11 / 05 / 2024

yok olan Boğaziçi

yok olan Boğaziçi

1929 yılında Boğaziçi, ihmal ve bakımsızlıktan harap olmaktaymış. Ortaköy ve Beylerbeyi rıhtımları bakımsız haldeymiş. Tarihi büyük yalılar para etmediğinden yıkılarak enkazı satılıyormuş, ayakta duran yalılar ise depo olarak kullanılıyormuş.

1942'de Boğaziçi'nde 130 bin liraya satılık yalı!

İstanbul Boğaziçi'nde 1942 yılında bahçesi olan yalı 130 bin liraya satışa çıkarılmış. Satılık ilanında yalının taş yapılı olduğu belirtiyor...

Boğaziçi Üniversitesi personel alımı yapıyor! 50 KPSS puanı yeterli

İş arayanlar bu gelişmeye dikkat. Boğaziçi Üniversitesi yeni personel alımı yapacağını açıkladı. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi bünyesine 50 KPSS puanı ile 22 sözleşmeli personel alımı yapacak. İşte tüm detaylar...

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Esenler Otogarı'nı İBB İştiraki İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ işletecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan 15 Temmuz Şehitler (Esenler) Otogarı’nın işletmesini ihaleye çıkardı. Yapılan ihaleyi yıllık 27 milyon TL bedelle İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ kazandı.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

Boğaziçi kararı İstanbul'a ihanet olur!

Boğaziçi kararının İstanbul'a ihanet olacağını ifade eden İmamoğlu, "Henüz alınmış bir karar yok. Taslak ve duyumlar var. Bir masada 3-5 teknik insanın 16 milyonluk bir kentin geleceğine dair karar verme işi değildir. Yapılan ihanetlerin büyük kısmı da bu metot ile yapılmıştır" dedi...

10’uncu Boğaziçi Zirvesi’nde gayrimenkulde önemli iş birlikleri gerçekleşecek!

İstanbul 10'uncusu 27-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi'ne sayılı günler kaldı. 90 bin ülkeden 3 binin üzerinde katılım olması beklenen zirvede çok ciddi iş birliği anlaşmalarının imzalanmasını bekleniyor...

Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Beykoz’da yaşayan Kastamonulu hemşehrilerle bir araya geldi. Aydın, “’Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek'' diye konuştu.

Boğaziçi’ndeki yapılarda İBB Meclisi devre dışı kaldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin seçim öncesi yaptığı son toplantıda Boğaziçi ile ilgili dikkat çeken bir karara imza atıldı. Boğaziçi ön görünümünde yer alan tescilli kültür varlığı olan yapılarda planlama süreci uzun olduğu için İBB Meclisi devre dışı bırakıldı.

İmar barışına Boğaziçi ve Tarihi Yarımada rötuşu!

Son günlerin ana gündem maddesi olan imar barışı düzenlemesi İstanbul'da Boğaziçi ile Tarihi Yarımada'daki bazı alanlarda uygulanmayacak...

Boğaziçi yeni imar düzenlemesiyle yenilenecek!

Üzerinde çalışılan yeni imar düzenlemesi, Boğaziçi’nde yayılmış olan gecekondular ve eski yapıların yenilenmesini sağlayacak. Böylece Boğaziçi Bölgesi’nde bulunan Emirgan, İstinye, Beykoz, Üsküdar gibi bir çok gözde semt hak ettiği güzelliğe ve değere kavuşacak.

Areon Boğaziçi Evleri’nin yüzde 26'sı satıldı!

Areon Yapı’nın Bodrum’daki 16. projesi olan ve Eylül ayında inşaatına başlanan Areon Boğaziçi Evleri’nin yüzde 26’sı satıldı.

Areon Boğaziçi Evleri’nin inşaatı Eylül'de başlıyor!

Bodrum’da bugüne kadar 1.800 konuta imza atan Areon Yapı, bölgedeki 16. projesi olan Areon Boğaziçi Evleri’nin inşaatına Eylül ayında başlıyor.

yok olan Boğaziçi Haberi

yok olan Boğaziçi



Dünyanın en güzel yerleri


  Şirin Boğaziçi bakımsızlık ve ihmalden harabiye sürükleniyor


  Şirin Boğaziçi günden güne harabiye maruz kalmakta, ihmal edilmektedir. Boğaz'ın her iki sahilini süsleyen eski ve büyük yalılardan bir kısmı yıkıcıya verilmekte ve enkazı satılmaktadır. Bunların yerine yenisinin yapıldığına da hiç tesadüf edilmiyor. Diğer bir takım yalılar da tütün ve kömür deposu ittihaz edilmektedir. Bu kömür depoları yüzünden Kuruçeşme de ölmüştür. Üsküdar'dan Kuzguncuk'a kadar 




olan saha da tütün depolarının istilası altında kalmıştır. Eski büyük yalılar...