25 / 05 / 2024

Yüksek çevre kurulunun çalışma şekli ve görevleri

Yüksek çevre kurulunun çalışma şekli ve görevleri

Etkin bir çevre yönetiminin sağlanması için hedef, politika ve strateji belirleyen yüksek çevre kurulu nedir? Yüksek çevre kurulunun çalışma şekli ve görevleri nelerdir? İşte yüksek çevre kurulu görevleri...

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi düzenlendi. Alanın sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının çalışma esasları yeniden düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşları tarafından ihale edilerek sözleşmeye bağlanan yapım işlerine ilişkin sözleşmelerin uygulanmasında ortaya çıkan anlaşmazlıkları ilgili idarenin talebine istinaden inceleyip karara bağlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31153 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şua İnşaat'tan çevre hassasiyeti yüksek proje!

Şua İnşaat tarafından hayata geçirilen Elite Concept projesinde kullanılan  akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti sayesinde yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Murat Kurum: Çevreye uyumlu hayat kalitesi yüksek şehirler amaçlıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Biz yaşanabilir çevre, afetlere hazır ve akıllı şehirler vizyonu ile sürdürülebilir çevreye uyumlu hayat kalitesi yüksek şehirler ve yerleşmeler oluşturmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu...

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar'ın detayları... 

Yüksek bina yapılmasına müsaade etmeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, geçmişte yüksek binaların ihtiyaç olduğunu ama bugün bakıldığında şehirlerin silüetini bozan, bilhassa kentsel dönüşümde, yüksek binaları istemediklerini söyledi...

Dünyanın en yüksek çevre yolu Çin'de yapıldı!

Çin, dünyanın en yüksek rakımlı çevre yolunun yapımını tamamladı. Deniz seviyesinden 3 bin 600 metre yükseklikte yapılan çevre yolu, haziranda açılacak.

Kula Meslek Yüksek Okulu açılış için gün sayıyor!

Celal Bayar Üniversitesi, Kula Belediyesi ve Kulalı iş adamı Hüseyin Akhan işbirliğinde yapımına başlanılan Kula Meslek Yüksek Okulu inşaatı ve çevre düzenlemesi yeni eğitim öğretim yılı için gün sayıyor.

Kayseri İncesu'da Meslek Yüksek Okulu inşaatı sürüyor!

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, yaptığı açıklamada, "Meslek Yüksek Okulunun inşaatını, çevre düzenlemesini ve yurdunu yaparak 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında eğitim verilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

İncesu Meslek Yüksek Okulu çevresi düzenleniyor!

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, "Meslek Yüksek Okulunun inşaatını, çevre düzenlemesini ve yurdunu yaparak 2016- 2017 eğitim yılına yetişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Yüksek çevre kurulunun çalışma şekli ve görevleri Haberi

Yüksek çevre kurulunun çalışma şekli ve görevleri

Yüksek çevre kurulu nedir?

Yüksek Çevre Kurulu, Başbakanın başkanlığında, Başbakanın bulunmadığı zamanlarda Çevre ve Şehircilik Bakanının Başkanlığında; Başbakanın belirleyeceği sayıda bakan ile Bakanlık Müsteşarından oluşuyor.


Yüksek çevre kurulunun çalışma şekli ve görevleri 3 Ağustos 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Yüksek çevre kurulu görevleri..

(1) Yüksek Çevre Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Etkin bir çevre yönetiminin sağlanması için hedef, politika ve strateji belirlemek.


b) Sürdürülebilir kalkınma ilkesi çerçevesinde ekonomik kararlara çevre boyutunun dahil edilmesine imkân veren hukukî ve idarî tedbirleri belirlemek.


c) Birden fazla bakanlık ve kuruluşu ilgilendiren çevre konularına ilişkin uyuşmazlıklarda nihai kararı vermek.


Yüksek Çevre Kurulunun Çalışma Esasları, Toplantı Usulü

Gündemi ve Kararları

Toplantı usulü

MADDE 6 – (1) Yüksek Çevre Kurulunun, her yılın Haziran ayı içerisinde Yüksek Çevre Kurulu Başkanının belirleyeceği yer ve tarihte yılda en...