28 / 07 / 2024

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu

Anka Teknoloji, İstanbul Esenyurt, Kanuni, Konya Gıda ve Tarım, Sanko üniversitelerinin kurulmasına ilişkin yasa tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuld

Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin ücretleri belli oldu! En pahalı üniversite hangisi?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih maratonu başladı. Türkiye'nin en iyi özel üniversitelerinin ücretleri araştırılmaya başlandı. İstanbul'da özel üniversiteler hangileri? Koç üniversitesi tıp fakültesi kaç lira? Hangi özel üniversite daha iyi?

ATEM Başkanı Akçam: YÖK kararı kira bedellerini etkileyecek! Öğrenciler için kiralar yüksek tutuluyordu...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kaldırıldığını duyurdu. Bu karar ile şehirlerdeki öğrenci sayısının azalması ise kira bedellerinin düşmesi bekleniyor. 

Mevduat faizleri şaşırttı! En yüksek oranı işte bu banka veriyor! 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizlerinin ne kadar olduğunu merak ederken, en yüksek faizi veren banka da araştırılıyor. Peki 500 bin TL için 32 günlük faiz oranı ne kadar? 

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı, personel alımı yapacağını duyurdu!

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı personel alımı için başvurular sona ereceği kaydedildi. Buna göre, başvuru şartları neler ve adaylarda aranan nitelikler ne olacak ve başvurular nereden, nasıl yapılacak?

En fazla aylık reel getiri mevduatta! 1 milyon TL'ye tam bu kadar veriliyor! İşte en yüksek mevduat faizi veren banka!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 1,62 ile mevduat faizinde (brüt) kaydedildi. Peki 1 milyon TL'nin 46 günlük kazancı hangi bankada kaç TL? İşte en yüksek mevduat faizi veren banka 8 Temmuz 2024...

Üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim harç ücretleri ne kadar olacak?

Yükseköğretim kurumlarında 2024-2025 akademik senesi için uzaktan ve ikinci öğretim ücretleri ile katkı payları belirlendiği kaydedildi. Buna göre, 2024-2025 senesi öğrenim ücreti ve katkı payları ne kadar olacak?

Elinde 500 bin TL'si olana bankalar 32 günde tam bu kadar veriyor! İşte en yüksek mevduat faiz oranları...

BDDK’nın paylaştığı 14 Haziran 2024 haftası verilerine göre bankalardaki toplam Türk Lirası mevduatı ilk defa 10 trilyon lirayı geçti. Peki banka mevduat faizlerinde son durum ne? İşte en yüksek mevduat faiz oranları...

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı personel alımı yapacak!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından personel alımı yapılacağı kaydedildi. Kuruma başvuru şartları ve kimlerin başvuruda bulunabileceği ve  başvuruların nereden ve nasıl yapılacağı merak ediliyor.

Mevduat faizleri ne kadar? 750 bin TL'si olan aylık bu kadar kazanıyor: İşte en yüksek mevduat faizi veren banka!

Bankalar müşterilerini arayarak ya da SMS göndererek mevduat faizine çekmeye çalışıyor. Peki mevduat faizleri ne kadar? İşte en yüksek mevduat faizi veren banka!

Borsa İstanbul’da 2024 birinci çeyrek bilanço heyecanı… İşte yüksek getiri beklenen hisseler ve hedef fiyatları

Borsa İstanbul’da tarihi yükseliş devam ederken, yatırımcılar merakla 2024 birinci çeyrek bilançolarının açıklanmasını bekliyor. İşte yüksek getiri beklenen hisseler ve hedef fiyatları

Emekli zammında kafalar karıştı! En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama!

Temmuz ayı ile emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon oranında artış uygulanacak. En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama!

Nisan 2024 vadeli mevduat faizi! 250 bin TL'ye 32 günde tam bu kadar veriliyor: İşte en yüksek mevduat faizi!

Vatandaşlar ellerindeki nakit birikimi bankaya yatırdıklarında ne kadar kazanç elde edeceklerini hesaplamak istiyor. İşte en yüksek mevduat faizi veren bankalar...

Özel bankalar emekli promosyon 2024! Emekliler dikkat: Emekli promosyon 2024 en yüksek hangi banka?

Özel bankalarda da emekli maaş promosyonları artırıldı. Peki emekli promosyon 2024 en yüksek hangi banka? İşte özel bankalar emekli promosyon 2024

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu Haberi

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu

     Tasarı, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapıyor. Buna göre; Ankara'da ''Anka Teknoloji Üniversitesi'', İstanbul'da ''İstanbul Yeşilyurt Üniversitesi'', Adana'da ''Kanuni Üniversitesi'', Konya'da ''Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'', Gaziantep'te ise ''Sanko Üniversitesi'' adıyla vakıf üniversiteleri kurulacak. 

     Tasarı, ''Altın Koza Üniversitesi''nin adının, 'İpek Üniversitesi'' olarak değiştirilmesini de içeriyor. 

     Tasarının gerekçesinde, 2011-2012 eğitim öğretim yılında üniversitelerin açık öğretim ve diğer yükseköğretim kurumları hariç önlisans, lisans, ikinci öğretim, lisansüstü ve tıpta ihtisas programlarında eğitim gören 2 milyon 359 bin 655 öğrencinin 205 bin 484'ünün vakıf üniversitelerinde okuduğu kaydedildi. 

     Vakıf üniversitelerinin Türk yükseköğretim sisteminin ayrılmaz parçası ve önemli bir bölümünü oluşturduğu belirtilerek, kurulacak vakıf üniversitelerinin Türkiye'nin genç nüfusunun talebini karşılanmasına katkı sağlayacağı ifade edildi. 

   ...