09 / 05 / 2024

Yorgancılar Konağı restore

Yorgancılar Konağı restore

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde tarihi konak restore edilecek. Ulucami Mahallesi Ferah Sokak’da bulunan 150 yıllık Yorgancılar Konağı aslına uygun olarak restore edilip mahalle konağına çevrilecek.

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

Bakan Kurum açıkladı: Yarısı Bizden ev kampanyasında rekor başvuru yapıldı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da Yarısı Bizden Kampanyası" kapsamında güncel olarak 810 bin bağımsız bölüm için 190 bin başvuru aldıklarını açıkladı. İstanbul’da yer alan riskli yapıların restore edilmesine yönelik olan bu kampanyada maliyetlerin yarısını devlet

Ankara'da Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı restore edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı'nda bulunan Hallaçlı Mehmet Ağa Konağını restore edecek.

Şanlıurfa'daki tarihi Birecik Konağı restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yer alan 100 yıllık tarihi konağı restore etti.

Denizli'deki Atatürk Konağı restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Depreme karşı binalarda da etiket olsun önerisi!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı açıklamada "Tıpkı asansörlerde olduğu gibi binalara da kırmızı, mavi ve yeşil etiketler verilirse insanlar binalarının durumunu öğrenmiş olur." diye konuştu.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Tarihi fişekhane binası Büyükyalı'nın yeni merkezi oldu!

Emlak Konut güvencesiyle Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında Kazlıçeşme sahilinde 111 dönümlük arazi üzerinde hayata geçirilen Büyükyalı projesinde tarihi fişekhane binası ve yanındaki yapıların restore edilmesiyle oluşturulan bir yaşam alanı bulunuyor.

Akseki'deki Zilalcı Konağı restore ediliyor!

Antalya'nın Akseki ilçesinde 1900'de yapılan ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Zilalcı Konağı restore ediliyor.

TOKİ'den İzmir Bucaya 32 derslikli okul!

İzmir İli Buca İlçesi İsmet Yorgancılar 32 Derslikli Okul ve Ötüken 32 Derslikli Okul ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

Tarihi Zaza Konağı restore ediliyor!

Şanlıurfa'da koruma altında bulunan Tarihi Zaza konağı, restore edilerek gelecek kuşaklara kültür mirası olarak bırakılmak üzere Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ŞURKAV tarafından satın alındı.

Kayseri Kocasinan'daki Jandarma Konağı restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, 2 asırlık tarihi Jandarma Konağı’nI restore ediyor.

Yorgancılar Konağı restore Haberi

Yorgancılar Konağı restore

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde tarihi konak restore edilecek. Ulucami Mahallesi Ferah Sokak’da bulunan 150 yıllık Yorgancılar Konağı aslına uygun olarak restore edilip mahalle konağına çevrilecek. Bir vatandaştan 10 bin TL’ye belediye tarafından satın alınan tarihi konak için önümüzdeki günlerde proje çalışmaları başlayacak.

Yorgancılar Konağı’nı inceleyen Belediye Başkanı Süleyman Çelik, her toplantıda Yenişehir’in Osmanlının ilk başkenti olduğunun söylendiğini hatırlatarak, “Ancak bu bir türlü icraata dökülmüyordu. Yenişehir’de Osmanlı’dan kalma ziyaret edilebilecek bir tek Şemaki Evi bulunuyor. Bizim hedefimiz ilçemizde bulunan tescilli binaları tek tek ayağa kaldırmaktır. Bunun için bu ilk adım oldu. İlçemizin bütün mahallelerinde bu tür tescilli binalar var. Bunların hepsini ayağa kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Restorasyon çalışmalarının başladığını dile getiren Çelik, “Önümüzdeki 6 ay çalışmalar başlayacak. 2016 yılı yaz aylarında bu binayı mahalle...