25 / 07 / 2024

yöresel mimari geleneği yöresel mimari

yöresel mimari geleneği yöresel mimari

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Türkiye'nin 7 bölgesindeki köylerde yöresel mimari geleneğini canlandırmak üzere yürüttüğü projeyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. Güneydoğu Anadolu bölgesinin projeleri devam ediyor...

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Bursa Osmangazi'deki 11 sivil mimari örneği yapı ayağa kaldırılıyor!

Tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla eski Bursa’yı ortaya çıkaran Osmangazi Belediyesi 11 Sivil Mimari Örneği yapıyı yeniden ayağa kaldırıyor.

Yöresel mimariye uygun konut inşa edene ücretsiz proje desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 şehirde tamamladığı Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında konut inşa etmek isteyenlere ücretsiz proje desteği verecek.

Of, Çaykara ve Dernekpazarı'na yöresel mimarili binalar geliyor!

Karadeniz'in ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yol üzerindeki 3 ilçede binaların çehresi değişiyor. Binalar yöresel mimariye uygun görünüme kavuşuyor

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Murat Kurum: Yöresel mimari çalışmalarımız sürüyor!

Türkiye'de konut seferberliği başlatıldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yöresel mimariye ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Akseki Sosyal Konutları yöresel çizgisiyle dikkat çekiyor!

TOKİ'nin Antalya Akseki'de hayata geçirdiği sosyal konut projesi, bölgenin doğasıyla uyumlu yatay mimari konsepti ve yöresel çizgisiyle dikkat çekiyor...

Rize Güneysu'da beton binalar yöresel mimariye uygun ahşapla kaplanıyor!

Rize'nin Güneysu ilçesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) desteği ile 'Turizm Odaklı Yenileme ve Öze Dönüş' Projesi uygulanıyor. Proje ile beton binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun olarak ahşapla kaplanıyor...

TOKİ'den Isparta’ya 469 yöresel mimarili konut!

TOKİ, Isparta Keçiborlu’da az katlı planda yöresel mimari çizgiyi yansıtan ve donatı alanlarıyla farklı sosyal ihtiyaçları karşılayan özgün bir yerleşim alanı kuruyor…

Rize'de yöresel mimari atağı!

Rize'nin İyidere, Derepazarı, Çamlıhemşin, Fındıklı ve Güneysu ilçelerinde  binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun şekilde tasarlanıyor. 

Evini yöresel mimariye göre yapana büyük fırsat!

Yöresel mimariye uygun yapılacak konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşlara yıllık yüzde 1 faiz oranıyla ilk 2 yılı geri ödemesiz, 10 yılda ve 10 eşit taksitte ödeme imkanıyla kredi desteği sağlayacak.

Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri kitabının 2. çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri” kitabının ikincisi yayınlandı.

TOKİ yöresel mimariyle şehirleri 2023'e hazırlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yöresel mimari ve mahalle kültürünü gözeten projelerle şehirleri 2023 Türkiye'sine hazırlıyor. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, ''Kalite kavramını TOKİ olarak 2023 vizyonuna ulaşabilmemizin temel koşulu olarak kabul ediyoruz''dedi.

yöresel mimari geleneği yöresel mimari Haberi

yöresel mimari geleneği yöresel mimari

Yöresel mimariler konusunda, şuan Zonguldak'tan Artvin'e kadar, Amasya, Çorum'da dahil olmak üzere çalışmalar bitirildi. Güneydoğu Anadolu bölgesinin projeleri devam ediyor. Yöresel Mardin evleri ve taş evlerinin çalışmalarına ise başlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı köylerde yöresel mimari geleneğini canlandırarak sağlıklı, modem, afete dayanıldı konut projeleri üretecek. Karadeniz bölgesi ile ilgili çalışmalar tamamlanırken, Güneydoğu Anadolu bölgesinin projeleri devam ediyor. Yöresel Mardin evleri ve taş evlerinin çalışmalarına da başlanan çalışma kapsamında, 7 bölgenin yöresel mimarisi hazırlanacak. Her bölge için en az 12 tip proje yapılacak ve tamamlandığında tanıtımı Erdoğan'ın katılacağı program ile yapılacak.

KÜLTÜREL YAPI ÖNEMLİ

Kırsal alanlardaki kaçak, denetimsiz yapılaşma ve modem malzemelerin bilinçsiz kullanımı nedeniyle yüzyıllardır süregelen ve Türkiye'nin her ilinde farklı zenginlikler barındıran kırsal yapım geleneği, tehdit altında. Bakanlık çalışma başlatarak...