05 / 05 / 2024

yöneticiye para ödeme

yöneticiye para ödeme

Kat Mülkiyeti Yasası’na tabi yapılarda yönetici için kat malikleri kurulunda bir ücret tayin edilebiliyor. Peki, sitelerde yöneticiye para ödemek zorunlu mu?

Florya'ya komşu Sinpaş Boulevard Sefaköy'de özel ödeme seçenekleri!

Sinpaş tarafından istanbul Sefaköy'de inşa edilen Sinpaş Boulevard Sefaköy'de özel ödeme seçenekleri sunuluyor. 5 blok olarak inşa edilen Sinpaş Boulevard Sefaköy projesinde toplam 390 konut bulunuyor.

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

Hane başına 15.000 TL para verilecek! Bakanlık son çağrıyı yaptı! Kurban paralarınız PTT’den alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde dar gelirli ailelere yönelik bir ödeme yapma kararı aldı. Buna göre, hane başına 15.000 TL ödeme gerçekleştirilecek ve ödemelerin PTT aracılığıyla yapılacağı duyuruldu. Ödeme detayları aşağıda yer alıyor...

İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası! Site sakinleri isyan etti! 

Son dönemde pek çok site yönetimi, fahiş aidat zamları ve şeffaf olmayan idari yapılarıyla gündem oluyor. İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası ortalığı karıştırdı. 

Diğital Türk lirasında büyük adım! İlk ödeme yapıldı

Dijital ortamda kullanılan ve bir merkez bankası tarafından yönetilmeyen para birimleridir. Bu tür para birimleri, genellikle kripto para birimleri olarak bilinir Son yıllarda kullanılan kripto paraların önüne geçilmekte zorlanılırken, Merkez Bankası,  Dijital Türk Lirası ile ilgili açıklama yaptı.

Altın satacaklara tarihi yükseliş uyarısı: Para etmiyor yükselmiyor diyenler bu tarihte zengin olacak

Altın fiyatları doların yüksek seyretmesinden ötürü beklediği çıkışı yakalayamamış gözükse de uzmanlar uyarıyor. 'Sabır acıdır meyvesi tatlıdır altın yükselmiyor para etmiyor diyorsanız bekleyin bu tarihte zengin olacaksınız' İşte altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Konutta prim uyanıklığına yüksek para cezası! Adınıza 50 bin lira ceza yazılıyor

Satın aldığı konutu daha düşük vergi ödemek için değerinin çok altındaa gösteren konut ahiplerine yüksek para cezaları geliyor.

Mahall Ankara'da 60 ay 0 faiz ve 1 yıl sonra ödeme avantajı!

Kızılay - Çayyolu metro hattına 200 metre mesafede yer alan Mahall Ankara projesinde 60 ay 0 faiz ve 1 yıl sonra ödeme avantajı sunuluyor...

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli nedir?

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri bulunuyor.

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli ile satışa çıktı!

Emlak sektöründe projelerin yarım kalmasını önlemek için Yapı Kredi yeni bir model oluşturdu. Ödeme Korumalı Finans Modeli ilk kez Dekar Kıyıbahçe Çekmeköy'de denenecek.

Öğrenci ve bekara ev vermeyen yöneticiye ceza!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından 'ailesi olmayan öğrenci ve bekara ev verilmeyeceği' yönünde karar aldırtan apartman yöneticisine ayrımcılık yasağını ihlal etmesi nedeniyle idari para cezası verildi.

Mahall  Ankara'da 1 yıl sonra ödeme avantajı!

Mahall  Ankara'da 1 yıl sonra ödeme avantajı sağlanıyor.  246 rezidans,140 ofis, 86 yatay ofis ve 41 ticari üniteden meydana gelen proje Ankara Çankaya'da yükseliyor. 

Kadıköy Fortis Sinanlı ödeme seçenekleri!

Kadıköy Fortis Sinanlı ödeme seçenekleri kapsamında projede yüzde 5 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Fortis Sinanlı proje fiyatları 2018 güncel liste kapsamında projede fiyatlar 600 bin TL'den başlıyor...

yöneticiye para ödeme Haberi

yöneticiye para ödeme


Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''yöneticiye para ödeme'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı... 


48 bağımsız bölümlü bir sitede oturmaktayım. Yöneticimize ücret ödeniyor. Oysa kat malikleri kurullarında böyle bir karar alınmamış. Yersiz ödenen bu parayı geri alabilir miyiz? ● H.O. 

Kat Mülkiyeti Yasası’na tabi yapılarda yönetici için kat malikleri kurulunda bir ücret tayin edilebilir. Böyle bir karar varsa buna uyulur. Ancak okuyucum böyle bir karar olmadığını yazmış. Bu gibi hallerde yönetici mutad ortak giderlerin yarısına katılmaz.

Burada dikkat çeken husus ortak giderlerin mutad olanlarıdır. Yani ekstradan bir gider kalemi ortaya çıkarsa örneğin kazan değişecek ise mutad giderlerden değildir, yönetici bunun giderine herkes gibi katılır. Mutad gider periyodik olarak her ay yapılan giderdir.

Okuyucumun olayında ise bunun...