08 / 05 / 2024

Yunanistan ve Bulgaristan ulaşım projesi

Yunanistan ve Bulgaristan ulaşım projesi

Yunanistan ve Bulgaristan'da bulunan 6 limanı birleştirmesi planlanan demir yolu hattının inşası için mutabakat zaptı imzalandı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov imza törenine katıldı.

Konut sektöründe küresel talep artıyor! Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları cazip hale geldi! 

Döviz kira getirisi, yüzde 25 kira sınırı ve serbest dolaşım avantajları, yatırımcıları yurt dışında gayrimenkul edinmeye yönlendiriyor. AB ülkelerinde ticaret ve çalışma hakkı gibi imkanlar, Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları'nı cazip hale getiriyor. 

Yunanistan'da 3 ve 4 yıldızlı 204 adet aile oteli satılıyor: En ucuzu 500 bin Euro! 

Enflasyon, tedarik zincirindeki yükselen mal maliyetleri ve yüksek enerji giderleri sebebiyle Yunanistan’ın dört bir yanındaki 204 aile işletmesi 3 ve 4 yıldızlı oteller satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Gazda tavan fiyat dönemi!

İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika'nın Avrupa Birliği (AB) içinde gaz için dinamik tavan fiyatları önermek için harekete geçtiği öğrenildi.

Doların gücü Euro'yu da ezdi! Euro kurunda son dakika gelişmesi

Rusya'nın Polonya ve Bulgaristan'a doğalgaz akışını kesmesinin ardından euro/dolar paritesi beş yıl aradan sonra ilk kez 1,06'nın altına geriledi. Paritedeki düşüşün Türkiye için de olumsuz etkileri bulunuyor.

Ahmet Ercan'dan Yunanistan depremi açıklaması: İstanbul'u ve İzmir'i etkiler mi?

AFAD ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi verilerine göre; Yunanistan'ın Larissa kentinde 6.2 büyüklüğünde yaşanan depreme ilişkin SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bu deprem İzmir ya da İstanbul’da tetikleme yapmaz” dedi.

Kapıkule sınır kapısında bulunan taşınmazların kira alacağı mecliste!

Kapıkule sınır kapısında bulunan ve Bulgaristan menşeili bir kuruluşa kiraya verilen taşınmazların kira alacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

Bulgaristan ve Hırvatistan'dan avroya geçiş adımı!

Bulgaristan ve Hırvatistan avro para birimine geçişin ilk aşaması olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katıldı.

AB Hırvatistan ve Bulgaristan'ı Euro Bölgesi’ne almaya hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB), Hırvatistan ve Bulgaristan'ı Euro Bölgesi’ne almak için ilk adımı atmaya hazırlanıyor. Nihai karar verildiği takdirde her iki ülkenin 3 yıl sonra Euro Bölgesi’ne geçmesi bekleniyor.

Ziya Şark Sofrası Yunanistan ve Arabistan’da şube açmayı planlıyor!

Ziya Bingöl’ün İstanbul Bakırköy'deki ilk şubesini açmasının üzerinden 38 yıl geçti. Ziya şark Sofrası'nın şu an 7 şubesi bulunuyor…

Gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlıkta sınır 500 bin dolara çıkabilir!

Yatırım yoluyla vatandaşlık uygulamasında alt sınır 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmüştü. Fakat İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Malta gibi ülkelere kıyasla oldukça düşük kalan bu tutarın 2020'de 500 bin dolara yükseltilmesi bekleniyor...

Yunanistan Küçük Çuha Adası’na yerleşenlere ev, arsa ve para verecek! 

Yunanistan Küçük Çuha Adası'nı işgale hazırlanıyor. Adaya yerleşenlere ev, arsa ve para verilierek, adanın nüfusu arttırılmaya çalışıyor. 

Yunanistan ve Bulgaristan ulaşım projesi Haberi

Yunanistan ve Bulgaristan ulaşım projesi

Yunanistan ve Bulgaristan'da bulunan bazı önemli limanları birleştirecek demir yolu projesi için mutabakat zaptı imzalandı.


Kavala kentinde düzenlenen törende, Yunanistan Altyapı, Ulaştırma ve Şebekeler Bakanı Hristos Spiritzis ve Bulgar mevkidaşı Ivaylo Moskovski, toplam 6 limanı birleştirmesi planlanan demir yolu hattının inşası için mutabakat zaptına imza attı.  


Elektrikli demir yolu hattının, liman şehirleri olan Yunanistan'ın Selanik, Kavala ve Dedeağaç ile Bulgaristan'ın Burgaz, Varna ve Tuna Nehri üzerindeki Rusçuk kentlerini birleştireceği belirtildi. 


İmza törenine katılan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, törenin ardından basın toplantısı düzenledi.  


Aleksis Çipras, toplantıda yaptığı konuşmada, demir yolu projesinin jeopolitik ve tarihi önemi bulunduğunu ifade ederek, "İki ülkenin ticari ilişkilerinde ve ekonomik kalkınmasında yeni fırsatlarla birlikte çalışmaya devam ediyoruz." dedi. 


Bulgaristan Başbakanı Borisov da mutabakatın iki...