12 / 05 / 2024

yola terk neden yapılır

yola terk neden yapılır

Yola terk işlemi, bir taşınmazın kamu yararına terk edilmesi anlamına geliyor. Peki yola terk ne demektir, yola terk işlemi nasıl yapılır?

Yola terk nedir?

Bir gayrimenkulün kamu yararına terk edilmesi kapsamına giren yola terk nedir, yola terk işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtı haberimizde...

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore'daki terk edilmiş evler tanesi 1 dolardan satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş konut fazlası olan mahalleleri canlandırmayı hedefliyor.

"Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?

Ülkelerini terk eden milyonlarca ABD vatandaşı yurt dışında çeşitli ülkelerde yaşıyor. Peki milyonlarca kişi ABD’ye göç etmeye çalışırken ABD vatandaşları neden ülkelerinden ayrılıyor? İşte yanıtları…

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İmar planlarında bazı alanlar park, yeşil alan ya da oyun alanı gibi birimlere ayrılır. Kamu yararına olacak şekilde gerçekleşen bu duruma ise yola terk adı veriliyor. Peki, yola terk yapmadan ruhsat verilir mi? Tapuda yola terk işlemi nasıl yapılır? Yola terk nedir? İşte detaylar…

Yalkavak Park Dolphin'in yola terkettiği alanın imar planı değişti!

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Park Dolphin Sitesi'nin encümen kararı ile yola terk ettiği alan alt ölçekli imar planında "turizm tesisi" ilan edildi.

Plansız alanlarda yola terk yapılır mı?

Yola terk; yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, plansız alanlarda yola terk yapılır mı? Yola terk işlemi nasıl yapılır?

Mersin'de yola isabet eden binalar yıkılıyor!

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, ilçede yeni yol açma ve genişletme çalışmaları sürüyor. Tuna, "Çavuşlu Mahallesi 89066, 89131 ve 89064 numaralı sokaklarda imar yola isabet eden üç binanın, belediyemizce yıkımı gerçekleştirilmiştir"

Mersin Toroslar'da yola isabet eden binalar yıkılıyor!

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, ilçede yeni yol açma ve genişletme çalışmaları sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çavuşlu Mahallesinde imar planlarında yola isabet eden üç binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Ulu Cami Hamamı kaderine terk edildi!

Mezopotamya'nın en eski şehirlerinden biri olan Mardin'de çok sayıda yapı kaderine terk edilmiş. Bu tarihi yapılardan biri de Ulu Camii Hamamı. Ulu Cami'ye vakıf olarak yaptırılan tarihi hamamın kapısına kilit vurulmuş.

Aydın'da barajın dolması taşkına neden oldu

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde kurulu Kemer Barajı'nın dolması sonucu baraj kapakları açılınca Büyük Menderes Nehri'nde taşkına neden oldu. Nazilli-Yenipazar karayolu taşkın nedeniyle ulaşıma kapatıldı. İşte yaşananlar...

Keleş İnşaat Sefaköy projesi neden gecikti?

Keleş İnşaat'ın Küçükçekmece Sefaköy'de geçen yıl başlayacağı karma projesi neden gecikti? Keleş İnşaat'ın 120 milyon TL'ye satın aldığı arazi E-5 üzerinde yer alıyor. İşte projenin başlayamamasının sebebi...

Karasu Limanı neden gecikti?

Sakarya Yeni Haber Gazetesi yazarlarıdan Cihan Ersöz bugünkü köşe yazısında Karasu Limanı neden gecikti sorusuna yanıt verdi..

Koç, Kalamış Marina'dan neden vazgeçti?

Koç Grubu aylar süren bekleyişin ardından yürütmeyi durdurmayı kararı kaldırılmayınca Kalamış Marina’dan vazgeçti. Aynı gün ÖİB'nin Marina’nın yeni planını yayınlaması, ‘zamanlaması manidar’ yorumlarına neden oldu.

Bahçeşehir'e neden yatırım yapılır?

Yeni Akit Gazetesi yazarı Mehmet Canıtatlı bugünkü yazısında, bölgedeki projelerin inşaat yeri ile emlak uzmanlarının görüşleri ışığında Bahçeşehir'e neden yatırım yapılacağını açıkladı. İşte o yazı:

yola terk neden yapılır Haberi

yola terk neden yapılır

Yola terk ne demektir?

Yola terk, imar uygulaması sırasında taşınmaz sahiplerince söz konusu taşınmazın kamu yararına terk edilmesi işlemi anlamına geliyor.


Yola terk işlemi, bir bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bu işlem, imar planına uygun biçimde olacak şekilde taşınmaz mülkün tamamının veya bir kısmının terk edilmesini kapsıyor. Yola terk ne demektir sorusunu yanıtladıktan sonra yola terk işleminin hangi amaç için yapıldığına değinelim.


Kamu yararı için yapılan terk işlemi sonrasında, söz konusu olan yol, yeşil alan ve park gibi alanlar için değerlendiriliyor.


Yola terk ne demektir, özetleyecek olursak, imar uygulaması sırasında taşınmaz sahiplerince bedelli veya bedelsiz olarak imar planına uygun biçimde taşınmazın tamamının veya bir kısmının kamu yararına terk edilmesi işlemidir.



Işıl Seren...