03 / 05 / 2024

Yumurtalığa üçüncü termik santral

Yumurtalığa üçüncü termik santral

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı olan yaklaşık 1800 kişinin yaşadığı Sugözü köyünde üçüncü bir termik santral için lisans alındı. Atagür Elektrik AŞ Kilikya Termik Santrali projesi için lisans alındı.

Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı Sarayı mı yapılacak?

Bitlis Ahlat'a  üçüncü Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılması gündeme geldi. Ahlat’ta 10 dönüm alanda  bin 71 metrekare oturma alanına sahip bir saray yapılacağı müjdelendi.

Ofton İnşaat'tan Bodrum'a üçüncü proje!

Yerli ve yabancı turistin gözdesi olan Bodrum’dan gayrimenkul alanların her zaman kazançlı çıktığına dikkat çeken Ofton İnşaat Eş Başkanı Yusuf Şimşek, kazandırmaya devam edeceklerini söyledi..

Samsun İnşaat Fuarı'nı 34 bin 589 kişi ziyaret etti!

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ öncülüğünde gerçekleştirilen Samsun 4. İnşaat Fuarı'nı 34 bin 589 kişi ziyaret etti.

Samsun 2. Mobilya Dekorasyon Fuarı yarın açılıyor!

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ öncülüğünde düzenlenen Samsun 2. Mobilya Dekorasyon Fuarı yarın başlayacak.

8 ilde kamulaştırma kararı!

Bazı illere ilişkin kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yer aldı. İstanbul'un Silivri ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller ile Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta HES ve RES yapımı için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

İzmir Aliağa'daki termik santralin ÇED onayı hukuka aykırı mı?

Yöre halkının tepkiyle karşıladığı ve iptali için mücadele ettiği İzmir Aliağa'daki termik santral için Bakanlığın verdiği 'ÇED olumlu' kararı mahkeme tarafından hukuka aykırı bulundu

Alkoclar'dan Uludağ'a üçüncü otel!

60 yıldır turizm ve otelcilik sektöründe olan Alkoçlar Grubu, Uludağ'da üçüncü otelini açmaya hazırlanıyor.

Samsun Teknopark'a üçüncülük ödülü!

TEKNOPARK, açıklanan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) Performans Endeksi sonuçlarına göre “Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri” kategorisinde üçüncülük ödülünü aldı.

SOCAR, Aliağa'daki termik santral yatırımından vazgeçti!

SOCAR'ın, İzmir Aliağa’da yapmayı planladığı kömürlü termik santrali yatırımını gerçekleştirmeyeceği iddia edildi.

Foça'da termik santral protesto edildi!

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, aralarında bisikletlilerinde yer aldığı bir grup, Aliağa'da kurulmak istenen Kömüre Dayalı Termik Santrallere karşı protesto gösterisi yaptı.

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

Çanakkale'ye Napal Entegre Termik Santrali yapılacak!

Çanakkale’de birbiri ardına açılan termik santrallere bir yenisi daha ekleniyor. Mevcutlarının içinde en büyüklerinden biri olan yeni termik santral Namal Elektrik Üretim tarafından Lapseki’de kurulacak

Akkaya Prodüksiyon Film Müzik Yapım Reklam Yayınc.Tanıtım ve Org.Hizmt. Ltd.Şti.Livello Hotel Şubesi açıldı!

Akkaya Prodüksiyon Film Müzik Yapım Reklam Yayınc.Tanıtım ve Org.Hizmt. Ltd.Şti.Livello Hotel Şubesi, Ahmet Akkaya Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon TL sermaye ile 3 Temmuz'da Beylikdüzü'nde açıldı.

Yumurtalığa üçüncü termik santral Haberi

Yumurtalığa üçüncü termik santral

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı olan yaklaşık 1800 kişinin yaşadığı Sugözü köyünde üçüncü bir termik santral için lisans alındı. 


2004’ün başında faaliyete geçen İSKEN Sugözü Termik Santralinden sonra, köyde EMBA Elektrik AŞ de lisans almıştı. Şimdi de Atagür Elektrik AŞ Kilikya Termik Santrali projesi için lisans aldı. 



‘KİLOMETRE BAŞINA BİR TERMİK DÜŞÜYOR’


Sugözü Termik Santralinin yan parselinde kurulmak istenen Kilikya Termik Santralinin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun halka açıklanması toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Adana Çevre Platformu Üyesi Yaşar Gökoğlu, Sarımazı, Yumurtalık arasında sahil boyunca 12 termik santral projesi bulunduğuna dikkat çekerek kilometre başına bir santral düştüğünü ve bunun felaket anlamına geldiğini ifade etti.



‘NEFES ALAMAZ HALE GELDİK’


Bazı vatandaşlar termik santralleri iş imkanı olarak görüyor. Öte yandan birçok vatandaş da santrallerin çevreye ve kendilerine vereceği...