07 / 05 / 2024

yöresel mimari projesi erdoğan bayraktar

yöresel mimari projesi erdoğan bayraktar

Erdoğan Bayraktar: "7 bölgenin de yöresel mimarisini hazırlayıp, her bölge için en az 12 tip proje yapıp vereceğiz. Güneydoğu Anadolu'da başladık yapıyoruz." diye konuştu.

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Yöresel mimariye uygun konut inşa edene ücretsiz proje desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 şehirde tamamladığı Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında konut inşa etmek isteyenlere ücretsiz proje desteği verecek.

Kırsaldaki alanlarda yöresel mimariye uygun konutlar üretilecek!

Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının Belirlenmesi Projesi ile kırsaldaki yapılaşma koşulları belirlenecek.

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Murat Kurum: Yöresel mimari çalışmalarımız sürüyor!

Türkiye'de konut seferberliği başlatıldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yöresel mimariye ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

TOKİ Sarıçam Sosyal Konutları: Adana'nın ödüllü projesi!

TOKİ'nin Adana'da hayata geçirdiği konut projesi yatay yapılaşma, yöresel mimari ve mahalle fikrini günümüz çizgisiyle buluşturan yeni bir anlayış yansıtıyor.

Kuşköy'ün mimari projesine Uluslararası İdealkent Ödülü!

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy'ün mimari projesi Avrupa'dan ödül aldı.

Akseki Sosyal Konutları yöresel çizgisiyle dikkat çekiyor!

TOKİ'nin Antalya Akseki'de hayata geçirdiği sosyal konut projesi, bölgenin doğasıyla uyumlu yatay mimari konsepti ve yöresel çizgisiyle dikkat çekiyor...

Rize Güneysu'da beton binalar yöresel mimariye uygun ahşapla kaplanıyor!

Rize'nin Güneysu ilçesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) desteği ile 'Turizm Odaklı Yenileme ve Öze Dönüş' Projesi uygulanıyor. Proje ile beton binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun olarak ahşapla kaplanıyor...

TOKİ'den Isparta’ya 469 yöresel mimarili konut!

TOKİ, Isparta Keçiborlu’da az katlı planda yöresel mimari çizgiyi yansıtan ve donatı alanlarıyla farklı sosyal ihtiyaçları karşılayan özgün bir yerleşim alanı kuruyor…

Rize'de yöresel mimari atağı!

Rize'nin İyidere, Derepazarı, Çamlıhemşin, Fındıklı ve Güneysu ilçelerinde  binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun şekilde tasarlanıyor. 

Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri kitabının 2. çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri” kitabının ikincisi yayınlandı.

yöresel mimari projesi erdoğan bayraktar Haberi

yöresel mimari projesi erdoğan bayraktar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Türkiye'nin 7 bölgesi için yöresel mimari çalışması yapılıyor. Bayraktar, yaptığı açıklamada, çevrenin atalarımızdan bize kalan miras değil, çocuklara borcumuz olan gelecek olduğunu ifade etti. Çevre bilincini arttırmak için 4.sınıftan itibaren çocuklarla birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Bayraktar, "Türkiye, gelişmekte olan ülkeler içinde çevreye en duyarlı ülkedir. Bir çok konuda Avrupa'dan ilerdeyiz" dedi. Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: "Kentsel dönüşümü vatandaş desteği ve talebi doğrultusunda başarmak zorundayız. Kentsel dönüşüm sadece eskiyen binaları yenilemek değildir. Parkıyla, bahçesiyle yeterli modern yerleşim birimleri kurmaktır. Çevreci binalar yapmaktır. Deprem fay hattı üzerinde bulunan 6,5 milyon riskli konutu 20 yıl içinde yenilemek zorundayız. Deprem gelince kimlik sormuyor. Yeni imar kanunu çalışmamız...