18 / 05 / 2024

yöresel zorunluluk avm

yöresel zorunluluk avm

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısında, AVM'lere ticari alanlarının yüzde 5'i kadar yöresel ürün zorunluluğu öngörülüyor. 2014 meclis faaliyet dönemi bitmeden Temmuza kadar yasa çıkarılacak...

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM'nin yıkım tarihi belli oldu! Yerine büyük konut projesi yapılacak!

İstanbul'un en eski AVM'si olan Şişli'nin Mecidiyeköy Mahallesi'ndeki Profilo AVM yıkılıyor. Yerine ise dev rezidans projesinin yapılacağı söyleniyor. 

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? Yılbaşında AVM’ler açık mı kapalı mı olacak? Yılbaşı AVM çalışma saatleri!

Yılbaşında AVM’lerin açık olup olmayacağına dair sorular şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Peki 31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık?

Galleria yıkılıyor!

İstanbul'un ilk alışveriş merkezin Galleria için yıkım karar alındı. Yıkılan AVM'nin yerine rezidans inşa edilecek. 

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Rize'de yöresel mimariye uygun yeni konutlar inşa edilecek!

Rize'de yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan konutlar yerine inşa edilecek konutlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Büyükşehirlerdeki AVM'lerle ilgili flaş gelişme!

Ticaret Bakanlığı tarafından büyükşehir belediyelerinin alışveriş merkezlerine ruhsat verme yetkisinin sınırlandırıldığı ve ilçe belediyelerine yetki tanınan 17 Temmuz 2020 tarihli yönetmelik değişikliğiyle ilgili İBB tarafından dava açılmıştı. O davada karar çıktı.

Bolu Yedigöller'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Bolu Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde yer alan ve yöresel ürün satışı yapan 3 yapı ruhsatsız olması nedeniyle yıkıldı. 

Akfen Gayrimenkul, Gar AVM projesine ortak oldu!

Akfen Gayrimenkul, geçtiğimiz yıl tartışma konusu olan Kadıköy’deki Gar AVM projesini yapan Fıratcan İnşaat’a ortak oldu. 193 milyon liralık projeyi hayata geçirecek olan Fıratcan İnşaat’ın yüzde 51’i için Akfen, 59 milyon lira ödeme yaptı.

Panora AVM'nin kira ekspertiz değeri 89.6 milyon TL!

Panora GYO'nun portföyündeki Panora AVM'nin 2020 yılı yüzde 100 doluluk oranı dikkate alınarak yapılan hesaplama ile yıllık kira ekspertiz değeri 89 milyon 604 bin TL + KDV olarak tespit edildi.

KUMSmall AVM'de 23 mağaza ve Erciyes KSS'de 2 gayrimenkul satılıyor!

Avrupa'nın en büyük karma AVM'si KUMSmall AVM'de 23 mağaza ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi'nde 1 akaryakıt alanı ve 1 köşe dükkan açık artırma usulüyle 1 milyon 64 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

İstanbul'daki 2 dev AVM satışa çıkarıldı!

İstanbul’da 6 katlı 100 bin metrekare büyüklükte alana sahip olan AVM 3 milyar 750 milyon liraya, 4 katlı 60 bin metrekare büyüklüğündeki AVM ise 1 milyar 750 milyon liraya satışa çıkarıldı. Peki bu AVM'ler hangileri?

Büyükşehirlerdeki AVM'lerle ilgili flaş düzenleme!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile büyükşehir Belediyelerinin alışveriş merkezlerine ruhsat, yapı kullanma ve iş yeri açma belgesi verme yetkisi sınırlandırılarak ilçe belediyelerine devredildi.

yöresel zorunluluk avm Haberi

yöresel zorunluluk avm

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısında, AVM'lere ticari alanlarının yüzde 5'i kadar yöresel ürün zorunluluğu öngörülüyor. AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Perakende Kanun Tasarısı'na ilişkin bilgi verirken tasarıda yöresel ürünleri, koruyacak unsurlar olduğunu belirtti. Badak, "Bu kanunla, alışveriş merkezlerinin toplam ticari alanlarının yüzde 5'i kadar bir alanı yöresel ürünlerin satışına ayırması zorunlu olacak. 2014 meclis faaliyet dönemi bitmeden Temmuza kadar yasa çıkabilir" dedi. 


Akşam...