18 / 05 / 2024

YTÜ Mimarlık fotoğraf sergisi

YTÜ Mimarlık fotoğraf sergisi

Beyoğlu Belediyesi Beyoğlu Belleği ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü iş birliği içinde gerçekleştirilen “Beyoğlu’nun Çeşmeleri” Sergisi, Beyoğlu çeşmelerini dönemsel, bölgesel, mimari açıdan farklı özelliklerini yansıtacak şekilde ele alıyor.

Güncelleme ile WhatsApp'tan HD Fotoğraf Göndermek Artık Mümkün!

WhatsApp kullanıcıları için sevindirici bir haber var! Son gelen bilgilere göre, iOS ve Android beta sürümlerinde WhatsApp kullanıcılarına HD fotoğraf gönderme imkanı sunuluyor. WABetaInfo'nun iddiasına göre, bu özellik bazı beta tester'lara sunulmaya başlanmış durumda.

Üst düzey fotoğrafçılık deneyimi sunan Xiaomi Redmi 10'a son dakika indirimi! Stoklar tükenmeden faydalanın!

Üst düzey fotoğrafçılık deneyimi sunan Xiaomi Redmi 10'a son dakika indirimi uyguladı. Bu indirim stoklarla sınırlı, tükenmeden faydalanın! İşte 27 Mart 2023 fiyat listesi...

Skandal fotoğraf sonrası Sabancı Holding'den açıklama

Skandal fotoğraf sonrasında Sabancı Holding'den "2 milyar dolarlık kaynak ayırdık, sonuna kadar sahada olacağız" açıklaması geldi.

WhatsApp'tan fotoğraf gönderen yandı! Bu ayrıntıya dikkat edin: Başınız belaya girebilir!

WhatsApp, bir süredir üzerinde çalıştığı yeni bir özelliği duyurusunu yaptı. Konuşma penceresinde sık sık fotoğraf gönderenler için daha hassas olması gerektiği özellikle ilgili tüm detaylar da ortaya çıktı.

“Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye?!” mesajıyla banka hesaplarınız boşalabilir! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

Telefonunuza gelen ‘Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye, bu fotoğraftaki kişi sen misin?’ mesajı ile ansızın geri dönüşü olmayan bir tuzağın içine düşebilirsiniz. Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Murat Kırık vatandaşları uyardı.

Mükemmel Emlakçılık Turizm Otomotiv Danışmanlık Fotoğrafçılık Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Mükemmel Emlakçılık Turizm Otomotiv Danışmanlık Fotoğrafçılık Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Abdel Hay El Ayoubı ve Imad Eddın Alayoubı ortaklığında kuruldu.

Emlak ilanlarında fotoğraf kalitesi hayati önem taşıyor!

Aylık 40 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 7,5 milyon ziyaretçi rakamıyla emlak seri ilan sektöründeki lider platform Emlakjet yaptığı özel araştırmada fotoğraf kalitesinin ev arayan vatandaşlarının yüzde 85'i için önemli olduğu sonucuna ulaştı. 

Kalyon Mimari Maket İnşaat Reklam ve Fotoğrafçılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalyon Mimari Maket İnşaat Reklam ve Fotoğrafçılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Bican Onay, Nihat Yenice, Sezgin Gül ve Ümit Çomaklı ortaklığında  kuruldu.

Tapuda fotoğraf kalktı, yük azaldı!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yürütülen tapu senetlerinin üzerine fotoğraf yapıştırılması şartının kaldırılmasıyla 158 milyon lira tasarruf edilecek.

Tapu senedinde artık fotoğraf olmayacak!

Yönetmelikte yapılan değişiklikle, tapu işlemlerinde resmi senetlerin üzerine fotoğraf yapıştırılması şartı kaldırıldı

İbomonti Turizm Danışmanlık Fotoğrafçılık ve Organizasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İbomonti Turizm Danışmanlık Fotoğrafçılık ve Organizasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin İşitmen tarafından kuruldu.

'Cer'den bugüne' fotoğraf sergisi Cer İstanbul'da!

Ege Yapı imzası ile Yedikule’de hayata geçirilen Cer İstanbul projesinin sahip olduğu kültürel miras, fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifiyle “Cer’den Bugüne” fotoğraf sergisi adıyla hayat buluyor...

Tapuda biyometrik fotoğraf artık mümkün!

Yaplan düzenleme ile artık tapu işlemlerinde biyometrik fotoğraflar da kullanılabilecek. Özelmacıklı, "Tapu dairelerinde yapılan işlemlerde vesikalık fotoğrafın yanı sıra artık biyometrik fotoğrafta kullanılabilecek." dedi..

YTÜ Mimarlık fotoğraf sergisi Haberi

YTÜ Mimarlık fotoğraf sergisi

Çeşmeler, kent içinde işlevsel özelliklerinin yanında mimari bir yapı olarak da çıkar karşımıza.  Meydan çeşmelerinden duvar çeşmelerine, çoğu zaman önünden geçip de fark etmediğimiz şehrin süsleridir. Birçoğu günümüzde işlevini yitirmiş olsa da tarihi özellikleriyle kültürel mirasımızın önemli bir parçasını oluştururlar.


I. Mahmut zamanında Taksim suyu tesislerinin inşa edilmesiyle Beyoğlu’na üç koldan su verilmeye başlanır.  Suyun gelmesi Beyoğlu için de bir dönüm noktasıdır, Beyoğlu’nun her bir semtini içini alarak halkın su ihtiyacını karşılayacak şekilde birçok çeşme yapılmaya başlanır.  Bu gelişmeye bağlı olarak Beyoğlu çeşmelerinin büyük çoğunluğunun 18. Yüzyıl ve sonrasında yapıldığı görülür.


Bulundukları yere hayat veren çeşmelerin Beyoğlu’ndaki dağılımını görmek amacıyla sergi farklı semtlerden çeşme örneklerine yer veriyor. Her bir semtin meydanında, sokak köşesinde, duvarında rastlanabilecek çeşmeler bir dönemin sosyal hayatına da...