13 / 05 / 2024

Yola terk masrafı

Yola terk masrafı

Yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesine yola terk deniyor. Peki yola terkin ücreti ne kadardır? Yola terk masrafları nelerdir? İşte yola terk bedeli 2014...

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İmar planlarında bazı alanlar park, yeşil alan ya da oyun alanı gibi birimlere ayrılır. Kamu yararına olacak şekilde gerçekleşen bu duruma ise yola terk adı veriliyor. Peki, yola terk yapmadan ruhsat verilir mi? Tapuda yola terk işlemi nasıl yapılır? Yola terk nedir? İşte detaylar…

Yalkavak Park Dolphin'in yola terkettiği alanın imar planı değişti!

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Park Dolphin Sitesi'nin encümen kararı ile yola terk ettiği alan alt ölçekli imar planında "turizm tesisi" ilan edildi.

Plansız alanlarda yola terk yapılır mı?

Yola terk; yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, plansız alanlarda yola terk yapılır mı? Yola terk işlemi nasıl yapılır?

Yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

İmar alabilmek için tüm arsa,tarla gibi yerlerinin yola cephesi olması gerekiyor.Bazı tarlaların,arsaların yola cephesi bulunmamaktadır.İşte yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Yola cephesi olmayan tarla nedir?

Yola cephesi olmayan parsellere ruhsat verilemiyor.İmar alınması için mutlaka yola cephesinin olması gerekiyor.Peki yola cephesi olmayan tarla nedir?Yola cephe alınması için yapılması gerekenler nelerdir?

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş masrafı 2015!

634 sayılı Kanun gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti hakkı deniyor. Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş masrafı 2015 ne kadar?

Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakem heyeti dilekçesi nasıl yazılır?

Taşınmaz mal satın almak isteyenler bankadan kredi alırken dosya masrafları ödüyor.Bu masrafların geri ödemesi için dilekçe yazılıp dosya masrafı geri alınabiliyor.Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakem heyeti dilekçesi nasıl yazılır?

Konut kredisinden alınan dosya masrafının iadesi için dilekçe!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin kararına göre konut kredisi için alınan dosya masrafının iadesi yapılıyor.Peki konut kredisi için alınan dosya masrafının iadesi için dilekçe yazılması gerekiyor.İşte, konut kredisinden alınan dosya masrafının iadesi için dil

Konut kredisinden alınan dosya masrafının iadesi nasıl olur?

Taşınmaz mal sahibi olmak için bankalara konut kredisi başvurusu yapanların dosya masrafları iade ediliyor.Peki, konut kredisinden alınan dosya masrafı iadesi nasıl olur?İşte,konut kredisinden alınan dosya masrafının iadesi..

Yeni ev alınca tapu masrafı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri taşınmazın yer aldığı tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda verilen bu hizmet karşılığında belli oranlarda harçların ödenmesi gerekiyor. Peki, yeni ev alınca tapu masrafı nasıl hesaplanır?

Ev kredisi dosya masrafı geri alınabilir mi?

Mesken sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan kimseler, ödedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebilir mi? Ev kredisi dosya masrafı geri alınabilir mi?

Konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?

Konut kredisi iadesi için ilk olarak kredinin kullanıldığı bankaya, başvuru yapılması gerekiyor. Bankadan olumsuz cevabın alınması halinde, konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?

Banka dosya masrafı iade dilekçesi!

Konut kredisi konutun teminat altına alınması (ipotek) şartıyla veriliyor. Bankaların konut kredisinde açıklayamayacağı masrafları geri ödemesi gerekiyor. İşte, banka dosya masrafı iade dilekçesi!

Yola terk masrafı Haberi

Yola terk masrafı

Yola terk bedeli!

Yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesine yola terk deniyor. Yola terk haritalarının yapımında parselasyon niteliği taşıyan ayırma haritalarının yapımındaki kurallar uygulanıyor. Yola terk haritaları ise imar planlarının uygulanışı sırasında yola terk işlemi nedeniyle yapılan haritalara deniyor. 


Yola terk için gerekli evraklar:

-Taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kaydı örneği,

-Taşınmaz malın bulundugu yere göre Belediye Encümeni veya İl İdare Kurulu'nun olumlu kararı ve bu kararla ilgili belgelerin tasdikli örneği,

-Yüklenici serbest çalışan harita ye kadastro mühendisinin iş yapım sözleşmesi veya işin yapımına yetki veren vekaletname örneği,

-Serbest çalışan harita ve kadastro mühendisi sorumluluğunda yapılan işler için -Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasının mesleki denetiminin yapılmış olması (denetim sırasında işn yapım bedeli belirlenmelidir)

-Kadastro müdürlüklerinden alınan ve işin yapımında kullanılan belgelerin...