ahşap evler istimlak edilecek


Faik Öztrak, bu husustaki kanun lahiyasının hazırlanmakta olduğunu bildirdi


     Dahiliye Vekili Faik Öztrak dün sabahki ekspresle Ankara'dan şehrimize gelmiş, Haydarpaşa'da Vali ve Belediye Reisi Lütfi Kırdar'la vali muavinleri, belediye reis muavinleri, İstanbul Emniyet Müdürü ve diğer zevat tarafından karşılanmıştır. 

     Faik Öztrak, İstanbul'a geçtikten sonra öğleden evvel Taksim'de Beden Terbiyesi Genel Direktörlüğü İstanbul Başkanlığı Merkezi'ni ziyaret etmiş, öğleden sonra Belediye'ye gelerek Vali ve Belediye Reisi Lütfi Kırdar'ı ziyaret ve orada Vilayet ve Belediye işleriyle meşgul olmuştur. 

     Faik Öztrak, Belediye'de kendisiyle görüşen muharririmizin suallerine şu cevapları vermiştir: 

   ...