28 / 04 / 2024

yurt ihtiyacı

yurt ihtiyacı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin, kredi ve yurtlara olan ihtiyacı, zannediyorum ki 2015 başına kadar tamamen karşılanmış olacaktır" dedi.

MEB açıkladı! 850 öğrenciyi yurt dışına lisansüstü eğitim için burslu gönderecek...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından yapılan açıklama kapsamında, Türkiye'nin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacı ile 850 öğrenci, resmi burslu statüde lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderileceğini kaydetti. İşte haberin detayları...

Kira fiyatları aldı başını gitti! Artık kiralık ev ve yurt bulmak imkansız hale geldi! Türkiye’de il il kira fiyatları

Türkiye’de YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca öğrencinin bir numaralı sorunu barınma ihtiyacı oldu. Öğrenciler, artan kira ve yurt fiyatları ile birlikte kalacak bir yer bulmakta oldukça zorlanıyor. Peki Türkiye’de il il kira fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Özel yurt ve rezidans kiralayan öğrenciler dikkat!

Özel yurt ve rezidans kiralayan öğrencilerin barınma ihtiyacı başladı. Öğrencilerin sözleşmeleri dikkatlice okumaları gerekiyor.

Selçuklu Belediyesi'nden üniversite öğrencileri için yurt!

Konya Selçuklu Belediyesi üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için otel konforunda yurt inşa ediyor. 250 oda ve 1000 yatak kapasiteli yurdun kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Hatay'ın yurt sorunu çözülmeli!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay'daki yurt sorunu TBMM'de gündeme getirdi. Topal, Hatay'ın üniversite kentine dönüştüğünü söyleyen Topal, barınma ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurguladı.

ANT Yapı'dan yurt dışı atağı!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "Yurt dışında Rusya’da birçok proje ile faaliyetlerimize devam ederken değişim ihtiyacı gereği biraz daha batıya yöneldik" dedi. Okay, İngiltere-Londra ile Amerika-Miami-New York şehirlerinde mobilize olarak çok prestijli işlere başladıklarını açıkladı.

Bodrum Denizcilik MYO'nun yurt ihtiyacı TBMM'de!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Bodrum Denizcilik MYO öğrencilerinin yurt ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a iletti..

Öğrencilerin yurt ihtiyacı TBMM'de konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, öğrencilerin yurt ihtiyacının karşılanmasında Bakanlığın görev ve uygulamaları ile öğrenci yurtlarının denetimine ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ yurt yapımına destek vermeli!

Anadolu Gazetesi köşe yazarı olan Sefer Aşır Eraslan bugünkü yazısında öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanmasından bahsetti. Eraslan, ''TOKİ, yurt yapımına daha çok destek vermelidir'' dedi.

Amasra Lisesi Öğrenci Yurdu 2016 yatırım programına alındı!

Ak Partili Bartın Milletvekili Tunç, Amasra köylerinden ve Amasra dışında da öğrencilerin öğrenim görebilmesi için yurt ihtiyacını Milli Eğitim Bakanlığına ilettiklerini ve 2016 yılı yatırım programına alınmasını sağladıklarını söyledi.

Denizli Tavas Belediye İş Merkezi yurt oluyor!

Denizli Tavas'ta yurt ihtiyacını karşılamak amacıyla bulunan 5 katlı Tavas Belediye İş hanında binada incelemelerde bulunuldu. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Eğitime yönelik yatırımlar devam ediyor'' dedi.

Kocaeli Gölcük'teki yurt inşaatında sona gelindi!

Kocaeli'de yükseköğrenimde okuyan öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanacağı ve Düzağaç Mahallesi'nde yapımı devam eden yükseköğrenim yurdu inşaatında son çalışmalar yapılıyor. Yurt inşaatında iç kısım çalışmaları da tamamlanmak üzere.

Aksaray Üniversitesi'nin 250 dönümü yurt için ayrıldı!

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanması için özel idarenin üniversite kampüsü içerisinde yurt yapabileceğini söyledi.

yurt ihtiyacı Haberi

yurt ihtiyacı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yaparak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın, özellikle Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kapsamında, yeni eğitim öğretim yılına başlayan üniversiteler ve yüksekokullara kaydını yaptıran, şu anda sırada bekleyen, yedeğe alınan kapasiteler, bu kapasitelerin nasıl artırılacağı konusunda ayrıntılı bilgi verdiğini anlatan Arınç, esasen 62. Hükümet Programı'nda, bu konuda fevkalade önemli bilgiler bulunduğunu belirtti.


Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesinin 2002'ye göre 15, KYK'nın bütçesinin 11 kat artırıldığını kaydeden ve artık 380 bin öğrenci kapasitesinden bahsedilebildiğini söyleyen Arınç, ihtiyacı karşılayacak bazı çalışmaların yapıldığını, öğrencilerin tek, iki, üç yataklı odalarda, modern, çağdaş tüm imkanlara kavuştuğunun söylenebileceğini kaydetti.


Reel olarak, 60 bin kişi civarında bir açığın bulunduğunu belirten Arınç, bunların da yeni...