07 / 05 / 2024

Yüksek milli katkılı denizaltıları

Yüksek milli katkılı denizaltıları

Savunma Sanayii Müsteşarlığının ( SSM ) 2,7 milyar dolar bütçeli Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında Gölcük Tersane Komutanlığınca test bloku imal edildi.Yüksek milli katkılı denizaltıların inşasında geri sayım başladı...

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

1933 yılında İstanbul'da yüksek binalara tepki! Bina kanunu çıkmalı!

1933 yılında İstanbul'da her geçen gün sayısının arttığı yüksek binalara tepkiler artmaya başlamış. Bunun önüne geçebilmek için bina kanunun çıkarılması talep edilmiş.

2024’te en yüksek temettülü hisseler açıklandı! İşte o liste

Borsa İstanbul’da geçen yıl temettü veren değer şirketleri endeksin üzerinde getiri sağladı. Borsa yatırımcıları 2024’ün en çok temettü verecek hisselerini araştırırken, 297,7 bin takipçili Temettü Hocam, yeni yılda yüksek temettü verimliliği beklenen şirketleri açıkladı.  

2024 yılı en yüksek temettü beklentileri!

Borsa İstanbul haftanın 2. gününe de yükselişle başlarken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, 2024 yılı en yüksek temettü beklentilerini açıkladı. İşte o paylaşım...

Kasım ayında aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 2 ile külçe altında gerçekleşti.

Şeker fiyatları bir anda zirveyi gördü: 12 yılın en yüksek seviyesi! 

Dünya genelinde şeker fiyatları arttı. Son 12 yılın en yüksek seviyesini gören şeker fiyatlarında yeni bir rekorun kırılacağı öngörülüyor.

KOSGEB yüksek maaşlı personel alacak! Başvuru tarihleri belli oldu!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere yüksek maaşlı personel alımı yapacağını açıkladı. 6 Kasım-17 Kasım tarihleri gerçekleşecek müracaatlar için tüm detaylar belli oldu.

Yüksek Seçim Kurulu 15 sözleşmeli bilişim uzmanı alıyor! Başvurular 22 Eylül'de başlayacak! Aman kaçırmayın!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 15 sözleşmeli bilişim uzmanı alımı yapılıyor. Söz konusu alım için başvurular 22 Eylül'de başlayacak. İşte YSK 15 sözleşmeli bilişim uzmanı alımı ile ilgili detaylar...

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın en yüksek seviyesine ulaşan Ağustos enflasyonunu değerlendirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın en yüksek seviyesine ulaşan Ağustos enflasyonununa ilişkin değerlendirmelerini yayımladı.

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Yüksek maaş almanın formülü tek tek ortaya çıktı! Yüksek maaş için en önemli husus ne?

Emeklilikte düşük maaş almak milyonlarca vatandaşın endişesi. Özellikle son zamanlarda, kimi EYT’den emekli olan kişiler düşük emekli aylıklarından şikâyet ediyor. Peki emeklilikte yüksek maaş almanın formülü ne? İşte detaylar...

Vivo X100 serisi: Yüksek çözünürlüklü kameralar ve güçlü işlemcilerle geliyor!

Vivo, mobil teknoloji arenasında büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Yeni X100 Serisi, yüksek çözünürlüklü kameraları ve güçlü işlemcileriyle dikkat çekiyor. Seri içerisinde X100, X100 Pro ve X100 Pro Plus modelleri bulunacak.

Yüksek milli katkılı denizaltıları Haberi

Yüksek milli katkılı denizaltıları

Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) 2,7 milyar dolar bütçeli Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında Gölcük Tersane Komutanlığınca test bloku imal edildi.


Gölcük Tersanesi Komutanlığı Tekne Montaj Şube Müdürü Mühendis Binbaşı Mustafa İşçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin havadan bağımsız tahrik sistemine sahip, yüksek yerli katkılı 214 sınıfı 6 modern denizaltılnın Türk donanmasına kazandırılmasını hedeflediğini söyledi.


Test bloku üretimini mayısta tamamladıklarını, kalite kontrol sürecinin de büyük kısmını bitirdiklerini vurgulayan İşçi, kalan testlerin sonlandırılması ve idari onayın ardından inşa çalışmalarına başlayacaklarını anlattı.


İşçi, tersanede üretecekleri 66 metre boyundaki ve 13 metre yükseklikteki denizaltıların su üstü deplasmanının bin 845, su altı deplasmanının ise 2 bin 13 ton olacağını kaydederek, "Denizaltılar bir yıl faz farkıyla Gölcük Tersanesi'ndeki fabrikada inşa edilecek. 3 sene sonra aynı anda değişik seviyede 3...