07 / 07 / 2024

Yoshinori Morıwaki uyarı

Yoshinori Morıwaki uyarı

Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yoshinori Morıwaki, Bursa'da gelecek 50 yıl içinde büyük bir deprem olma olasılığının bir hayli fazla olduğunu söyledi.

Japon deprem uzmanı 3 il için deprem uyarısı yaptı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki depremler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak yeni uyarılarda bulundu. Türkiye’deki depremlerin birbirini takip ettiğini kaydeden Moriwaki, "Türkiye’nin depremi doğudan batıya domino taşı gibi gidiyor" yorumunu yaptı. 

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki uyardı!  Bir il için 'fay kırılmadı' dikkat edilmeli...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem gerçeği ile ilgili dikkat çekici uyarılar yaptı. İstanbul depremi nedeniyle kentten ayrılmayı düşünenler için konuşan Moriwaki, Ege Bölgesi'ni ifade etti. Moriwaki, "İzmir depreminde asıl fay daha kırılmadı." dedi.

Japon deprem uzmanından İzmir Karşıyaka uyarısı: Dikkat edilmeli, zemin çok kötü!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İzmir Karşıyaka'daki deprem riskine dikkat çekti ve uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

Japon deprem uzmanından Hatay uyarısı: Hatay'ı denizden bir deprem vurabilir! Etkisi Kahramanmaraş depremiyle aynı olur!

Yüksek mimar ve yüksek inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Hatay'a çarpıcı bir deprem uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Japon deprem uzmanından 5 kente tüyler ürperten uyarı geldi: Marmara için de 7.9 büyüklüğünde dedi! SON DAKİKA!

Fay hatları çeşitli bölgelerde kırılmaya devam ederken, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara ve İzmir'e dikkat çekerek uyarılarda bulundu. İşte Japon deprem uzmanının o açıklamaları...

Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki yine uyardı: 2018 öncesi binalarda yaşayanlar dikkat! 

Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki, İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu. Riskli binalar ile ilgili konuşan Moriwaki, depremde kesinlikle yapılmaması gereken bir durumu da paylaştı. İşte ayrıntılar...

Japon deprem uzmanından son dakika büyük İstanbul depremi uyarısı! Gerekli tedbirler alınmalı! 

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Morıwaki, büyük İstanbul depremi ile ilgili konuştu. 'Gerekli önlemler alınmalı' diyen Yoshinori Morıwaki, uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Japon mimar Yoshinori Morıwaki'den denetim uyarısı!

Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yoshinori Morıwaki, Bursa'da gelecek 50 yıl içinde büyük bir deprem olma olasılığının bir hayli fazla olduğunu söyledi.

Antalya ve Muğla için kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji yetkilileri, Antalya ve doğu ilçeleri ile Muğla için yarından itibaren kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Antalya ve doğu ilçeleri ile Muğla'da kuvvetli yağış ve rüzgar etkili olacak.

KKTC İçme Suyu Boru Hattı'na denizaltı uyarı sistemi eklenecek!

Denizin altından geçecek KKTC İçme Suyu Boru Hattı’na uyarı sistemi eklenecek. Böylece bölgeden geçiş yapan denizaltılar, boru hattına çarpmaması için uyarılacak. Bu uyarı sistemleri gönderdiği sinyallerle bölgeden geçiş yapacak denizaltıları uyaracak.

Güney Ege'de fırtına uyarısı yapıldı!

Güney Ege'de fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güney Ege'de batı ve güneybatı yönlerinden esmekte olan rüzgar, yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artıracak.

Mor Danışmanlık Organizasyon Seyahat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mor Danışmanlık Organizasyon Seyahat ve Ticaret Limited Şirketi, Özlem Ayar tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 20 Ekim'de Yenibosna, Nish İstanbul Evleri, B Blok'ta kuruldu.

Yoshinori Morıwaki uyarı Haberi

Yoshinori Morıwaki uyarı


Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yoshinori Morıwaki, Bursa'da gelecek 50 yıl içinde büyük bir deprem olma olasılığının bir hayli fazla olduğunu söyledi.


Yenişehir'de öğrencilere deprem ve yapılar arasındaki ilişkiyi anlatan Morıwakı, Koç İlköğretim Okulu'ndaki konferansta Bursa'da gerekli önlemlerin alınmasını gerektiğini vurguladı. 


Morıwaki, “Bu 50 sene istatistiksel olarak gelecek bir hafta veya bir ay içinde olabileceği gibi, 50 seneden sonra, örneğin günümüzden 60 veya hatta 70 sene sonra da olabilir. Fakat olacaktır. Bursa'da gerekli önlemler alınmalıdır” diye konuştu.


18 MİLYON YAPININ YÜZDE 67'Sİ KAÇAK


Türkiye'nin güvenli bina karnesinin zayıf olduğuna dikkat çeken Morıwakı, 18 milyonu aşan yapı stokunun yüzde 67'sinin kaçak olduğunu dile getirdi. 


Birinci derece deprem bölgesi olduğu halde bugüne kadar yapı denetimi yapılmayan yerlerdeki binaların yapı denetim şirketlerince denetlenmediğini ifade...