13 / 05 / 2024

Yunus Yener kimdir

Yunus Yener kimdir

TMMOB bağlı Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, 1999 Marmara Depreminden hiçbir ders alınmadığını açıkladı.

Yunus Çolakoğlu kimdir?

3S Kale Holding’te Gayrimenkul Direktörlüğü’ne atanan Yunus Çolakoğlu kimdir? Yunus Çolakoğlu hangi görevlerde bulundu?

Yunus Yener'den korkutan deprem uyarısı!

TMMOB bağlı Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, 1999 Marmara Depreminden hiçbir ders alınmadığını açıkladı.

AVM tesisatlarında alınması gereken önlemler!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Yunus Yener AVM tesisatlarında alınması gereken önlemlere değindi....

Yunus Emre Ayözen kimdir?

DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Yunus Emre Ayözen kimdir? Yunus Emre Ayözen daha önce hangi görevlerde bulundu?

Yunus Baydar kimdir?

2019 yerel seçimlerinde AKP'nin Ardahan Belediye Başkan Adayı olan Yunus Baydar kimdir? AKP Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Yener Coşkun kimdir?

"Neden konut alıyoruz?", "Psikolojik ve reel temeller nelerdir?" gibi soruları Yatırım Aracı Olarak Türkiye’de Konut Trendleri ve Riskleri” seminerinde yanıtlayacak Dr. Yener Coşkun kimdir?

Yunus Nacar kimdir?

Mayıs 2016'ya kadar Kiler Holding A.Ş.’de CEO görevini yürüten Yunus Nacar kimdir? Yunus Nacar, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Yunus Nacar, ne zamandan beri Kiler GYO bünyesinde?

Zafer Gülçur kimdir?

Erdoğan Elmas ve Ertur Yener' le birlikte gerçekleştirdiği çok sayıda büro ve kamu binasıyla tanınan Mimar Zafer Gülçur kimdir? Mimar Zafer Gülçur, başka hangi projelere imza attı?

Ertur Yener kimdir?

Mimar Ertur Yener kimdir? Mimar Ertur Yener, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Ertur Yener, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Ertur Yener...

Yunus Emre Kara kimdir?

İç Mimar Yunus Emre Kara kimdir? Yunus Emre Kara, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Yunus Emre Kara, bugün hangi firmada çalışmalarına devam ediyor? İşte Yunus Emre Kara...

Yunus Emre Torun kimdir?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa eden, yönetim kurulu üyeliği ise devam eden Yunus Emre Torun, kimdir? İşte Yunus Emre Torun'un özgeçmişi...

Yunus Emre Küçük kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Yunus Emre Küçük kimdir? Yunus Emre Küçük, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Yunus Emre Küçük ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor?

Yener Acar kimdir?

Bursa Kestel Belediye Başkanı Yener Acar kimdir? Yener Acar, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Yener Acar, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Yener Acar...

Yunus Yener kimdir Haberi

Yunus Yener kimdir

Türk Mühedis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, 17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümü üzerine açıklama yaptı. 

Yener, açıklamasında Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ve barajlarının büyük kısmının aktif deprem kuşakları üzerinde olduğunu sözlerine ekledi. 

1999 Marmara Depreminden hiçbir ders alınmadığını ifade eden Yener, şu açıklamalarda bulundu:

''Marmara Depreminin üzerinden 21 yıl geçmesine karşın ülkemiz depremlere hazırlıklı değildir. Yer seçimi, yapı tasarımı, üretimi ve denetiminde bilimsel ve bütünlüklü bir düzen yoktur. Sorunlu dolgu alanları, dere yatakları ve kıyılar imara açılmakta, her yere AVM’ler, gökdelenler yapılmaktadır.

Yanlış ulaşım politikaları, yanlış kentsel dönüşüm uygulamaları, rant eksenli büyük projeler, su yatakları ile yeşil alanlar arasındaki bağların koparılması, sel-su baskınlarının artışı, ısı adalarının oluşması gibi olgular depremlerin yıkıcı etkilerini artırmaktadır.

Bu sorunlara, depremlere...