19 / 07 / 2024

yönetime ihtarname

yönetime ihtarname

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, konut projesinde olmayan tesisi yaptılar engelleme hakkım var mı diye soran okuruna cevap veriyor. İşte o yazı!

Ali Kurt'tan vatandaşlara, kamu bankalarına, sektör temsilcilerine ve merkezi yönetime dönüşüm çağrısı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra kentsel dönüşüm de en çok konuşulan konular arasında yer alırken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da riskli yapıda oturduğunu düşünen vatandaşlara, kamu bankalarına, sektör temsilcilerine ve merkezi yönetime çağrı yaptı.

İzmir'de bir konut sitesi ayaklandı! Yönetime 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale' suçlaması!

İzmir Karşıyaka'da  604 daireli konut sitesinde yaşayanlar 16 milyon liralık 'usulsüz ihale' için site yönetime tepki göstererek yürüyüş gerçekleştirdi.

Konut sitesinde oturanlar aman dikkat! Yöneticiniz bunu yapıyorsa ihtarname yollayabilirsiniz! 

Posta Gazetesi Tamer Heper, bugünkü köşesinde yazlıklarda yöneticiler ile malikler arasında yaşanan bildiri sorununa değindi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

‘Mavi tik’ için pazarlık kızışıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Elon Musk’a mesaj var! Bize farklı tarife mi uygulanacak?

Sosyal paylaşım platformu Twitter’ı 44 milyon dolara satın alarak şirketin yönetim kurulunu fesheden ve tek başına yönetime geçen ünlü milyarder Elon Musk’ın mavi tik’i paralı yapmasının yankıları sürüyor. Tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil oldu!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İhtarname başınıza dert olabilir İşte cezası

Ev sahiplerinin eski kiracılarını çıkarmak için sıklıkla kullandığı yöntemlere bir tane daha eklendi: Noterden ihtarname... Diğer yandan oğlum kızım gelecek gibi bahaneler ile kiracıya gönderilen ihtarnamelerin mahkeme kararıyla ispatlanma zorunluluğu bulunuyor. Aksi taktirde cezası var...

Esenyurt'ta 15 bin kişilik konut sitesinde borç skandalı!

Esenyurt'ta daha önce yönetimin borçları ödememesi sebebiyle doğalgazı kesilen 15 bin nüfuslu sitenin şimdi de suyu kesildi. Site sakinleri yönetime kayyum atanmasını istiyor.

Eski site yönetimden kalan borçlar ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, sitede yapılan incelemede eski yönetimin yeni yönetime 200 bin TL borç bıraktığı ve 43 bin TL'lik icra takibi olduğu, bu durumda ne yapılacağı soruldu. 

Binadaki pencereye panjur yapımı için yönetimden izin alınmalı mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bahçe hizasında bir daire aldık, zeminle aynı hizada olduğundan panjur yaptırmaya karar verdik. Yönetime sorduk, ‘izin vermeyiz’ dediler. Böyle keyfi bir izin olur mu? Biz emniyetimizi nasıl sağlayacağız?' sorusunu cevapladı.

Pandemi sürecinde bina toplantıları nasıl yapılacak?

Posta yazarı Tamer Heper 'Oturduğumuz sitede kat malikleri genel kurul toplantısı pandemi bahane edilerek temsilciler kurulu ve yönetim kurulu başkanı tarafından yapılmıyor. Konu ile ilgili şikayet hakkımızı veya yönetime karşı itirazımızı ne şekilde yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

İLBANK'tan kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere kredi desteği! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, 2020 yılında kentsel dönüşüm çalışmaları için yerel yönetime kredi desteğinde bulundu.

Site aidatları e-posta ile bildirilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun "Sitedeki yeni yönetim her ay ödemem gereken meblağı kapılara yapıştırarak bildiriyor. Ben senenin belli aylarında bazen şehir dışında ve hatta bazen yurtd ışındayım Bu halde yönetime bana bildirileri e-posta ile yapın desem geçerli mi?' sorusunu yanıtladı.

Sarıyer Basın Yayın Kooperatifi sitesinden imar parası açıklaması!

İstanbul Sarıyer'de  bulunan Basın Yayın Kooperatifi sitesinde, site sakinlerinin imar  barışı için ödedikleri paraların bir kısmının nerede kullanıldığı belirtmemesi üzerine site sakinleri tarafından yönetime uyarı yapılmıştı. Konuya ilişkin kooperatiften açıklama geldi...

yönetime ihtarname Haberi

yönetime ihtarname


Büyük bir sitede daire sahibiyim. Bu dairede de oturuyorum. Ancak yönetim tam evimizin önündeki yeşil alanı telle çevirdi futbol ve basketbol sahası yapıyor. Oysa bu yer hem projede hem de broşürlerde yeşil alan olarak belirtiliyordu. Projede bunları görseydim ben bu daireyi almazdım. Buna hakkı var mı? 


Bir bina içinde veya dışında, parsel sınırları içinde tasdikli projede ne görülüyor ise bu şekilde kalması gerekir. O kadar ki, otopark olarak görülen alan bir ihtimal fazla gelse de fazla alanı çocuk parkı yapamazsınız.


Veya aksini düşünelim, projede çocuk parkı olarak görülen alanı, “Çocuklar gelip oynamıyor” diye otopark yapamazsınız. Sizin durumunuz da bunlardan farklı değil. Mademki bahsettiğiniz alan yeşil alandır spor tesisi yapılamaz, spor alanına dönüştürülemez.


Bir noktada okuyucumun sorusu içinde yanıt da var. Daire alırken çevresine...