30 / 04 / 2024

Kocaeli Gölcük'teki yurt inşaatında sona gelindi!

Kocaeli Gölcük'teki yurt inşaatında sona gelindi!

Kocaeli'de yükseköğrenimde okuyan öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanacağı ve Düzağaç Mahallesi'nde yapımı devam eden yükseköğrenim yurdu inşaatında son çalışmalar yapılıyor. Yurt inşaatında iç kısım çalışmaları da tamamlanmak üzere.



Kocaeli'de yükseköğrenimde okuyan öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanacağı ve Düzağaç Mahallesi'nde yapımı devam eden yükseköğrenim yurdu inşaatında son çalışmalar yapılıyor. Yurt inşaatında iç kısım çalışmaları da tamamlanmak üzere.


Kocaeli'de yükseköğrenimde okuyan öğrencilerin büyük bir ihtiyacının karşılanacağı yükseköğrenim yurdu inşaatında artık son çalışmalar yapılıyor. Gölcük Düzağaç Mahallesinde yapımına geçtiğimiz yıl başlanan yurt inşaatında, kaba inşaatın bitmesinin ardından dış cephe çalışmaları da hızla devam etmekteydi. Dış cephesinin kompozitle kaplandığı yükseköğrenim yurdunda, dış cephe çalışmasının tamamlanmasının ardından yurdun iç kısmında çalışmalara başlandı. Oldukça güzel ve donanımlı bir şekilde yapılan öğrenci yurdunda, iç kısım çalışmalarının yapılmasının ardından öğrenci yurdu, açılışı yapılarak hizmete girecek. 


KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLER BARINABİLECEK 

Geçtiğimiz yıl başlanan ve ilçemizde eğitim gören yükseköğrenim öğrencilerinin büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan yurt, 300 öğrenciye barınma imkanı sağlayacak. 150 kız ve 150 erkek öğrenci kapasitesi ile çalışacak olan yurdun inşaatını  TOKİ  üstlendi. 300 öğrencinin yanı sıra, öğrenci yurdu içerisinde çalışacak olan kişilere de barınma imkanı verecek olan binada, bu görevler için 31 kişilik daha barınma imkanı olacak. Yani 300 öğrencinin yanı sıra yurtta görev yapacak olan kişilerle birlikte toplam 331 kişi, bu yurtta barınabilecek. Kız ve erkek öğrenciler için iki ayrı binanın yapıldığı yurt inşaatında, çalışmaların kısa bir süre içerisinde tamamlanması bekleniyor. Her iki binada eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler de yapılabilecek. Yurdun bu ay içinde açılması bekleniyor. 



Erdem ŞENGÜL/Gölcük Postası




Gölcük'teki 300 kişilik pansiyon inşaatında sona gelindi!


Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı 150 erkek 150 kız öğrenci kapasiteli pansiyon inşaatı gezildi. Yazıcı tüm inşaatı dolaşarak şantiye şefinden tamamlanan ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


Büyük oranda tamamlanan pansiyon binasında rötuş çalışmaları devam ederken bina dışında istinat duvarı ve bina girişinde çalışmalar devam etmektedir. Çevre düzenleme çalışmaları ile pansiyon inşaatında sona gelindi. Pansiyonun yıl içerisinde hizmet vermeye başlayacağı bildirildi. 


GÖLCÜK FEN LİSESİ ZİYARETİ 

Pansiyon inşaatından soma Gölcük Fen Lisesi müdürlüğüne ziyarette bulundu. Okul Müdürü Recep Cerrah' dan okulu öğrenci başarı durumu, sosyal faaliyetler, YGS deneme sınavları sonuçlan ve Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına öğrenci başvurulan hakkında bilgi aldı. Okul binasında yapılması düşünülen birtakım fiziki değişikliklerle ilgili yerinde incelemelerde bulundu. 


ÖMER SEYFETTİN ORTAOKULU ZİYARETİ 

Gölcük Fen Lisesi ziyaretinin ardından Ömer Seyfettin Ortaokulu müdürlüğüne ziyaret gerçekleştiren Kaymakam, okul müdürü Ekrem Memiş'den okul öğrenci başarısı, sosyal faaliyetler, TEOG deneme smavları sonuçları ve Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına öğrenci başvurulan hakkında bilgi aldı. Öğretmenler odasına geçen Kaymakam okul öğretmenleri ve okul aile birliği yöneticileri veliler ile sohbet ederek öneri ve taleplerini dinledi Ömer Seyfettin Ortaokulu doğusunda bulunan iki parsel yaklaşık 3,5 dönümlük boş arsanın eğitim alanına dönüştürülerek ilkokul yapılacağı müjdesini verdi.


2. MESLEKÎ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İNŞAATI 

Ömer Seyfettin Ortaokulu ziyaretinin ardından 17 Ağustos Kapak Spor Salonu karşısında inşaatı büyük bir hızla devam eden 2. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaatına geçerek Şantiye Şefinden inşaatın durumu, vaziyet planı ve atölyeler ve bina içi birimleri e ilgili bilgi aldı. İnşaat projesini bilgisayardan detaylı inceleyen Kaymakam Yazıcı, firma yetkililerini titiz ve hi7.1ı çalışmalarından ötürü tebrik etti. Yazıcı, 18 bin metrekare alana kurulu 16 derslik 4 atölye olmak üzere 5 ayn binada toplam 25 bin metrekare inşaat alam ve vaziyet planı ile adeta bir kampüs inşa edildiğini ifade ederek ilçemizdeki yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti.


SEVGİ EVİ İNŞAATI 

Gölcük Şirinköy mevkiinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca inşa edilen 50 yatak kapasiteli sevgi evlerini yerinde inceleyen Kaymakam Yazıcı, şantiye şefinden bilgi aldı. İnşaatın 1 ay içerisinde tamamlanacağı , tefrişatimn ardından da yetişkin erkek sevgi evi olarak hizmete açılmasının planlandığı ifade etti. 



Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön