01 / 05 / 2024

yurtdışına yerleşme

yurtdışına yerleşme

Darbe girişimi sonrası Türklerin yurtdışında gayrimenkul alımına daha fazla yöneldikleri dikkat çekerken, en fazla ilgi gösterdikleri ülkelerin başında ise Amerika yer alıyor.

İşe yerleştirme en çok hangi illerde oldu? En fazla açık olan meslekler hangileri?

İŞKUR 2023 Aralık ayına yönelik açıkladığı istatistiklere göre aralık ayında 83 bin 407’si erkek, 55 bin 482’si kadın olmak üzere 138 bin 889 işe yerleşme gerçekleşti. Peki en çok hangi meslek gruplarından eleman aranıyor?

Dünyanın en zengin isimleri burada yaşıyor!  Amazon’un kurucusu Jeff Bezos da 'Milyarder sığınağı'na yerleşti!

ABD'nin en yüksek gelirli mahallelerinden birine yerleşen Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, dünyaca ünlü isimlerle aynı çatı altında yaşamaya başladı. Bu yer, 'milyarder sığınağı' olarak adlandırılıyor. 

İzmir'de depremzedelerin yerleştikleri konutların tahliye edilmesi kararına tepki!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Uzundere konutlarına yerleştirilen depremzedelerin, konutları tahliye etmelerinin istenmesi tepkilere sebep oldu.

Pegasus'tan Yurtdışına gideceklere kampanya! 1 Euro'ya uçuş imkânı için sınırlı 75 koltuk!

Pegasus 16 Nisan’a kadar geçerli olan yurtdışı uçuşları adına bir kampanya duyurdu. Bu kampanyanın kapsamında vergiler dahil sadece bir Euro ya yurtdışı biletleri satılacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Fatih 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Fatih ilçesi, 4-A Konut Yerleşme Alanları ve 4-B-8 Konut + Ticaret Alanları'na ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Yeşil altın kasabasına taşınanlara ev ve üste para veriliyor

İtalya'da bir zamanlar yer altı şehirlerinde üretilen zeytinyağlarıyla ünlü "yeşil altın" kasabasına yerleşenlere 30 bin euro ödeniyor. Kasabada satılan evlerin metrekaresi 500 euro civarında.

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Mesa Mesken'den yurtdışı atağı! 

52 yıllık tecrübesiyle inşaat sektörüne yön veren Mesa Mesken, 2021 yılı içerisinde yurtdışına açılmayı hedefliyor. 

Nihat Doğan annesinin yanına yerleşti!

Ünlü türkücü Nihat Doğan, annesinin hastalığı nedeniyle evini kapatarak annesinin yanına yerleşti. 

Ahmet Yalman ve Aylin Okday Yalman Vaniköy'deki yalılarına yerleşti!

Bir süredir İspanya'nın Barcelona kentinde yaşayan Sadrazam Ahmet Tevfik Paşa'nın torunu Aylin Okday Yalman ile eşi Ahmet Yalman İstanbul'a dönüş yaparak Vaniköy'deki yalılarına yerleşti. 

Tiny House fiyatları!

Arabanın arkasına takarak istenilen her alana yerleşme fırsatı sunan "Tiny House" Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. Peki Tiny House nasıl yapılır? Tiny House maliyeti nasıl hesaplanır? İşte Tiny House fiyatları...

Özge Özpirinçci ile Burak Yamantürk Bodrum'a yerleşti!

Bir süredir Bodrum'daki yazlık evlerinde yaşayan oyuncu Özge Özpirinçci ve sevgilisi Burak Yamantürk, Bodrum Bitez'e yerleşme kararı aldı. 

Ozan Güven, Cunda'ya yerleşti!

Eski sevgilisi Deniz Bulutsuz’un açtığı darp davası nedeniyle zor günler geçiren Ozan Güven, Cunda adasına yerleştiği öne sürüldü.

yurtdışına yerleşme Haberi

yurtdışına yerleşme

Darbe girişimi sonrası Türklerin yurtdışında gayrimenkul alımına daha fazla yöneldikleri dikkat çekerken, en fazla ilgi gösterdikleri ülkelerin başında ise Amerika yer alıyor.


Son dönemde yurtdışında ev alma talebinde artış dikkat çekiyor. Gayrimenkul şirketleri, 15 Temmuz sonrası başvurularda artış olduğunu belirtirken, bazı şirketler, bu konuda çalışan departmanını güçlendirmeye gidiyor. Dikkat çekici olan bu talebin “yatırım amaçlı” olmaktan, “yerleşme” amaçlı alıma dönüşmesi ve talebin artışı… 


Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, “15 Temmuz’dan sonraki süreçte yurtdışında ev alma talepleri 4-5 katına çıktı. Her geçen günde artış devam ediyor. OHAL ilanından sonra daha da arttı. Sabahtan akşama kadar tüm görüşmelerimiz doldu. Bizde ekibi artırmaya çalışıyoruz. Arapların Türkiye’de yaşam satın alması gibi yurtdışında yaşam satın almaya çalışanlar var. Çocuklu çocuksuz birçok kişi kendi bütçe...