05 / 05 / 2024

yüksekova imar planı

yüksekova imar planı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar planında konut olarak görülmeyen yolda kalan yerler, çürük alanlar, yeni yere taşınacak. Metrekaresine göre site içinde evler vereceğiz" dedi.

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Yüksekova'nın imar planı askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından hazırlanan  Hakkari'nin Yüksekova'nın imar planı iki etap halinde askıya çıkarıldı. 

Silivri Ortaköy Mahallesi imar planı askıda!

Silivri İlçesi, Ortaköy Mahallesi, 718 ada, 1 parselin güneydoğusundaki tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Alemdağ imar planı askıda!

Çekmeköy İlçesi'ne bağlı Alemdağ Mahallesi, 466 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Bakırköy Kartaltepe imar planı askıya çıktı!

Bakırköy İlçesine bağlı Kartaltepe mahallesi, 117 ada, 1 parsele ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Zekeriyaköy ve Sofa deresine ait ıslah projesi imar planı askıda!

Sarıyer Zekeriyaköy (Küçükkavak) Ve Yan Kolu Uskumru (Sofa) Deresine Ait Islah projesine yönelik imar planı askıya çıktı..

Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi imar planı askıda!

Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 3332 ada, 18 ( Eski: 4, 6 ) parsele ilişkin tadilat imar planı askıda...

Silivri Alipaşa Köyü Mevkii imar planı değişikliği askıda!

Silivri İlçesi, Alipaşa Köyü Mevkiinde işletilen Silivri Yer Altı Doğal Gaz İletim/Dağıtım Tesislerine İlişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı..

Afyonkarahisar'ın 2 köyünde imar planı değişikliği!

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesine bağlı Atlıhisar ve Balçıkhisar köylerinde imar planı değişikliği gündeme geldi. Bölgenin imar planı ve eklerinin onaylanması konusu komisyona sevk edildi.

Pendik Gökçedere Deresi imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Kemiklidere Deresinin 1.yan kolu olan Gökçedere Deresi güzergahı ve dere koruma bantlarının revize edilmesine yönelik imar planı tadilatı askıya çıktı...

Çekmeköy-Sancaktepe imar planı değişikliği askıda!

Çekmeköy - Sancaktepe İlçeleri, Taşdelen Mahallesi, Sırrı Çelik Bulvarı Civarı Şile Otoban Yol Kavşak Projesine ilişkin imar planı değişikliği askıya çıktı..

Arnavutköy Derbent imar planı itirazı askıya çıkarıldı!

Arnavutköy İlçesi, Derbent Mevkii 17.06.2016 onanlı planda 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı. 

yüksekova imar planı Haberi

yüksekova imar planı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yüksekova ilçesinin il olmasına ilişkin, "Devlet buraya 2,5 milyar lira para ayırdı. Bütçesinde açık olduğu halde ayırdı devlet. Bunun kıymetini bilin. Ben 21 yıl belediye başkanlığı yaptım, bu kadar parayı Kayseri'ye almadım." dedi. 


Özhaseki, çeşitli temaslarda bulunmak ve gerçekleştirilecek kamu yatırımları için belirlenen yerleri incelemek amacıyla Yüksekova'ya geldi. 


Özel uçakla Selahaddin Eyyubi Havaalanı'na inen Özhaseki ve beraberindeki heyet, Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından karşılandı. 


İlçede yapılması düşünülen kamu binaları için belirlenen alanlarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Özhaseki, terör saldırıları nedeniyle en çok hasarın yaşandığı Cumhuriyet Mahallesi'ne giderek devam eden yıkım...