07 / 05 / 2024

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı

Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle zarar gören iş yerlerindeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgede şu ana kadar yaklaşık 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı.

Kuveyt Türk'ten esnaf ve çiftçilere destek; 300 TL harcama iadesi, 500 TL altın puan

Kuveyt Türk, müşterilerine yönelik özel bir teklif sunarak esnaf ve çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Banka, yeni müşterilerine özel olarak tasarlanmış bir "Hoş Geldin Paketi" sunarak, finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor. İşte detaylar...

Yüksekova Belediyesi konut ve ticaret alanı imarlı 3 arsa satıyor!

Hakkari İli Yüksekova Belediye Başkanlığı, Hakkari Yüksekova'da yer alan 3 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Halkbank'tan esnaf ve sanatkarlara kredilerde faiz indirimi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla, bankaca doğrudan esnaf ve sanatkarlara 2021'de kullandırılacak krediler ile önceki yıllarda kullandırılan kredilerden bakiyesi 2021'e devreden kredilere yüzde 50 faiz indirimi uygulanacak.

Yüksekova'nın imar planı askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından hazırlanan  Hakkari'nin Yüksekova'nın imar planı iki etap halinde askıya çıkarıldı. 

 Esnaf ve sanatkarlara sağlanan destekler devam edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik çalışmalarımız ve hükümetimizce sağlanan destekler etkinlikle sürecektir." dedi.

Yüksekova'daki İran Pasajı yıkıldı!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dere yatağı üzerinde kurulan ve 24 yıl boyunca hizmet sunan İran Pasajı, değişim ve dönüşüm programı nedeniyle yıkılıyor.

Esnaf ve sanatkarların kira borcu yedek ödenekten karşılanabilir!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ekonomiye ilişkin hazırlanan torba teklife yeni maddeler eklenebileceğini ve esnaf ve sanatkarların kiralarının karşılanması yönünde görüşmeler yapılacağını belirtti...

Yüksekova Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi!

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Dilimli Barajı´nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Edendere karayolu için yeni yol ve Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi.

TOKİ Yüksekova Konutları'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hakkari Yüksekova'da incelemelerde bulundu. Kurum, Yüksekova'da TOKİ tarafından inşa edilen konutların yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi.

TOKİ Hakkari Yüksekova Evleri'nde sona doğru!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden TOKİ projelerinde incelemeleri inceledi..

Terör mağdurları Yeni Yüksekova ile rahata kavuşacak!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sebebi ile evleri hasar gören terör mağdurları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca TOKİ'ye yaptırılan konutların tamamlanmasıyla yeni ve modern yaşam alanına kavuşacak.

Yüksekova'nın su sorunu çözülüyor!

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, Yüksekova'nın yeniden bir yapılanma ve değişim sürecine girdiğini söyledi.

Hakkari Yüksekova'nın çehresi değişecek!

Hakkari Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, muhtarlarla bir araya geldi. Kaşıkçı, projeler ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı Haberi

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı

Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle zarar gören iş yerlerindeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kaymakamlıkça, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası görevlilerinden oluşturulan hasar tespit komisyonu, Cengiz Topel Caddesi ve ara sokaklarda zarar gören iş yerlerinde çalışmalarını yürütüyor. Esnafla görüşen komisyon üyeleri, iş yerlerinde belirledikleri hasarı kayıt altına aldı.


"400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı"


Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasının ardından iş yerlerindeki zararları tespit etmek için Kaymakamlık bünyesinde komisyon oluşturulduğunu anımsatarak şunları kaydetti:


"Şu ana kadar yaklaşık 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı. İş yerlerinde zarar gören ve kaybolan malzemeler not alınarak raporlaştırılıyor. Hasar gören iş yerleri için başvuru yapılması gerekiyor. Yoksa...