02 / 05 / 2024

Yunanistan turizm haberleri

Yunanistan turizm haberleri

Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17.07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu. 2013'ün ilk yarısında 5 milyon 936 bin turist çeken Yunanistan'a bu yıl 6 milyon 949 bin turist geldi.

Turizm devi Thomas Cook, 20 yeni otel açacak!

İngiliz turizm devi Thomas Cook, Türkiye başta olmak üzere 3 ülkede toplam 20 otel açacağını açıkladı. Firma, İspanya'da altı, Yunanistan'da dört, Türkiye'de ise üç otel açmayı planlıyor.

İzmir'deki Yunanistan Başkonsolosluğu binası restore ediliyor!

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı. Yunanistan'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

İzmir'deki Yunanistan Başkonsolosluğu binasına restorasyon!

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.Yunanistan 'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

Yunanistan Türkiye'den zengin turist bekliyor!

Ekonomik krizin derinden sarstığı Yunanistan, zor günleri iddialı olduğu turizm atağıyla atlatmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Yunan turizmciler Türkiye 'den daha çok turist göndermesini bekliyor.

Doğuş Grubu, Yunanistan Astir Palace'ta villa yapıyor!

Yunanistan’da turizm alanında satın almalar yapan Doğuş Holding, Arap ortaklarıyla aldığı Atina’nın Riviera’sı olarak adlandırılan Astir Palace'taki 3 yapının 1 tanesini yıkarak Arap müşterilere yönelik villa yapıp satmaya hazırlanıyor.

Çanakkale heyeti Yunanistan'da turizm görüşmelerinde bulundu!

Yunanistan'la iki gündür temaslarda bulunan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) heyeti, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Yunan İş Konseyi toplantısında başta turizm olmak üzere birçok alanda iş görüşmesi yaptı.

Türkiye'nin Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin yeni ofisi açıldı!

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin yeni ofisi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni'nin katıldığı törenle açıldı.

Turizm fuarının yıldızı Yunan adaları!

Türkiye'den 1 milyona yakın turistin ziyaret ettiği Yunanistan, en önemli turizm fuarlarından Travel Turkey'in de en büyük katılımcısı oldu. Fuara çoğu adalardan 50'ye yakın firma katılım gösterdi.

Türkiye-Yunanistan İş Forumu gerçekleşti!

Turizm başta olmak üzere Türkiye ve Yunanistan’ın birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Bakan Nihat Zeybekci, “1 artı 1’i 2 değil de, 7-8-11 yapacaksak, işbirliği yapmak zorundayız” dedi..

Yunanistan'ın çeşitli bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor!

Yunanistan turizm sezonun ortasında karanlıkta kalma tehlikesi ile karşı karşıya. Elektrik İdaresi (DEH) çalışanlarının Perşembe günü başlayan grevi nedeniyle başta adalar olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Yunanistan'da otel fiyatları yüzde 100 arttı!

Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan'da, turizm sektörünün son yıllardaki durgunluğun ardından yeniden canlanma emareleri göstermesiyle otel fiyatlarında geçen yıla oranla yüzde 100'e varan artışlar kaydedildi.

Karadeniz ve Yunanistan turizmcileri iş birliği için Ankara'da toplandı!

Yunanistan Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticari İlişkiler Ofisi’nin çalışmaları çerçevesinde turizm akışını geliştirmek amacıyla etkinlik düzenlendi. Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği KATİD Başkanı Murat Toktaş konu ile ilgili bilgi verdi.

Yunanistan ile Türkiye arasında turizm geliştirilecek!

Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni ile AB Bakanı Egemen Bağış yaptıkları görüşmede, Yunanistan ile Türkiye arasında turizm sektöründe daha fazla iş birliği yapılması konusunu ele aldı...

Yunanistan turizm haberleri Haberi

Yunanistan turizm haberleri

Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17.07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği bültenine göre, ilk altı ayda Akdeniz çanağında en çok turisti 28 milyon 18 bin.kişi ile İspanya ağırladı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.31 büyüme demek. İspanya'yı 15 milyon 238 bin turist ile Türkiye izledi. Türk turizmi 6 aylık dönemde yüzde 4,73 büyüme yakaladı. 


Mısır'da sert düşüş İç karışıklıklar nedeniyle turist girişleri duran Mısır ise bu dönemi yüzde 25,19 gerileme ve 4 milyon 432 bin turist ile tamamladı. 2013'ün ilk yarısında 5 milyon 936 bin turist çeken Yunanistan'a bu yıl 6 milyon 949 bin turist...