08 / 05 / 2024

Yorgancılar Konağı

Yorgancılar Konağı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde tarihi konak restore edilecek. Ulucami Mahallesi Ferah Sokak’da bulunan 150 yıllık Yorgancılar Konağı aslına uygun olarak restore edilip mahalle konağına çevrilecek.

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Hyundai Eylül 2023 fiyat listesi: Hyundai i10, i20, Kona, Bayon, Elantra, Tucson, Santa Fe fiyatları peş peşe açıklandı

Hyundai marka otomobil almak isteyen otomobilseverler Eylül ayında açıklanan fiyatları mercek altına aldı. Bu kapsamda Hyundai araçlarının fiyatlarını tek tek açıkladı. Peki, Hyundai i10, i20, Bayon, Kona, Elantra, Tucson ve Santa Fe ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Hyundai Kona’nın elektrikli modeline flaş zam geldi! Herkes Kona Elektrik’in yeni fiyatını konuşuyor!

2023 yılına girilmesiyle beraber tüm otomobil firmaları benzinli araç yerine elektrikli araçların üretimine hız verdi. Bu kapsamda Hyundai’nin ürettiği Kona Elektrik modeli de büyük ilgi çekerken, aracın mayıs ayı fiyatı belli oldu. İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Depremin vurduğu ilde 120 yıllık konağı görenlerin feleği şaştı! Sokak yerle bir oldu ama o dimdik ayakta!

Malatya, Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen şehirlerden biridir. İlk depremde birçok binanın yıkıldığı bir şehirde, artçı sarsıntılar hasarlı binaları yıktı. Battalgazi semtindeki 120 yıllık konağı ziyaret edenler hayran kaldı. İşte bu konağın son hali...

Hyundai Kona'da 0.99 faiz fırsatı! Hyundai Kona fiyatları ne kadar? İşte 21 Nisan 2022 fiyat listesi...

Hyundai'nin en beğenilen araçlarından biri olan Hyundai Kona'da 0.99 faiz fırsatı başladı! Peki, Hyundai Kona fiyatları ne kadar? İşte 21 Nisan 2022 fiyat listesi...

TOKİ Tuzla Konaşlı 508 konut ihalesi bugün!

İstanbullu vatandaşları ev sahibi yapmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tuzla Aydınlı Konaşlı projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Depreme karşı binalarda da etiket olsun önerisi!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı açıklamada "Tıpkı asansörlerde olduğu gibi binalara da kırmızı, mavi ve yeşil etiketler verilirse insanlar binalarının durumunu öğrenmiş olur." diye konuştu.

Tuzla Konaşlı'da imar planı tartışması!

CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Eren Bingöl, Konaşlı Mahallesinde gecekondu alanında imar planı olmamasına karşı 2017'de TOKİ’nin imar planı çıkarttırarak vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. Bingöl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOKİ'den İzmir Bucaya 32 derslikli okul!

İzmir İli Buca İlçesi İsmet Yorgancılar 32 Derslikli Okul ve Ötüken 32 Derslikli Okul ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Tarihi Hazinedaroğlu Konağı müzeye dönüşüyor!

Ordu'da Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda yapılan Hazinedaroğlu Konağı, yörede bulunan yaşama sahip eserlerin bulunacağı kent müzesine dönecek.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Yorgancılar Konağı Haberi

Yorgancılar Konağı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde tarihi konak restore edilecek. Ulucami Mahallesi Ferah Sokak’da bulunan 150 yıllık Yorgancılar Konağı aslına uygun olarak restore edilip mahalle konağına çevrilecek. Bir vatandaştan 10 bin TL’ye belediye tarafından satın alınan tarihi konak için önümüzdeki günlerde proje çalışmaları başlayacak.

Yorgancılar Konağı’nı inceleyen Belediye Başkanı Süleyman Çelik, her toplantıda Yenişehir’in Osmanlının ilk başkenti olduğunun söylendiğini hatırlatarak, “Ancak bu bir türlü icraata dökülmüyordu. Yenişehir’de Osmanlı’dan kalma ziyaret edilebilecek bir tek Şemaki Evi bulunuyor. Bizim hedefimiz ilçemizde bulunan tescilli binaları tek tek ayağa kaldırmaktır. Bunun için bu ilk adım oldu. İlçemizin bütün mahallelerinde bu tür tescilli binalar var. Bunların hepsini ayağa kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Restorasyon çalışmalarının başladığını dile getiren Çelik, “Önümüzdeki 6 ay çalışmalar başlayacak. 2016 yılı yaz aylarında bu binayı mahalle...