02 / 10 / 2024

yurt yapımı imar değişikliği

yurt yapımı imar değişikliği

Özel İdareye ait İstanbul yolu üzerindeki 100 bin metrekare araziye ilişkin yurt yapımı için imar değişikliği talebinin reddedilmesinin ardından konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göndermeye hazırlanıyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! 38 bin konuta erişim sağlayacak yol yapım çalışmaları tam gaz devam...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yılındaki depremlerden etkilenen şehirlere 38 bin konuta erişimi sağlayacak toplam 210 kilometre uzunluğundaki bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Fikret Şahin'den 'TOKİ yurt yapımına öncelik versin' önerisi!

Üniversitelerin açılmasına günler kala Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün (KYGM) yetersiz yurt sayısı, yüksek konut kiraları ve özel yurtların fahiş fiyatlarıyla karşılaşan kalan öğrenciler, barınma problemi yaşıyor.

Hakan Akdoğan'dan boş kalan ofisler yurt yapılsın önerisi!

Öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Boş kalan ofisler yurt yapılsın" dedi.

ODTÜ'deki yurt yapımına mahkeme ‘dur’ dedi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği'nin, ODTÜ'de inşa edilmek istenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun yapımının iptali için açtığı davada Ankara 11. İdare Mahkemesi 13 Aralık 2019'da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Diyarbakır'da cami yapımını durdurma kararı valiliği harekete geçirdi!

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

Boğaziçi Öngörünüm imar affı!

İmar Barışı yasa teklifi kapsamında Boğaziçi Öngörünüm yapıları yeniden düzenlemeye alındı. Teklifin onaylanması halinde Boğaziçi Öngörünüm imar affından yararlanabilecek...

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi. Peki, yeni nazım imar planı nedir?

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

Kaçak yapılara imar affı var mı?

İmar affı ile yaklaşık 13 Milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı son buluyor. Peki, kaçak yapılara imar affı var mı? İmar affından kimler yararlanabilecek?

Adım adım imar barışı başvuru süreci!

İmar barışı e-devlet başvuru sayfası açıldı. İmar barışından yararlanmak isteyen vatandaşlar bugünden itibaren e-devlet üzerinden başvurularını yapabilecek. Peki, başvurular nasıl yapılacak? İşte adım adım imar barışı başvuru süreci...

Ankara İncek'te yapılan imar değişikliği TBMM'de!

Ankara İncek'te kentsel dönüşüm alanında yapılan imar değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Osmanca-Adapazarı'nda imar planı yapımı işi ihalesi!

TEİAŞ 5. Bölge Müdürlüğü, Osmanca-Adapazarı Enerji İletim Hattı Kamulaştırma Haritası ve İmar Planı Yapımı İşi ihale ediyor..

yurt yapımı imar değişikliği Haberi

yurt yapımı imar değişikliği

Özel İdareye ait İstanbul yolu üzerindeki 100 bin metrekare araziye ilişkin yurt yapımı için imar değişikliği talebinin reddedilmesinin ardından İl Genel Meclisi olağanüstü toplantı yaparak konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göndermeye hazırlanıyor. 


16 Şubat günü olağanüstü toplantı yaparak konuyu görüşecek olan İl Genel Meclisi arazinin imar değişikliği talebini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayına sunarak çözmeye çalışacak. 


İl Genel Meclisi 16 Şubatta olağanüstü toplanarak gündeminde bulunan iki maddeyi görüşecek. İl Genel Meclisinin olağanüstü toplantısının ilk gündem maddesi İstanbul yolu üzerinde bulunan Eski Giilkent Devlet Hastanesi arkasındaki 100 bin metrekareli arazinin, Belediye Meclisinde reddedilen imar değişikliği konusunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulması. Konu ile ügüi daha önce Ak Parti Milletveküi Recep Özel yurt yapılması için istenen imar değişikliğine belediye meclisinin onay vermemesini eleştirerek...