19 / 05 / 2024

yunanistan ekonomik krizde kapanan işyerleri

yunanistan ekonomik krizde kapanan işyerleri

Yunan Ulusal Ticaret Konfederasyonu'nun yılık raporunu açıklayan profesör Apostolos Dedusopulos, ülkede 2009 yılından bu yana kapanan 130 bin işyerine karşı sadece 45 bin işyerinin açıldığını söyledi....

Asgari ücretlinin beklediği haber geldi! Asgari ücrete ek 1000 TL ödeme yapılacak!

Yaşanan ekonomik krizde asgari ücretlilerin beklediği yüz güldürecek haber açıklandı. Asgari ücretlilerin gelirine ek 1000 TL müjdesi.

ASO Başkanı Özdebir: Ekonomik krizde yıl sonunda dibi göreceğiz!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ekonomik krizde bu yılın sonunda 'dibin' görüleceğine dikkat çekti. Dipten çıkışın ise 'gıdım gıdım' olacağını söyleyen Özdebir, cari fazlanın 'üretimsizlikten' kaynaklandığını, bundan da mutlu olamadıklarını söyledi.

Yunanistan'da konut fiyatları artıyor!

Yunanistan'da ekonomik kriz döneminde büyük düşüş yaşayan konut fiyatları, 2018 yılında da yükselişini sürdürerek üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,5 arttı.

Ladin İnşaat Firması ekonomik krizde!

Suudi Arabistan'ın en büyük inşaat firması Bin Ladin, 69 bin çalışanını işten çıkardı. Yapılan yazılı açıklamada, daha önce ülkeden gönderilen 55 bin işçiye 14 bin işçinin daha eklendiği belirtildi.

Yunanistan'daki düşük fiyatlı evlere en çok talep Türklerden!

2 yıldır ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da ev fiyatları dibe vurdu, adalar da satışta... Selanik’te bir daireyi 10 ila 20 bin Euro’ya satın almak mümkün... Dairelerin en önemli müşterisi ise Türkler...

Yunanistan'da ev ve ada fiyatları dibe vurdu!

2 yıldır ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da ev fiyatları dibe vurdu, adalar da satışta... Selanik’te bir daireyi 10 ila 20 bin Euro’ya satın almak mümkün... Dairelerin en önemli müşterisi ise Türkler...

Yunanistan'ın 14 Havaalanını Almanlar kaptı!

Tarihin en büyük ekonomik krizini yaşayan ve kreditörleri ile anlaşma karşılığı birçok kamu işletmesinin Alman şirketlerine satışını onaylayan Yunanistan’ın 14 havalimanını Almanlar kaptı.

Yunanistan'ın turizmi Atatürk Evi Müzesi'yle hareketlenecek!

Ekonomik kriz yaşayan Yunanistan turizmde yeni açılımlar yaratıyor. Mouzenıdıs Group, İzmir'deki seyahat acentalarına Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'nde evlilik turu önerisinde bulundu. Acentalar, teklife sıcak baktı.

Yunanistan'da 500 bin euroya satılık kayalık!

Krizde yüzen Yunanistan, 598 adasından 150’sini 500 bin eurodan başlayan fiyatlarla özelleştirme listesine koydu.

Yunanistan Adalarını, Kamu Binalarını ve Limanlarını satıyor!

Yunanistan, ekonomik kriz sebebiyle parsel parsel topraklarını satıyor. Adalarını, limanlarını, plajlarını ve stadyumlarını satılığa çıkaran ülke, 50 milyar euro gelir hedefliyor.

Yunanistan'da ev fiyatları ne kadar ucuzladı?

Yunanistan’daki ekonomik krizden dolayı yüzde 40 ucuzlayan emlak piyasasından yararlanmak isteyen Türk vatandaşlarının kafası karıştı. Peki Yunanistan'da ev fiyatları ne kadar ucuzladı?

Yunanistan'da emlak piyasası yüzde 40 ucuzladı!

Yunanistan'daki ekonomik krizden dolayı yüzde 40 ucuzlayan emlak piyasasından yararlanmak isteyen Türk vatandaşlarının kafası karıştı.

Yunanistan'a yatırım için 2016'yı bekleyin!

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan Yunanistan bütçe açığını kapatmak için 50 milyar euro’luk değerli varlığını satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak uzmanlar Komşu'ya yatırım yapacaklara 'Acele etmeyin' uyarısı yapıyor.

yunanistan ekonomik krizde kapanan işyerleri Haberi

yunanistan ekonomik krizde kapanan işyerleri

Mali krizle mücadele eden Yunanistan'da 2009 yılından bu yana 85 bin işyerinin kapandığı bildirildi. 


Yunan Ulusal Ticaret Konfederasyonu'nun yılık raporunu açıklayan profesör Apostolos Dedusopulos, ülkede 2009 yılından bu yana kapanan 130 bin işyerine karşı sadece 45 bin işyerinin açıldığını söyledi. İstihdamın 20 yıl öncesine döndüğünü ve 20 yılın kaybolduğunu vurgulayan Dedusopulos, kalkınma hızının gerilediğini, bu dönemin daha da süreceğini ve istihdam alanındaki ilerlemenin ise ağır bir şekilde gelişeceğini kaydetti. 


Dedusopulos, iş alanındaki belirsizlikten dolayı  fazla mesai ücretlerinin de yüzde 75 oranında ödenmediğini belirtti. 


Yunan Ulusal Ticaret Konfederasyonu Başkanı Vasilis Korkidis de ticaret alanındaki belirsizliğin devam etmesine rağmen geçen yıllara oranla karamsarlığın bir nebze olsun azaldığını söyledi. 


Yunan Ulusal Ticaret Konfederasyonu danışmanı Valia Aranitu ise bilgisayar satışlarında, yiyecek ve içecek ile tütün mamullerinin toptan...