17 / 05 / 2024

yurtlar kira alacak mı 2020

yurtlar kira alacak mı 2020

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimiz, imzaladıkları sözleşmelerden dolayı yurt ve apart ücretlerini ödemeye, öğrenci evlerinde kalan gençlerimiz ise kira vermeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz bizlerden müjdeli haber beklemektedir." dedi.

KYK'ya kiralanan bazı yurtlar, 'kira garantili' denilerek satılıyor!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bazı yurtların emlak sitelerinde “kira garantili KYK yurdu” denilerek satışa sunulduğu belirlendi. İşte ayrıntılar...

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayramdan sonra isteyen konteynere geçecek, isteyen kira yardımı alacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram sonrasında Gaziantep'te ve diğer 10 şehirlerde misafir edilen ve çadırda kalan vatandaşlardan isteyenlerin konteynere geçeceğini, isteyenin de kira yardımı alacağını belirtti. 

Kira sorunu yaşayanlar dikkat! Kira yardımı yapılıyor! Kimler kira yardımı alacak?

Memurlara kira yardımı verilmesi yeni gündem konusu oldu. Konuyla ilgili bakan Mevlüt Çavuşoğlu önemli bir açıklama yaptı. Yüksek kira yükü hafifletilecek. Bazı tedbirler içeren planlar açıklandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Memura müjdeler peş peşe geldi! 22 bin maaş ve kira desteği verilecek!

Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı ve memura kira desteği verileceği açıklandı. Peki hangi memurlar kira desteği alacak? Memura kira desteği hangi ay verilecek? İşte detaylar...

2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 1.150 TL alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, başvuran dar gelirli veya geliri olmayan ailelere 1.500 TL kira yardımı yapacağını paylaştı.

Fahiş kira fiyatlarına rekor ceza! Kiracılar rahat bir nefes alacak!

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 11 kentte büyük yıkıma yol açtı. Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır’da göç eden depremzedelere fahiş kira artışı uygulayan kişilere üçlü denetim başladı.

Kira yardımı ne kadar süreyle verilecek, kimler kaç para alacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği detaylar!

Adıyaman’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada, depremzedelere yapılacak kira yardımının detaylarını açıkladı. İşte Erdoğan’ın yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren önemli açıklamalarının detayları…

e-Devlet'ten başvurusu onaylananlar PTT'den 1.500 TL kira yardımı alacak! 2023 kira yardımından kimler faydalanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kira ödemekten güçlük çekenlere destek sağlanacak. 5543 sayılı İskan Kanunu Kapsamında hak sahibi ailelere 1.500 lira kira yardımı yapılacak.

Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Kira sözleşmesi, kiracı ve mal sahibinin önem vermesi gereken resmi belgelerden biridir. Peki Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Kira zamları resmen donduruldu! 6.8 milyon kiracı rahat nefes alacak!

Kira yükselişine yapılan yeni düzenlemenin 6 milyon 788 bin civarındaki kiracıya rahat nefes aldıracağı öngörülüyor. Kira yükselişine yapılan yeni düzenlemenin 6 milyon 788 bin civarındaki kiracıya rahat nefes aldıracağı öngörülüyor. 

TÜRGEV yurtlarının kira sözleşmesi davasında karar belli oldu!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdare Dava Dairesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV yurtlarıyla ilgili verdiği "sözleşmenin feshedilmesi" karanını iptal eden yerel mahkeme kararını hukuka uygun gördü.

İTÜ'den öğrenci yurtlarının kira süresine ilişkin açıklama!

İTÜ Rektörlüğü, bazı öğrenci yurtlarının işletmesinden bir süredir sorumlu olan İTÜ Geliştirme Vakfı iştiraki Arı Kültürel A.Ş.'nin, mevcut yasal düzenlemelerle beraber kira süresi ve sözleşmesi bitmesine karşın İTÜ yurtlarını işgal etme yoluna gittiğine dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

Akfen GYO'nun kira geliri yüzde 267 arttı!

Akfen GYO’nun 2021'le beraber aldığı tedbirler ve portföyüne kattığı Bodrum Loft Tatil Köyü, Isparta ile Kütahya öğrenci yurtlarıyla; şirketin Temmuz'daki toplam kira geliri, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 267 oranında arttı ve 20 milyon Türk Lirası'na ulaştı. 

yurtlar kira alacak mı 2020 Haberi

yurtlar kira alacak mı 2020

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz yaptığı açıklamada, sicil affı, banka kredi desteğinin özel bankaları da kapsayacak şekilde genişletilmesi, borçlarının yapılandırılması, ÖTV indirimi ve akaryakıt desteğinin,  zor durumdaki esnafa nefes aldıracağını dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, üniversitelerin koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçmesi üzerine öğrencilerin, ailelerinin yanına döndüğünü dile getiren Kılavuz, "Öğrencilerimiz, imzaladıkları sözleşmelerden dolayı yurt ve apart ücretlerini ödemeye, öğrenci evlerinde kalan gençlerimiz ise kira vermeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz bizlerden müjdeli haber beklemektedir. Hükümetimizin, öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında çalışma yapmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

 

Koronavirüste iş yerlerine ilişkin kira sözleşmelerinin...