02 / 05 / 2024

yürk gayrimenkul sektörü ne durumda

yürk gayrimenkul sektörü ne durumda

Zeybekci, yabancıya 1923'ten 2012'ye kadar yaklaşık 70-80 bin civarında konut satışı gerçekleştirildiğini belirterek, aslında bu kişilere yabancı değil "Yeni Türkiyeli" denilmesi gerektiğini anlattı.

Gayrimenkul sektöründe kurallar değişti: 'Feragat Çağı' başlıyor!

Alaaddin Reklam Ajansı tarafından hazırlanan “2024 Gayrimenkul Trendleri” raporunda 2024 yılı gayrimenkul sektörü için yeni bir dönemin başlangıcı ile ilgili mesaj verildi. 

Gayrimenkul sektöründe 2022'de dev zarar! Tam 20 milyar 908 milyon TL!

Türkiye'deki firmaların bilançolarına göre toplam aktif büyüklükleri geçen sene 26 trilyon 351 milyar 610 milyon Türk Lirası şeklinde hesaplandı. Aktarılan detaylara göre, en yüksek net kar imalat, en yüksek net zarar ise gayrimenkul sektöründe...

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Vedat Aşçı: Bu yıl gayrimenkul sektörü için güzel geçecek!

Gayrimenkul sektörü özellikle inşaat sektöründeki artan maliyetler nedeniyle arz ve talepte dengelerin değiştiği yeni bir dönem yaşıyor. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı iyimser. Bu yıl gayrimenkul sektörünün çok iyi bir performans ortaya koyacağını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe maliyetler yüzde 900 arttı!

Günümüzde artık birçok sektörde 100 TL'lik ciro yaratmak için ortaya çıkan giderde sınırlar gittikçe zorlandı. Örneğin, gayrimenkul sektöründe bundan sadece 2 sene önce 100 TL'lik gelir için 7 TL gider oluşurken, bu sayı 2021'de 70 TL'ye yükseldi.

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü'nün gayrimenkul sektörüne ilişkin önemini değerlendirdi. 

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Gayrimenkul sektörü 2020 yılına damgasını vurdu! 

Coldwell Banker Başkent Genel Müdürü Evren Barutçu, pandemi döneminde gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirerek 2021 yılı için ön görülerini paylaştı... 

Pandemi gayrimenkul sektörünün beklentilerini nasıl etkiledi?

ANBA Yayın Grubu genel yayın yönetmeni Mahmut Kılınç, 2020 yılı gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte Kılınç'ın o değerlendirmesi...

2021 yılında gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş “2021 yılında gayrimenkul sektörünü nelerin beklediğini” değerlendirdi...

ABD gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcı ilgisi arttı!

Internatıonal Realtors Group, Propertyınvest Usa Şirketi Başkanı Cengiz Bayırlı ABD'de gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcılarının ilgisinin arttığını dile getirdi. 

yürk gayrimenkul sektörü ne durumda Haberi

yürk gayrimenkul sektörü ne durumda

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlığın, döviz kazandırıcı hizmetlerin yeniden tanımlanması konusunda önemli çalışmaları olduğunu belirterek, "Konutun buraya alınmasıyla ilgili, artı, ihracat sayılmasıyla ilgili de sonuna kadar sizinleyim, sizin taraftayım, bunu bilmenizi istiyorum" dedi.


Cityscape'in bilgi ortaklığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteğiyle sektöre yeni bir ivme kazandırmak için "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.


Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerinden gelen 50'ye yakın yabancı yatırımcı ve aracılık şirketinin katıldığı ve üç gün süren etkinliğin değerlendirme toplantısında konuşan Zeybekci,  2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Türkiye'nin İzlanda'yı yenip Fransa'daki finallere direkt katılma hakkı elde etmesine değindi.


Zeybekci, ülkenin, milletin gayret ettiğinde neler...