05 / 05 / 2024

Yöresel mimari ne durumda

Yöresel mimari ne durumda

Mimar Mehpare Evrenol ' Yöresel mimari bulunulan coğrafyanın iklim şartları, topografik yapısı, içinde yaşayan toplumun gelenek ve kültürel yapısıyla, sosyal yaşantısı ile şekillenir ' dedi...

Yöresel mimariye uygun konut inşa edene ücretsiz proje desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 şehirde tamamladığı Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında konut inşa etmek isteyenlere ücretsiz proje desteği verecek.

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

100 metrekarelik bir evin maliyeti 2020 yılında ne kadar olacak?

2020 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri geçtiğimiz aylarda açıklandı. Peki, 100 metrekarelik bir evin maliyeti 2020 yılında ne kadar olacak?

Dolar yıl sonunda ne kadar olacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, herkesin merak ettiği "Dolar yıl sonunda ne kadar olacak?" sorusunu kendi Twitter hesabında 27 maddede yanıtladı. İşte 27 maddede "dolar" analizi...

Of, Çaykara ve Dernekpazarı'na yöresel mimarili binalar geliyor!

Karadeniz'in ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yol üzerindeki 3 ilçede binaların çehresi değişiyor. Binalar yöresel mimariye uygun görünüme kavuşuyor

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

Yozgat'taki yöresel ev yoğun ilgi görüyor!

Yozgat Belediyesi tarafından Sarıhacılı Mahallesi'nde açılan Yöresel Ürün Pazarı ve Kahvaltı Evi yoğun ilgi görüyor. Konakta Yozgat yöresine ait yöresel ürünler satılırken, üst katta ise organik kahvaltı ve yöresel yemekler satılıyor.

Kırsaldaki alanlarda yöresel mimariye uygun konutlar üretilecek!

Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının Belirlenmesi Projesi ile kırsaldaki yapılaşma koşulları belirlenecek.

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Murat Kurum: Yöresel mimari çalışmalarımız sürüyor!

Türkiye'de konut seferberliği başlatıldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yöresel mimariye ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kuşköy'ün mimari projesine Uluslararası İdealkent Ödülü!

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy'ün mimari projesi Avrupa'dan ödül aldı.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul'un en yoğun metro hattı olacak olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

Yöresel mimari ne durumda Haberi

Yöresel mimari ne durumda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yöresel mimarileri koruma altına alma girişimlerini değerlendiren Mimarlar Workshop Kurucusu Yüksek Mimar Mehpare Evrenol; “Yöresel mimari bulunulan coğrafyanın iklim şartları, topografik yapısı, içinde yaşayan toplumun gelenek ve kültürel yapısıyla, sosyal yaşantısı ile şekillenir. Bu açıdan bakıldığında ülke olarak şanslı bir coğrafyadayız, çok fazla zenginliğimiz ve kültürel çeşitliliğimiz mevcut. Fakat son yıllarda büyük şehirlere olan göçlerin daha da artması, kırsalın ekonomik ve sosyal anlamda arka planda bırakılması, yöresel mimarilerin tek tek kaybolmasına ortam hazırladı. Mimari değerlerimizi, birikimimizi koruyarak yaratma çabasını her anlamda desteklemek gerekiyor.” şeklinde konuştu.



Nitelikli Dönüşüm Gerekiyor


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yöresel mimarileri koruma altına alma girişimini ve bazı pilot bölgelerde uygulamalara başlamasını bu konuda atılmış güzel bir adım olarak değerlendiren Evrenol; Bakanlığın bu çalışmalarını biraz...