22 / 07 / 2024

yozgat eski askerlik şubesi

yozgat eski askerlik şubesi

Yozgat'ta Osmanlı döneminden kalan ve bir dönem askerlik şubesi binası olarak kullanılan tarihi binanın restore edileceği bildirildi.TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız ve Milli Saraylar Kurulu üyeleri,tarihi binada incelemelerde bulundu...

Yozgat Sorgun Belediyesi 3 taksitle arsa satıyor! Yüzde 40 peşinatla arsa fırsatı! 

Yozgat Sorgun Belediyedi, Yozgat ili, Sorgun ilçesi, Agahefendi Mahallesi Eski Buğday Pazarında yer alan arsayı  3 taksit ve yüzde 40 peşinat imkanıyla satıyor...

Yozgat'taki Şifa Hastanesi binası ihalesi tartışmalara neden oldu!

Yozgat Belediyesi, eski hastane arazisini yeşil alan yapmak amacıyla satın almak istedi. Fakat ihaleyi arsaya yeni bina yapmak isteyen belediye meclis üyesi aldı...

Yozgat'ta eski hükümet konağı yıkılıyor!

Yozgat Belediyesi tarafından eski hükümet konağı yıkılıyor. Belediye ekipleri, binanın etrafında genişletme çalışmalarına başladı.

Yozgat Belediyesi'nin eski binası yıkılıyor!

Yozgat Belediyesi’ne ait eski hizmet binası için çalışmalara başlandu. Binanın yıkılması sonrasında alana nasıl bir proje uygulanacağı merak ediliyor.

Yozgat'ta kent siluetini bozan iki bina yıkılacak!

Yozgat Eski Belediye Hizmet Binası ve Eski Hükümet Konağı'nın yıkılması için çalışmalara başlandı. Şehir merkezinde çirkin görüntüye neden olan iki riskli bina yıkılacak.

Şile'deki eski askeriye lojmanları yıkılıyor!

Askeriye lojmanlarının yeni yerine taşınması ile beraber askerlik şubesi yanında yer alan ve atıl durumda kalan eski askeriye lojmanlarının yıkımına başlandı.

Yozgat'ta 4.1 milyon TL'ye satılık konut arsası!

Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Eskişehir Mahallesi 2. Mıntıka Köyündeki arsayı ihale ile satıyor. İhale 15 Ocak'ta yapılacak...

Yozgat Sorgun Devlet Hastanesi yıkıldı!

Yozgat Sorgun'da yeni devlet hastanesinin hizmete açılmasıyla, 1987 yılında 50 yataklı olarak inşa edilen ve yaklaşık 28 yıldır hizmeti veren eski Sorgun Devlet Hastanesi binasının yıkımı tamamlandı.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Yozgat'ta eski okullar yenileniyor!

Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, fiziki şartları iyi olmayan okulların yıkılarak yerine modern okulların yapılacağını açıkladı.

Yozgat kentsel dönüşümle şekilleniyor!

Yozgat eski Sanayi Sitesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm ile birlikte TOKİ konutları yükselip, bölgedeki değişim görülmeye başlandı.

Sivrihisar'da tarihi bina kent müzesi olacak!

Sivrihisar Belediyesi, Sivrihisar’ın Son 100 yılına tanıklık eden eski askerlik şubesi binasının restorasyon çalışmalarına başladı. Restorasyon tamamlandığında tarihi yapı 'Sivrihisar Kent Müzesi' olarak hizmete kazandırılacak.

Yozgat Askerlik Şubesi binası müzeye dönüşecek!

Yozgat’ta 2014 yılında restore ettirilen tarihi Askerlik Şubesi binasının ‘Kent Belleği Müzesi’ olarak düzenlenmesine yönelik çalışmaların sonuna gelindi, hazırlanan projeye son şeklinin verildi.

yozgat eski askerlik şubesi Haberi

yozgat eski askerlik şubesi


TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız, TBMM Milli Saraylar Restorasyon ve Teknik Uygulamalar Başkanı Sinan Bölek ve Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu'nun 7 üyesi, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer ile eski askerlik şubesi binasında incelemelerde bulundu.


Vali Yazıcı, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eski askerlik şubesi binasının restorasyonu konusunda Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu'nun çalışmalara başladığını belirterek, "Burada kurul tarafından kabul edilmiş bir proje var. Yapılacak tadilat ve tamiratın sağlıklı ve güzel şekilde olabilmesi için bugün buraya TBMM Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu üyelerimiz geldi. Şu an incelemeler yapıyorlar. Kurul tarafından onaylanmış projeler tekrar gözden geçirilecek. Çalışmalarla ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı incelemelerden sonra netleşecek" diye konuştu.


Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise...