13 / 05 / 2024

yozgat çekerek barajı

yozgat çekerek barajı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat’ın Çekerek ilçesinde inşa edilen ve bugüne kadar yapımı için 540 milyon lira harcanan Çekerek (Süreyyabey) Barajı, yüzde 96 oranında tamamlandı...

TOKİ Yozgat Çekerek’de 608 bin TL’ye 2+1 !

TOKİ Yozgat Çekerek 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Yozgat Çekerek’de kaç ucuz konut inşa edilecek? TOKİ Yozgat Çekerek’de inşa edilecek ucuz evlerin fiyatları ne kadar? İşte tüm detaylarıya 10 soruda TOKİ Yozgat Çekerek!!

TOKİ Yozgat Çekerek Millet Bahçesi ihalesi 6 Temmuz'da!

Yozgat İli Çekerek ilçesi Bahçelievler Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal ile ilgili Donatılar inşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 6 Temmuz 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Yozgat Sorgun ve Çekerek'te acele kamulaştırma kararı!

Yozgat Sorgun ve Çekerek'te Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak..

Yozgat Çekerek'te kat karşılığı 5 blok ve 140 konut yaptırılacak!

Çekerek Belediyesi Başkanlığı, Yozgat Çekerek'te bulunan arsa üzerinde 5 blok ve 140 daireli konut inşaatı yaptıracak. Kat karşılığı yaptırılacak inşaat işinin bedeli 4 milyon 570 bin 625 TL olarak belirlendi.

Yozgat'ta 6.2 milyon TL'ye satılık 7 arsa!

Yozgat Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Yozgat'ta bulunan imarsız 7 arsayı ihaleye çıkardı. Merkez, Akdağmadeni, Çayıralan, Çekerek, Sorgun ve Yerköy İlçeleri'nde satışa çıkarılan arsaların toplam bedeli 6 milyon 237 bin 138 TL olarak belirlendi.

Yozgat Çekerek'te kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Çekerek Belediyesi Başkanlığı, Yozgat'ın Çekerek ilçesinde bulunan arsa üzerinde kat karşılığı inşaat yaptıracak. İnşaat bedeli 18 milyon 264 bin 750 TL olarak belirlendi.

Çekerek Regülatörü ve HES Beton Santrali için ÇED toplantısı yapılacak!

Yozgat Çekerek ve Tokat Zile'de bulunan Çekerek Regülatörü ve HES Beton Santrali ve Yıkama-Eleme Tesisi Revize projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı yapılacak.

Çekerek Devlet Hastanesi ek binasında sona gelindi!

Yozgat’ın Çekerek Devlet Hastanesi’nin kapasitesini artırmak üzere yapımına başlanılan ek bina inşaatında sona yaklaşıldı. Bina, Çekerek ilçesinin sağlık kalitesini yükseltmek amacıyla bir milyon liralık harcamayla inşa ediliyor.

Yozgat'ta altyapı çalışmaları hız kazandı!

Yozgat merkez ile birlikte Çandır, Sarıkaya, Saraykent, Çekerek ilçe belediyeleri altyapı çalışmalarına hız verdi. Lise Caddesi ve Karayolları bölgesindeki kaldırım, yol yenileme ve düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Çorum ve Yozgat'ta 4 bölgede acele kamulaştırma!

Çorum Merkez ve Alaca ilçeleri ile Yozgat Sorgun ve Çekerek ilçeleri sınırları içerisinde belirlenen parseller Alaca ve Çekerek ilçeleri doğal gaz iletim hatları nedeniyle acele kamulaştırılacak...

Yozgat Süreyyabey Barajı'nda kirlilik alarmı!

Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Dursun Uslu kirliliik sorununu gündeme taşırken, Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt da barajdaki kirliliğin önlenmesi konusunda gerekeni yapmaya çalıştıklarını da söyledi.

Süreyyabey Barajı kiraya verildi!

TÜRKİYE'nin en büyük 9'uncu sulama barajı olan Yozgat'ın Çekerek İlçesi' ndeki Süreyyabey Barajı, balık üretimine açılmak üzere Çekerek Su Ürünleri Kooperatifî' ne kiraya verildi...

Gelingüllü Barajı'nın suları çekildi!

Yozgat'ta sulama amaçlı olarak tesis edilip, 1994 yılında hizmete alınan Gelingüllü Barajı altında kalan Esenli Köyü'nün kalıntıları, suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıktı. Gün yüzüne çıkan mezar taşlarının görünmez hale geldiği görüldü.

yozgat çekerek barajı Haberi

yozgat çekerek barajı

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Çekerek ilçesinin 6 kilometre güney doğusunda, Çekerek Irmağı üzerinde 1998 yılında yapımına başlanan 102,5 metre yükseklikteki barajda ilk su 2011 yılında tutulmaya başlandı.


Yozgat, Tokat, Amasya ve Çorum’da tarım arazilerinin sulanacağı proje ile Çekerek, Zile, Reşadiye, Maşat, Mamure, Merzifon ve Geldingen ovalarında hububat, şekerpancarı, ayçiçek, fasulye, sebze, soğan, patates, meyve, yonca rekoltesi artacak.


653 bin 230 dekar tarım arazisini sulayacak baraj ile hidroelektrik enerji üretimi yapılacak, olası taşkınlar da kontrol altına alınacak.


- 50 milyon kilovatsaat enerji üretecek


Su toplama ve kapasite açısından Türkiye'deki barajlar arasında 10. sırada yer alan Çekerek Barajı ve HES ile yılda 50 milyon kilovatsaat enerji üretilecek.


Çekerek Barajı ve HES'in, üreteceği enerji, istihdam ve tarımda sağlayacağı gelir artışı açısından bölge ve ülke ekonomisine büyük...