09 / 05 / 2024

Süreyyabey Barajı kiraya verildi!

Süreyyabey Barajı kiraya verildi!

TÜRKİYE'nin en büyük 9'uncu sulama barajı olan Yozgat'ın Çekerek İlçesi' ndeki Süreyyabey Barajı, balık üretimine açılmak üzere Çekerek Su Ürünleri Kooperatifî' ne kiraya verildi...



TÜRKİYE'nin en büyük 9'uncu sulama barajı olan Yozgat'ın Çekerek İlçesi'ndeki Süreyyabey Barajı, balık üretimine açılmak üzere Çekerek Su Ürünleri Kooperatifî'ne kiraya verildi. 

Çekerek'te 2011 yılında tamamlanıp su tutulmaya başlanan Süreyyabey Barajı'nda balıkçılık da yapılmaya başlanacak. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Süreyyabey Barajı sularında su ürünleri üretimi ve avcılığı yapılmak üzere gerçekleştirdiği ihale, Çekerek Su Ürünleri Kooperatifinde kaldı. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Seyfali Ağdepe, barajda su ürünlerinin hangi koşullarda yapılabileceği konusunda bilgilendirme yaptıktan sonra, su ürünleri avcılığının yapılabileceği alanı Kooperatif üyelerine teslim etti. 


Kooperatif Başkam Dursun Uslu, yeni bir kooperatif olmaları nedeniyle kurucu 7 üyenin bulunduğunu belirterek, "Yasa gereği bir yılın sonunda üye kayıtlarımız başlayacak. Bu esnada kiralamış olduğumuz baraj sularında balıkçılık faaliyetlerinin yapılabilmesine imkan verecek altyapıları hazırlayacağız" dedi. 


Ankara Son Söz


Geri Dön