06 / 05 / 2024

yüksek çevre mühendisleri kanal istanbul

yüksek çevre mühendisleri kanal istanbul

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’la ilgili yüksek çevre mühendisleri tarafından hazırlanan incelemede önemli tespitler yer aldı.

TMO'nun buğday stoku yeterli mi? Çiftçiler dikkat! Buğday çok yüksek fiyattan mı alınacak?

Buğday ihracatının büyük hata olduğunu söyleyen sanayiciler, iki sene önce şekerde yaşandığı gibi Türkiye’nin gelecek döneme çok yüksek fiyattan buğday ithal etmek zorunda kalabileceğini gündeme getirdi. 

Elektrik faturası yüksek gelenlere müjde! PTT faturanıza destek oluyor! Hemen başvurun PTT’ye koşun!

Elektrik faturası yüksek gelenlere müjdeli haber. Yüksek elektrik faturalarına PTT destek çıkıyor. İşte detaylar!

BMW'nin yüksek performanslı M serisinin özellikleri nedir? İşte 16 Mart 2023 fiyat listesi

BMW M serisinin en büyük özelliği, yüksek performans ve sürüş dinamikleri ile öne çıkmasıdır. M serisi araçlar, standart BMW modellerinden daha güçlü motorlara sahiptir. Peki BMW M serisinin 16 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Emekliye yüksek promosyon müjdesi! Bankalar peş peşe duyurdu! Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi...

Emekli promosyonuna ilişkin bankalardan peş peşe zam açıklaması yapıldı. Bankaların emekli promosyon fiyatları belli oldu. Peki en yüksek promosyon ne kadar kadar? Hangi banka kaç TL emekli promosyonu veriyor? İşte banka banka emekli promosyon ücretleri.

İnşaatlarda yüksek dayanım sınıfında betonlar kullanılmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 2019'da yürürlüğe alınan yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası incelendiğinde nüfusun yüzde 70’ten fazlasının deprem tehlikesi yüksek yerlerde yaşamakta olduğuna ve Türkiye’deki 6,7 milyon konutun acil olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yüksek Mimar Mühendis Edip Dikencik vefat etti! 

Dikencik Çiftliği sahiplerinden, Galatasaray Liseli Yüksek Mimar Mühendis Edip Dikencik vefat etti. M. Memduh Gökçen ve Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afrika'nın en yüksek binası Mısır’da yükseliyor!

Afrika'nın en yüksek binası olma özelliğine sahip olacak Iconic Tower Kahire'de inşa ediliyor. Bina tamamlandığında 385 metre yüksekliğe sahip olacak. 

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının çalışma esasları yeniden düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşları tarafından ihale edilerek sözleşmeye bağlanan yapım işlerine ilişkin sözleşmelerin uygulanmasında ortaya çıkan anlaşmazlıkları ilgili idarenin talebine istinaden inceleyip karara bağlayacak.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31058 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanal İstanbul'la ilgili önemli tespitler!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’la ilgili yüksek çevre mühendisleri tarafından hazırlanan incelemede önemli tespitler yer aldı.

yüksek çevre mühendisleri kanal istanbul Haberi

yüksek çevre mühendisleri kanal istanbul

Kamuoyunda tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'un ÇED Raporu’yla ilgili yüksek çevre mühendisleri tarafından hazırlanan inceleme notu, proje kapsamında yapılacak çalışmaları ortaya çıkardı. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre,  inceleme notunda; Kanal İstanbul'la ilgili çok önemli tespitlere yer verildi. Yüksek Çevre Mühendisi Sezer Arslan tarafından hazırlanan incelemede şu ifadeler yer aldı:

Günde 850 bin metreküp kazı yapılacak: Proje alanı toplam 13 milyon metrekare olarak belirlendi. Buna göre projenin tamamlanması için en kısa süre 4 sene olarak hesaplanırken, bu sürenin 7 seneye kadar çıkabileceği belirtiliyor. Bu durumda sene içerisinde çalışılmayan süreler dikkate alınırsa günde ortalama 800 bin 850 bin metre küp kazı, nakliye ve denizle depolama yapılması gerekli. Bu boyuttaki kazı çalışması için açık maden ocaklarında çalışan devasa kazıcı ve kamyonların...