26 / 05 / 2024

Yüksekte çalışma yönetmelik

Yüksekte çalışma yönetmelik

Riskli işler kapsamına giren yapım işlerinde yüksekte çalışırken alınması gereken önlemler, Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte yüksekte çalışma talimatı...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Ali Osman Kolbaşı çalışma hayatına nerede başladı? Hangi görevi yürütüyor?

Arzum Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Ali Osman Kolbaşı kimdir? Çalışma hayatına Arzum’da mı başladı? İşte Ali Osman Kolbaşı ile ilgili merak edilen her şey...

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

Çalışanlara müjde! İmzalar atıldı saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam!

Çalışanlara müjdeli haber verildi. Toplu sözleşmede imzalar atıldı. Saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. İşte detaylar!

Geçici işçilere müjde! Çalışma Bakanından geçici işçilere yönelik son dakika açıklaması! Acil bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçi sorununa yönelik yaptığı açıklamada "Geçici işçi problemini çözüyoruz, bu mesele tarihe karışacak" şeklinde konuştu.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31927 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Milyonlarca memurun yıllardır gözleri bu haberdeydi! Çalışma Bakanı 3600 ek gösterge için nihayet müjdeyi verdi

Milyonlarca memur yıllardır bu haberi bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge için tarih verdi. İşte 3600 ek gösterge için tüm detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den 3600 ek gösterge ve büyüme açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin herkesi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, 2021 sonunda Türk ekonomisinin yüzde 10 büyüyeceğini öngördüğünü aktardı.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31553 sayılı resmi gazetede yayımlandı. 

İşçiler dikkat! Günlük çalışma süreleri değişti!

Milyonlarca işçi ve işvereni yakından ilgilendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın haftalık çalışma günlerine bölünemeyen çalışma saatleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik 27 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yüksekte çalışma yönetmelik Haberi

Yüksekte çalışma yönetmelik

Yüksekte çalışma talimatı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımladığı Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında, yüksekte çalışma talimatları na da yer veriliyor.


Riskli işler kapsamına giren yapı işlerinde yüksekte çalışırken hangi önlemlerin alınması gerekiyor? Nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte yüksekte çalışma talimatı;


Yüksekte çalışma

1– Seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda yapılan çalışma; yüksekte çalışma olarak kabul edilir.


2– Yüksekte yapılan çalışmalarda aşağıdaki hususlara uyulur:

a) Yüksekte yapılması zorunlu olmayan montaj ve benzeri çalışmaların mümkün olduğunca öncelikle yerde yapılması sağlanır.

b) Yapılacak çalışmaların önceden planlanması ve organize edilmesi, bu planlama yapılırken yüksekten düşme ile ilgili hususlara acil durum planında yer verildiğinden emin olunması sağlanır.

c) Çalışanların, çalışma yerlerine güvenli bir şekilde ulaşmaları uygun araç ve ekipmanlarla sağlanır.

ç)...