27 / 04 / 2024

Yunanistan TAP projesi son durum n

Yunanistan TAP projesi son durum n

Dışişleri Bakanı Nikos Kotsias Avrupa’nın enerji güvenliğinde TAP projesinin rolünü överek, Azerbaycan gazını almak için gerekli tüm sorunları aştıklarını kaydetti.

Yunanistan ve Bulgaristan'dan demir yolu hattı projesi!

Yunanistan ve Bulgaristan'da bulunan 6 limanı birleştirmesi planlanan demir yolu hattının inşası için mutabakat zaptı imzalandı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov imza törenine katıldı.

TAP açılış töreni gerçekleştirildi!

Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TAP) Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve proje ortağı ülkelerin üst düzey yetkililerinin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi.

Yunanistan'ın TAP projesi için hazırlıkları tamam!

Dışişleri Bakanı Nikos Kotsias Avrupa’nın enerji güvenliğinde TAP projesinin rolünü överek, Azerbaycan gazını almak için gerekli tüm sorunları aştıklarını kaydetti.

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.

İran'a TAP için teklif yapılmadı!

Trans Adriyatik Boru Hattı Projesi (TAP) Genel Müdürü Bradshaw, İran'ın projeye katılması konusunda aralarında bir iletişim olmadığını ve İran'a bu şekilde teklif yapılmadığını belirtti.

Sivas Kangal Projesi halkın katılımı toplantısı 30 Nisan'da!

Sivas Kangal Projesi / Eymir Ve Armağan Barajı Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi Ve Beton Santrali projesi ÇED toplantısı 30 Nisan'da tapılacak.

Güney Akım süreci TAP'ı etkilemez!

Trans Adriyatik Boru Hattı Genel Müdürü Tungland, Güney Akım Boru Hattı Projesiyle ilgili gelişmelerin TAP’ı etkilemeyeceğini belirterek, “Güney Akım olsa da olmasa da TAP projesi ilerlemeye devam ediyor” dedi.

TANAP projesi için bakanlıktan olumlu raporu!

Türkgözü- Posof-Ardahan’da Gürcistan - Türkiye sınırında başlayıp, İpsala-Edirnede’ki Türkiye - Yunanistan sınırında son bulan TANAP projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan "olumlu" raporu verildi. İşte TANAP projesinin geçtiği iller...

Küçük arkeologlar projesi ile Parion Antik Kenti ile Apollon Smintheus Tapınağı kazıldı!

Tarihi eser ve tarihi mirasa karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Çanakkale’de çocuklar için “küçük arkeologlar” projesi İÇDAŞ sponsorluğunda uygulamaya konuldu.Küçük arkeologlar projesi ile Parion Antik Kenti ile Apollon Smintheus Tapınağı kazıldı.

TAP ile Avrupa'daki Rus doğal gaz tekeli yıkılacak!

Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı (TAP) ile Azerbaycan doğal gazı, Türkiye, Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden Adriyatik Denizi'ne, oradan İtalya'nın güneyine, İtalya'dan da diğer Avrupa ülkelerine ulaştırılacak..

Tüke Tapınağı'nın restorasyonu TKB'nin uygulama ödülüne layık görüldü!

Antalya Side Belediyesi'nin, Tüke Tapınağı Restorasyonu, Tarihi Kentler Birliği'nin(TKB) düzenlediği 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Uygulama ödülüne layık görüldüğü bildirildi....

Mustafa Cenger: EXPO sadece İzmir'in değil, Ege'nin projesi!

Yunanistan'ın kararının değişeceğine inancının tam olduğunu belirten Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger, "EXPO sadece İzmir'in değil, Ege'nin projesi, EXPO'nun İzmir'e verilmesi Yunan adalarına da fayda sağlayacak "dedi

Sample Park Ataşehir satılık!

Rams Tapı projesi Sample Park Ataşehir satılık konut tipleri 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak müşterilere sunuluyor...

Yunanistan TAP projesi son durum n Haberi

Yunanistan TAP projesi son durum n

Dışişleri Bakanı Nikos Kotsias Avrupa’nın enerji güvenliğinde TAP projesinin rolünü överek, Azerbaycan gazını almak için gerekli tüm sorunları aştıklarını kaydetti.


Yunanistan Azerbaycan  gazını satın almak için gerekli bütün işlemleri bitirdi.Azerbaycan Enerji Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev ile görüştükten sonra ülkesinin “Güney Gaz Koridorun” dan gaz alması için gerekli bütün işlemleri yaptığını söyledi.Toplantıda “Güney Gaz Koridoru”nun sorunsuz çalışması Yunanistan ve Azerbaycan arasındaki enerji iş birliğinin geliştirilmesi için çok önemli olduğu belirtildi.Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev, “Şahdeniz-2” projesi yüzde 50 oranında tamamlandı ve planlanan 26 kuyudan sekiz kuyunun kazı işlerinin bitirildi.


Zamanında tamamlanacak

Güney Kafkasya Boru Hattı genişletilmesi, “Güney gaz koridoru”, TANAP projeleri çalışmaları petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen devam ediyor “ dedi. Bakan...