27 / 04 / 2024

Kira sorunu yaşayanlar dikkat! Kira yardımı yapılıyor! Kimler kira yardımı alacak?

Kira sorunu yaşayanlar dikkat! Kira yardımı yapılıyor! Kimler kira yardımı alacak?

Memurlara kira yardımı verilmesi yeni gündem konusu oldu. Konuyla ilgili bakan Mevlüt Çavuşoğlu önemli bir açıklama yaptı. Yüksek kira yükü hafifletilecek. Bazı tedbirler içeren planlar açıklandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…



Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye’nin en önemli kaygılarından biri olan özellikle de Türkiye’nin büyük şehirlerinde yaşanan kira artışları konusunda açıklama yaptı. Bu artışların endişe verici olduğunu ifade etti. Ekonomik krizlerin yanında fırsat uygulamaların durumu daha da kötüye sürüklediğine belirtti. Hem devlet memurlarını hem de vatandaşları kapsayacak yeni bir yaklaşım geliştirildiği duyuruldu.

Kira sorunu yaşayanlar dikkat! Kira yardımı yapılıyor! Kimler kira yardımı alacak?

Fahiş kira artışlarına yeni düzenlemeler gelecek

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu fahiş olarak artan kiraların önüne geçilmesi adına yasal düzenlemelerde bulunulmasının önemini vurgulamıştı. Yapılacak düzenlemeler ile birlikte hükümet kiracı haklarını koruyup son derece makul kira bedelleri alımını sağlayacak. Devlet bu yönde hakkaniyetli bir kira piyasası yaratmayı amaçlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön