07 / 05 / 2024

Yunanistan Vize

Yunanistan Vize

Yunanistan ile vizeler kalkıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kutras, Türkiye 'nin AB üyeliğinin en güçlü destekleyicisi olduklarını belirterek, " Vizenin kaldırılması çalışmalarının başında bulunuyoruz " dedi.

Yunanistan adalarını, Türkiye kıyılarını tanıtacak!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos, TÜRSAB'a 'vize kolaylığı söz" verirken, iki ülkenin turizmcileri Japona başta olmak üzere Uzakdoğulu turisti birlikte ağırlamaya hazırlanıyor

Yunanistan'dan Türklere 5 adada vize kolaylığı!

Ege’de kalıcı barış için düzenlenen ’Yerel İnisiyatif Geliştirme Toplantısı’, Türk ve Yunan belediye başkanları ile bürokratların katılımıyla İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde başladı.

Yunanistan açıkladı! Türklere kapıda vize uygulaması 5 adada başladı!

Yunanistan Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Buna göre, İstanköy, Midilli, Rodos, Sisam ve Sakız adalarında kapıda vize uygulaması başladığı kaydedildi. 

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Yunan adalarına 7 günlük vize Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacun fiyatlarını tarihe karıştır mı? 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım Yunanistan Türklere 7 gün vize muafiyeti uygulayacağını ve bu uygulama ile Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacunların tarihe karışacağını söyledi.

Çeşme'de yazlık ev sahiplerine Yunanistan vizesi kolaylığı!

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Çeşme'de yazlık ev satın alan tapu sahiplerine vize kolaylığı sağlanacağını müjdeledi.

Türkler Yunanistan'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor!

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

Türkler Altın Vize için Yunanistan'dan konut alıyor!

Geçen yıl Türkiye’den 191 kişi Altın Vize için komşu Yunanistan'dan ev aldı. Türkiye ülkede bu konuda Çin ve Rusya'dan sonra üçüncü sırada bulunuyor.

Yunanistan'da emlak piyasası hareketlendi!

Habertük Gazetesi köşe yazarlarından Alper Öcal, bugünkü yazısında emlak fiyatları düşen ve 250 bin euro karşılığında 5 yıllığına oturma izni veren altın vize vermesi ile gündeme gelen Yunanistan'ı değerlendirdi. 

Türkler, Yunanistan'da gayrimenkul piyasasını canlandırdı!

Yunanistan'da uygulanan "Altın Vize" gayrimenkul sektörünü canlandırdı. Yunanistan'da, son 4 yılda oturum izni alan Türklerin sayısı 161'e ulaştı.

Yunanistan Türk turisti kaybediyor!

Yunanistan’ın yaşadığı kriz, turizmine de yansıyor. Vize işlemlerinde yavaşlayan Yunanistan, en erken 1 ay sonraya vize sağlayabiliyor, hatta sürenin daha da uzamayacağının hiç bir garantisi yok.

Meriç’teki Yunan sınır kapısında turistik vize uygulanacak!

Yunanistan, Türk turistler için altı Ege adasında (Sisam, Sakız, İstanköy, Rodos, Meis ve Midilli) üç yıldır başarıyla uygulanan limanda vize uygulamasının Meriç’teki Yunan sınır kapısında da uygulanabilmesini inceliyor.

Yunanistan elektriği özelleştirmeyi öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Yunanistan elektriği özelleştirmeyi öngören yasa tasarısı protesto edildi. DEH'in binası önünde toplanan çok sayıda çalışan, teşkilatın özelleştirilmemesi yönünde sloganlar atarak Parlamentonun da bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüdü.

Yunanistan Vize Haberi

Yunanistan Vize

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konstandinos Kutras, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin çok iyi bir düzeyde olduğunu, Türkiye'nin Yunanistan için stratejik ortak olduğunu söyledi.


Atina'nın, Ankara'nın uluslararası hukuka saygı ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde AB üyeliğine tam destek verdiğini belirterek, AB'nin önemine değindi.


Türkiye ile Yunanistan arasında iki kez Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) gerçekleştirildiğini hatırlatan Kutras, üçüncü YDSK için çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki sonbaharda gerçekleştirilebileceğini söyledi.


YDSK çalışmalarına değinen Kutras, "Yunanistan bu aşamada AB Dönem Başkanlığı görevini sürdürdüğü için bir hayli yüklüdür. YDSK'nin kurumsal önemi büyüktür ve bu çerçevede imzalanan anlaşmaların uygulanması önemlidir" diye konuştu.


"Vize engelleri aşılacak"


Türkiye ile Yunanistan arasındaki vize konusuna değinen Sözcü Kutras, "Yunanistan, Türkiye'nin AB üyeliğinde en güçlü destekleyicisidir, bu çerçevede vizenin tam olarak kaldırılması konusu çalışmalarının başında...