29 / 04 / 2024

Yöneticiye toplantı yapması için ihtarname gönderilir mi

Yöneticiye toplantı yapması için ihtarname gönderilir mi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Apartman yöneticisinin toplantı yapmasını istiyorum. Bunun için kendisine ihtarname gönderebilir miyim?" sorusunu yanıtladı.

İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası! Site sakinleri isyan etti! 

Son dönemde pek çok site yönetimi, fahiş aidat zamları ve şeffaf olmayan idari yapılarıyla gündem oluyor. İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası ortalığı karıştırdı. 

Apartmanda oturanlar dikkat! Siz de yanlış yapıyor olabilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, apartmanlarda yöneticinin toplantı ile alınan kararları bildirmemesinin fesih sebebi olup olmadığını ve kimlerin malik kimlerin vekil olduğunun belli olmadığı bir toplantının geçerli olup olmadığını kaleme aldı. 

Düzce Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı!

Düzce'de büyük problem haline gelen Eski Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni sanayi alanına yönelik toplantı gerçekleştirecek. 

Türkiye İMSAD 'Yeşil Mutabakata Hazır mıyız' toplantısı 30 Eylül'de!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 44. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Yeşil Mutabakata Hazır mıyız?’ başlığı ile 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Kim Kardashian'a kripto para için uyarı!

Reality şov yıldızı Kim Kardashian'ın sosyal medyadan kripto paralara yönelik reklam yapması sonrasından İngiltere'den uyarı geldi. 

Sitelerde yöneticiler toplantısız görevden alınabilir mi?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında pandemi döneminde sitelerde görev alan yöneticilerin nasıl görevden alınacağını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

5 maddede site yönetimlerinde toplantı müessesesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "5 maddede site yönetimlerinde toplantı müessesesi" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ankara Büyükşehir belediye başkanları 'deprem'i tartışacak!

Ankara Kent Konseyince yarın video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olan "Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi" toplantısında, bazı büyükşehir belediye başkanı ve büyükşehir kent konseyi başkanları, "Depreme hazır mıyız?" sorusuna yanıt arayacak.

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i yıkıldı!

Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ''Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir'' dedi.

Site yönetim toplantısında alınan karar nasıl iptal edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Site yönetim toplantısı yapılıyor ve kararlar alınıyor. Ancak onaylatılan deftere ek bir madde yazılıyor. İşin iyi yanı imzalayanlardan biri defterin resmini çekmiş, mahkemeye dava açıyorlar. Bu kararlar geçerli mi? ' sorusunu yanıtladı.

Silivri Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imar konuşuldu!

Silivri Belediye Meclisi Şubat ayı 1. birleşiminin 1. oturumu gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, toplantıda bir çok konu hakkında açıklama yaptı.

Kapıcı dairesi ortak alan mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Çatı katı dairemiz kirada. Kömürlüğümüz kapıcı odasına ilave edilerek kiraya verilmiş. Farklı bir dairenin kömürlüğü yönetim toplantısı kararıyla bize verildi. Sonra kiracıların birinden 100 TL alacağım söylendi. Ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Yöneticiye toplantı yapması için ihtarname gönderilir mi Haberi

Yöneticiye toplantı yapması için ihtarname gönderilir mi

Yönetici uymak zorunda değil On altı dairelik bir binada daire sahibiyim. Yöneticinin toplantı yapmasını istiyorum. Bu konuda kendisine ihtarname gönderebilir miyim? 

Gönderebiliyorsam bunun bir avukat tarafından yapılması mecburi midir? • K.T. 

Herkes kanuna ve ahlaka aykırı olmayacak şekilde karşısındakine isteğini içeren bir mektup gönderebilir. 

Bu normal posta ile olabileceği gibi noter kanalı ile de olur. Şekil şartı olmayan hadiselerde, talebin noter kanalı ile gönderilmesinin özelliği ileride ispat vasıtası olarak kullanmaktır. Bazı haller vardır ki bunun mutlaka noterde yapılması gerekir. Örneğin gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi böyledir, geçerli olması için mutlaka noterde yapılmalıdır. 

Ancak okuyucumun sorduğu hususta bir şekil şartı yoktur. Peki böyle bir taleple karşılaşan yönetici ne yapar? 

Kat malikleri kurulunun toplanması için bağımsız bölüm maliklerinin üçte birinin talebi olmalıdır. Bu halde yönetici kat maliklerini...