26 / 07 / 2024

yüksek apartmanlar yerine yatay gelişme

yüksek apartmanlar yerine yatay gelişme

Adana Ticaret Odası (ATO) Heyeti'ni kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Bundan sonra şehircilik kavramımızı yatay olarak devam ettirmek istiyoruz." dedi.

Jeofizik yüksek mühendisinden korkutan uyarı geldi: 4 şehirde 5.7 ile 6.2 arasında...

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl Tunceli arasında hareket eden bloğun yerine oturmadığını belirterek, yerine oturması için  5.7-6.2 arasında artçı deprem olursa bölgenin rahatlayacağını söyledi. 

Yüksek kira bedelleri bunu da yaptırdı! Apartman ortak alanı kiralayanlara mahkeme yolu açılıyor!

Günümüzde yüksek kira bedelleri ve artan maliyetler karşısında kat malikleri ortak alanları kiraya verip maddi kaynak sağlayarak, apartmanların ya da sitelerin giderlerini karşılamak yoluna sıklıkla başvurmaya başladı. Bu durum mahkeme yolunu açıyor.

Yenilikçi elektrik motoru ve yüksek performansıyla BMW iX3 bayilerde

Tamamen elektrikli bir SUV olan iX3, geleneksel içten yanmalı bir motor yerine elektrikli bir güç aktarma sistemi kullanır. Bu, sıfır emisyon sağlar ve çevreye daha az zarar verir. Elektrikli motoru sayesinde yüksek performans sunar ve hızlanma yetenekleri iyidir. 17 Mayıs 2023 fiyat listesi

Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!

Kadınlar ve erkekler için emekliliği öne çeken kolaylıklar bulunuyor. Bazı ince detayları bilip yerine getirenler hem 6 yıl kazanarak daha erken emekli oluyor, hem de emekli olduğunda, benzer durumdakilere göre çok daha yüksek emekli aylığı alıyor.

Konutlar iş yerine çevriliyor! Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı!

Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı. Bağdat Caddesi’nde dönüşen çok sayıda konut yer alıyor...

Yüksek aidatlar nasıl önlenir?

Yüksek aidatları önlemenin en kolay yolu, şikayet yerine kat malikleri genel kuruluna katılmak

Yüksek yurt ücretleri öğrencileri ev sahibi yapıyor!

Yüksek yurt aidatları ve kiralar İstanbul’daki öğrencileri ev sahibi yapıyor. İstanbul’da üniversite okumaya gelen öğrenciler aylık 2000 liraya varan ev kirası ödemek yerine 1+1 bir daire alıp ev sahibi olmayı tercih ediyor.

İzmir Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu açıldı!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın İzmir'deki Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Yurdu açıldı. TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bayraktutar: "Yurdun, kız öğrencilerimiz açısından önemli bir misyonu yerine getirdiğine inanıyoruz" dedi.

1961 yılında Türkiye'nin en yüksek apartmanları inşa ediliyormuş!

1962 yılında Türkiye'nin en yüksek apartmanları Şişli'de, Hürriyet-i Ebediye Tepesi'nde inşa edilmekteymiş. İnşası devam eden, Türkiye'nin en yüksek apartmanları tamamlandığında 19 milyon liraya mal olacakmış.

1934 yılında lüks ve büyük binalar yerine küçük apartmanlar yapılıyormuş!

1934 yılında İstanbul'da inşaat azalmış ve lüks ve büyük binalar yerine küçük apartmanlar inşa ediliyormuş. Bunun sebebi ise yeni imar kanunu ve lüks binaların kiracı bulamamasında kaynaklanıyormuş.

Sakarya'da yüksek katlı konut yapımına şiddetle karşı çıkıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehirde yüksek katlı konut yapılmasına şiddetle karşı olduğunu söyledi. Sakarya'da yıkılacak olan stadyum arazisinin yerine 14 katlı bina yapılacak tartışmaları ise sürüyor..

Çinliler, Dubai'deki Burç Halife'den de yüksek binayı 90 günde bitirecek!

Çin dünyanın en yüksek binasını inşa etmek için yola çıktı. Çinli mimar ve mühendisler 838 metrelik binayı 90 günde bitirebileceklerini iddia ediyor

Avrupa’nın en yüksek binası Shard gökdeleni ilk ziyaretçilerini ağırladı!

Londra’da yapılan Avrupa’nın en yüksek binası Shard gökdeleni, ilk ziyaretçilerini ağırladı

yüksek apartmanlar yerine yatay gelişme Haberi

yüksek apartmanlar yerine yatay gelişme

Adana Ticaret Odası (ATO) Heyeti'ni kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bakanlık bürokratlarına Adana'nın çevre ve şehircilik alanındaki sorunları ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapılması yönünde talimat verdiğini belirtirken, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Adana'nın sorunlarının çözümüne yönelik somut adımlar atılacağını söyledi. 


İmar planları ve kentsel dönüşümün öncelikli konuları arasında yer aldığını vurgulayan Bakanı Sarı, bu alandaki sorunların Adana'nın gelişmesine engel oluşturduğunu söyledi. Bakanlık bürokratlarına Adana'nın çevre ve şehircilik alanındaki sorunları ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapılması yönünde talimat verdiğini de bildiren Bakan Sarı, "Daha sonrasında sizlerden ve diğer sivil toplum kuruluşlarından gelen görüş, düşünce, proje ve katkılarla bir eylem planı hazırlanmasını sağlayarak ve hep birlikte çalışarak Adana'nın sorunlarının çözümüne yönelik somut adımlar atacağımıza inanıyorum. Altını çizerek ifade...