02 / 05 / 2024

yol kamulaştırma

yol kamulaştırma

İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları kamulaştırabiliyor. Peki, yol için kamulaştırma nasıl yapılır? İşte yol kamulaştırma kanunu..

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Sakarya Akyazı için acele kamulaştırma kararı!

Sakarya İli, Akyazı İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede kamulaştırma bilgileri yer alan taşınmazların, Akyazı Yahyalı Duble Yol Projesinin gerçekleşmesi amacıyla Akyazı Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de

Ankara Etimesgut'ta kamulaştırma sonrası mutlu son!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,Etimesgut Etiler Mahallesi'nde İstasyon Caddesi'ne alternatif yol projesi kapsamında gerçekleştirilen kamulaştırma sonrası yıkılan evler yerine yenilerini inşa ediyor.

Ağrı Merkez'de yol çalışması için acele kamulaştırma yapılacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Ağrı Merkez'de yol yapım çalışmaları için acele kamulaştırma yapılacak..

Gaziantep Nizip ve Karkamış'ta acele kamulaştırma!

Gaziantep'te Nizip-Karkamış il yolu yol yapım çalışmaları için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Kahramanmaraş'ta kamulaştırma çalışmaları başladı!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sarayaltı ve Şekerli Caddelerinde yol kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Yol için kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, yol için kamulaştırma nasıl yapılır?

Yol kamulaştırma kanunu!

İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları kamulaştırabiliyor. Peki, yol için kamulaştırma nasıl yapılır? İşte yol kamulaştırma kanunu..

Tavşanlı - Simav karayolu kamulaştırma bedelleri ne zaman ödenecek?

Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Kütahya’nın Tavşanlı-Emet-Hisarcık-Simav ilçeleri arasında devam eden yol yapım çalışmalarında kamulaştırma bedellerinin arazi sahiplerine Eylül ayında ödeneceğini söyledi. İşte açıklama...

Kamulaştırma işlemleri nelerdir?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olarak ifade ediliyor. Peki, kamulaştırma işlemleri nelerdir?

Bakırköy Basınköy'de acele kamulaştırma kararı!

Bakırköy İlçesi sınırları içerisinde gerçekleştirilecek Küçükçekmece Aşık Veysel Caddesi D-100 Karayolu Arası Yol Kavşak Uygulama İmar Planı kapsamında Basınköy yolunda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Belkıs-Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Belkıs - Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında proje güzergahında kalan alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Samsun Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı için kamulaştırma kararı çıktı!

Samsun 154 kV Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergâhına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

yol kamulaştırma Haberi

yol kamulaştırma

Yol kamulaştırma kanunu!

İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları, kaynakları ve irtifak haklarını; bedellerini nakden ve peşin olarak veya aşağıda belirtilen hallerde eşit taksitlerle ödemek suretiyle kamulaştırma yapabilirler.


Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüzelkişilerince kamulaştırılmasında yapılacak işlemleri, kamulaştırma bedelinin hesaplanmasını, taşınmaz malın ve irtifak hakkının idare adına tescilini, kullanılmayan taşınmaz malın geri alınmasını, idareler arasında taşınmaz malların devir işlemlerini, karşılıklı hak ve yükümlülükler ile bunlara dayalı uyuşmazlıkların çözüm usul ve yöntemleri, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Yol için kamulaştırılacak taşınmaz mallarda sürecin nasıl işleyeceği de aynı kanunda yer alıyor.


Kamu yararı kararı verecek merciler

Madde 5 – Kamu yararı kararı verecek merciler şunlardır:

a)...