01 / 05 / 2024

yok olan İstanbul kapıları

yok olan İstanbul kapıları

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince tarihi abilerin etrafının açılması esası çerçevesinde Fatih'teki Eğrikapı ve civarını tanzim edecekmiş. Kapının tamirinden sonra bir de meydan yapılacakmış.

Kira fiyatları İstanbul'dan İstanbul'a göçü başlattı! Ocakta 2 bin TL olan kira şimdi 20 bin TL!

Kira fiyatları açısından Türkiye'nin en pahalı şehirlerinden biri olan İstanbul'da ilçeden ilçeye göç başladı. Ocak ayında 2 bin lira olan kira şimdi 20 bin liraya yükseldi.

Sıfır otomobile mayıs zammı şoku! Adı var kendisi yok! Fiyatlar 120 bin liraya kadar arttı! 

Son zamanlarda bayilerde sıfır otomobil bulmak gittikçe zorlaşırken mayıs ayında sıfır otomobil fiyatlarının 120 bin TL'ye kadar arttığı ortaya çıktı. Adı var kendisi yok olan sıfır otomobiller için yeni zamların gelmesi de bekleniyor.

Uzman isimden şok eden İstanbul açıklaması! İstanbul'da çadır kurulacak yer bile yok! Olası İstanbul depreminde...

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şamil Şen, olası İstanbul depremini değerlendirdi. Uzman isimden şok eden İstanbul açıklaması! İstanbul'da çadır kurulacak yer bile yok! Olası İstanbul depreminde...

Suriye'de zarar gören tarihi yapıların restore edilme şansı yok!

BM, uydu görüntüleri, iç savaşta Suriye’de yok olan tarihi ve kültür mirasını ortaya koydu. Araştırmayı yürüten Direktör Einar Bjorgo, bu eserlerin geri gelmesinin mümkün olmadığını söylüyor.

İstanbul'un kayıp tarihi eserleri kitapta toplanacak!

İstanbul’da yer alan tarihte farklı sebeplerden dolayı yok olan veya bakımsızlıktan harap olmuş 100 tarihi eser, İstanbul’un Yüzleri projesi kapsamında kitaplaştırıldı...

Veysel Eroğlu: İstanbul'da su için endişelenecek bir şey yok!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'İstanbul'da su için endişe edecek hiçbir şey yok. Çünkü İstanbul'da 800 milyon metreküp biriktirme kapasitesi var, Melen'le birlikte 700 milyon daha geliyor' dedi.

Shopping Fest 2014 hedefi olan 10 milyar TL’yi yakaladı!

Perakende, turizm, gıda, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektör için itici güç olan İstanbul Shopping Fest (İSF) 2014 hedefi olan 10 milyar TL ’yi yakaladı.

İstanbul Shopping Fest 7-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest yepyeni kampanyalarını duyurmak için 27 Mayıs Salı günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ nde perakende duayenlerini ağırladı...

Trakya Cam Yapı Fuarı'nda!

Düzcam sektörünün lideri konumundaki Trakya Cam, 6 - 10 Mayıs 2014 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü’ nde gerçekleştirilecek olan İstanbul Yapı Fuarı’ nda yeni cam ürünlerini tanıtıyor.

Torunlar GYO Paşabahçe'ye otel, Eyüp'e konut inşa edecek!

Torunlar GYO portföyüne dâhil olan İstanbul'un en değerli arazilerinden Paşabahçe Tekel Fabrikası arazisi, Boğaz kıyısındaki özel konumuyla İstanbul'un cazibe merkezlerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

İstanbul INN'de metrekaresi 4 bin dolar!

İlk blokun teslim tarihi için 15 ay öngörülen ve 200 milyon dolar hacimli olan İstanbul INN Levent; 15 katlı tek blokta 135 konut ve ofisten ve 5 blokta toplam 650 konut ve ofisten oluşuyor. Bloklarda ilk 3 kat ofis olarak dizayn edildi...

İstanbul Inn Levent fiyat listesi!

İstanbul Inn Levent fiyat listesi bilgileri haberimizin içerisinde yer alıyor. Bu yıl sonunda teslim edilecek olan İstanbul Inn Levent projesinde metrekare fiyatı 4 bin dolardan başlıyor...

Uğur Kılıç bugün SOLAREX İstanbul’da proje deneyimlerini anlatacak!

İhlas Fuarcılık tarafından gerçekleşecek olan İstanbul Fuar Merkezi’ nde gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Güneş Enerjisi ve de Teknolojileri Fuarı “ Solarex İstanbul’ da konuşmacı olarak yer alacak.

yok olan İstanbul kapıları Haberi

yok olan İstanbul kapıları



Eğrikapı ve civarı tanzim edilecek


Türk askerinin İstanbul'a ilk defa girdikleri kapı tamir edilece, burada bir yeşil saha vücuda getirilecek


     İstanbul'un imar planı hazırlanırken tarihi kıymeti olan abidelerin etrafının açılması esası kabul edilmişti. Bu abidelerden başka tarihi hatıraları yaşatan eserlerin ve semtlerin de muhafazası için tedbir alınması muvafık görülmüş ve bu hususta Müzeler İdaresi'yle temas edilmiştir. B. Prost, bilhassa Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a ilk girdiği kapıya büyük ehemmiyet verilmektedir. 

     Vakanüvislerimiz ve ecnebi müverrihlerin çoğu Fatih'in Eğrikapı'dan şehre girdiğini kaydediyorlar. Kapının yanında bir Tekfur Sarayı vardır. Sarayın yanında, sulh zamanlarında kanatları daima açık duran bir sur kapısı mevcutmuş....