03 / 05 / 2024

Yongşing adasına çin devlet kurdu

Yongşing adasına çin devlet kurdu

Filipinler ve Vietnam’ın da hak iddia ettiği Yongşing adasına Çin bir şehir kurdu. Sanşa’da havaalanından bankaya her şey var. Tek eksiği Sanşalılar

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

İnşaat yasaklarına uymayanlara büyük ceza! Belediyeler işletmeleri sıkı takibe aldı!

5 Mayıs-15 Ekim arasında uygulanan inşaat yasağı süresi boyunca kurallara uymayan firmalara cezai yaptırım uygulanıyor. Kuşadası Belediyesi inşaat yasağı boyunca kurallara uymayan firmalara göz açtırmadı.

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Galatasaray Adası için yeni imar planı hazırlandı. Söz konusu ada “Kamuya Açık Yüzme Havuzu ve Özel Sosyal Tesis Alanı” olarak düzenlendi.

Petrol fiyatlarına Çin etkisi! Brent petrol düşüyor! 7 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı

Petrol fiyatları bugün, Çin'de "sıfır vaka" politikasına devam edileceğine ilişkin açıklamanın ardından artan talep endişelerinin etkisinden dolayı düşmeye başladı. Peki bugün brent petrol ne kadar? Bren petrolün varil fiyatı kaç dolar? İşte brent petrol varil fiyat listesi 7 Kasım 2022.

Tavuk Adası'nda çalışmalar tam gaz! 'Keyif Adası'na dönüşüyor!

Cunda Adası'na 700 metre mesafede yer alan Tavuk Adası'nda inşaat çalışmaları 10 Nisan tarihinden itibaren devam ediyor. Peki son olarak ruhsatının iptali için yargıya taşınan Tavuk Adası ne zaman hizmete açılacak? İşte Tavuk Adası'na ilişkin merak edilen tüm soruların yanıtı...

Galatasaray Adası'nda ışık göründü! Sarı-kırmızılı kulüp adasına kavuşuyor!

Galatasaray Adası'na kavuşuyor, Yargıtay'dan sevindiren karar geldi. Mahkeme tarafından geçtiğimiz sene alınan karar, Yargıtay tarafından da onaylandı...

Tahliyesine karar verilen Galatasaray Adası için yapılan başvuru reddedildi!

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Galatasaray Adası'nı tahliyesine yönelik açılan istinaf mahkemesine yapılan başvuru için ret kararı alındığını açıkladı. 

Galatasaray Adası'na Katarlı talip!

Galatasaray Adası için Mart'ta tahliye kararı verilmişti. O tarihten bu güne Su Ada boş kaldı. Pek çok talipli Galatasaray Adası'nın kapısını çalıyor. Alınan bilgilere göre Mandarin Türkiye'nin ortaklarından Katarlı Alfardan Holding, adanın en istekli taliplerinden oldu.

Dere yatağına bina inşaatı yasaklansın talebi!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev enkaz oldu. Kent sakinlerin dere yataklarına inşa edilen evler nedeniyle imar yasağı için çağrıda bulundu. 

Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor!

Otel yatırımlarının hız kesmeden devam ettiği Ayvalık'taki Cunda Adası'na Moshonisi otel geliyor...

Kuşadası Uydukent'in imar sorunları çözülüyor!

Kuşadası'na bağlı Uydukent'te imar sorunlarına yönelik sorunlar çözülüyor. Konuyla ilgili müjdeyi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den açıklama geldi. 

Kuşadası'nda inşaat işlerine düzenleme!

Aydın Kuşadası Belediyesi, kentteki inşaat işlerinin İmar Kanunu’na uygun olarak yürütülmesi yönünde talimat gönderdi. 

Fikret Orman Cunda Adası'ndan arsa alacak!

Bodrum’da otel inşa etmek isteyen Fikret Orman, geçtiğimiz gün gittiği Cunda Adası’na bayıldı. Adada bir otel yapmak isteyen iş adamı yaklaşık 15 milyon lira harcayacak.

Yongşing adasına çin devlet kurdu Haberi

Yongşing adasına çin devlet kurdu



Yongşing adası Güney Çin Denizi’nde aşağı yukarı Burgaz Adası büyüklüğünde kaşık kadar ıssız bir yer... Ancak tıpkı bir dönemler Yunanistan ve Türkiye’nin üzerinde hak talep ettiği Kardak adası gibi, burası Çin, Vietnam, Filipinler ve Malezya arasında adeta paylaşılamayan bir ganimet. Küçücük bir ada için değer mi demeyin, çünkü bazı araştırmalara göre Çin denizinin bu bölgesinde zengin kara altın yatakları bulunması bir hayli olası ve bu durum da tabiatıyla her dört ülkenin de iştahını kabartıyor. Hal böyle olunca dördü de yıllardır adanın kendi topraklarına ait olduğunu iddia ediyor.



Belediye başkanı atandı


Ekonomik ve tabii demografik gücü diğerlerine nazaran bir hayli üstün olan Çin, adayı fiilen idari bölgelerine katmak için harekete geçti: Yongşing’in gemiyle anakaraya 13 saatlik bir uzaklıkta olmasına rağmen, bir gecede...