17 / 05 / 2024

yuan dolar

yuan dolar

Çin tarafından yurt içinde fiyatlandırılan Yuan'ın dolar karşısındaki değeri, toparlanmadaki farklılıklar nedeniyle 2018'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

'Doların sonu geliyor'

Kriz kahini ekonomistten ABD'nin para birimi doların tahtının sarsıldığı açıklaması geldi. Roubini'ye göre Çin para birim yuan doların tahtını sallıyor.

Çin'den flaş dolar hamlesi! Kamu bankaları dolar sattı

Çin'de kongre sonrasında para birimi yuan değer kaybederken kamu bankalarının dolar satarak kura müdahale ettiğini açıkladı.

Yuan güçlü dolar karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Çin Merkez Bankası`nın bu sabah yuanın günlük hareket bandı için orta noktayı belirlemedikten sonra Çin yuanı, ABD doları karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Çin'deki gerginlik yuanı vurdu! Yuan değer kaybediyor

Çin'in yeni yönetiminde Başkan Şi Cingping'e yakın isimlerin kilit görevlere gelmesinden sonra piyasalarda endişeler oluştu. Yuan dolar karşısında değer kaybederken Çin borsaları da düşmeye başladı.

Piyasalar sallanıyor dolar karşısında 14 yılın dibini gördü

Onshore yuan Çin'de yeni korona karantinaların yaşanmasının endişelere neden olması ve de yetkililerinden gelen faizlerin artacağına dair açıklamaların ardından doları güçlendirmesi ile dolar karşısında 14 yılın en düşük seviyesini gördü.

Çin yuanı 2008’den bu yana en düşük seviyeyi gördü

ABD Merkez Bankasının (Fed) son yaptığı faiz artırımı kararının ardından Çin yuanının dolar karşısında değeri, 2008 küresel finansal krizden bu yana en kötü seviyeye indi. Dolar/yuan dengesi kapanışta 7,2458'den işlem gördü.

Dolar piyasaları salladı! Euro, sterlin, yuan tek tek döküldü

Dolar/TL'de de dün gece 18,76 ile yeni zirvenin görülmesi ile euro, sterlin ve euro tek tek dkülmeye başladı. Dolar piyasaları sallamay devam ediyor.

Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası... Dolar resmen meydan okuyor

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra zirveye yükselirken gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı hızlıca yükseldi. Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası'na dolar resmen meydan okuyor...

Yuan 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Çin tarafından yurt içinde fiyatlandırılan Yuan'ın dolar karşısındaki değeri, toparlanmadaki farklılıklar nedeniyle 2018'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Çin Yuanı ABD Doları karşısında 648 puan değer kazandı!

Çin Merkez Bankası 16 yıldan bu yana dolara karşı en büyük değişikliği gerçekleştirdi. Çin Yuanı, dolar karşısında bir günde 648 puan değer kazandı.

Yuan dolar karşısında 17 yılın en yüksek seviyesine çıktı!

Tatilden geri dönen Çin piyasalarında hareketli bir gün yaşandı. Borsalar yüzde 2'ye yakın primlenirken Çin yuanı, ABD doları karşısında son 17 yılın zirvesine tırmandı.

Çin ve Güney Kore'nin ticaret hacmi 115 milyar doları aştı!

Çin ve Güney Kore arasındaki ticaret hacmi bu yıl ocak-mayıs arasındaki 5 aylık süreçte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artarak 709,65 milyar yuan (yaklaşık 115,24 milyar ABD doları) olarak gerçekleşti...

yuan dolar Haberi

yuan dolar

Çin tarafından yurt içinde fiyatlandırılan Yuan'ın dolar karşısındaki değeri 2018'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; ABD’de beklentilerin altında kalan istihdam verisi sonrasında değer kaybeden dolar ile birlikte dolar/yuan kuru yüzde 0,5 düşüşle dolar başına 6,4291 yuan oldu.

ABD Hazine tahvil faizlerindeki düşüş gelişen piyasa para birimlerini yükseltirken yuan nisanda dolara karşı önemli bir yükseliş gösterdi.

Çin ekonomisi benzerlerinden daha hızlı toparlandı ve yuan yıl başından bu yana Asya’da en iyi performans gösteren ikinci para birimi oldu.

DBS Hong Kong Hazine Piyasalar Direktörü Tommy Ong, kurdaki yükselişle ilgili;  “Yuan, dolar zayıflamasa bile yükselmeye devam edecek. Kur sermaye girişleri ve büyük bir ticaret fazlasından destek buluyor. Çin Merkez Bankası kazançları yavaşlatmak için kuru düzeltmeye çalışacak fakat doğrudan müdahale etmeyecektir” ifadesini kullandı.

Çin...