02 / 05 / 2024

Yüzde 25lik emsal hakkı

Yüzde 25lik emsal hakkı

Kentsel dönüşüme giren projelerde uygulanmakta olan ve 1 Ocak 2017’de sona ermesi beklenen yüzde 25'lik emsal hakkı uygulamasının, 30 Haziran 2017’ye kadar devam edecek olması sektörü rahatlatacak.

İzmir Bayraklı kentsel dönüşümde yüzde 10 emsal artışı!

Bayraklı Belediyesi tarafından depremzedeler için  hayata geçirilen yüzde 10'luk emsal artışı hakkında açıklama yapan Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, sorunların çözüme kavuşacağını dile getirdi.

Mahkemeden emsal karar! Restoran kirasına Kovid-19 sebebiyle yüzde 50 indirim!

Pandemi sürecinde mahkemeye başvuran bir restoran işletmecisi kirasında yüzde 50 indirim yapılmasına hak kazandı. Mahkeme Kovid-19'u olağanüstü durum olarak gördü ve iş yeri sahibine hak verdi. Karar Yargıtay aşamasından sonra emsal niteliği taşıyabilir. 

Yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak?

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

Diyarbakırlı müteahhitler yüzde 25 emsal artırımı istiyor!

Diyarbakır’ın birçok ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar yapılmadığı için vatandaşlar mağdur olmaya devam ederken müteahhitler yüzde 25 emsal artırımı talep ediyor.

Yüzde 25’lik emsal hakkının süresinin uzaması sektörü rahatlatacak!

Kentsel dönüşüme giren projelerde uygulanmakta olan ve 1 Ocak 2017’de sona ermesi beklenen yüzde 25'lik emsal hakkı uygulamasının, 30 Haziran 2017’ye kadar devam edecek olması sektörü rahatlatacak.

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal için ruhsat şart!

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsalden yararlanmak için proje ruhsatlarının 2017 başına kadar çıkması gerekiyor. Sektör temsilcileri ise sürenin uzatılmasını talep ediyor.

Yüzde 25 ek emsal süresi inşaat sektörünü hızlandıracak!

05 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin Geçici Maddesi ile yüzde 25 ek emsal süresi, 01 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldı. Melih Tavukçuoğlu, bu imar avantajının inşaat sektörünü hızlandıracağını savunuyor.

Kadıköy kentsel dönüşümünde yüzde 25 emsal artışı mı sağlandı?

Kentsel dönüşüme tabi binalarda emsal sahteciliği yapıldığı ortaya çıktı. Kadıköy'de ortaya çıkarılan sahteciliğe göre yüzde 5 fazla inşaat yapabilmek için geçmişe dönük evraklar düzenleyerek milyonlarca liralık haksız kazanç elde ettikleri belirtiliyor.

İmar rantına yüzde 40 vergi!

Maliklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40’ı kamuya ödenecek. Düzenlemenin amacı, "imardaki haksız kazancı, kirli ilişkileri engellemek"

Emsal kira bedeli vergi değerinin yüzde kaçıdır?

Kira gelir vergisi, bir sene boyunca elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması durumunda "emsal kira bedeli" devreye giriyor. Peki, emsal kira bedeli vergi değerinin yüzde kaçıdır?

Kadıköy'de kentsel dönüşüm için yüzde 20 emsal artışı gerekiyor!

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yüzde 2.5 emsalle özel sektörün gönüllü olabileceğini söylüyor...

Beylikdüzü Nefes'te 55 bin 500 TL'ye! Yüzde 25 indirim!

Beylikdüzü Nefes Residenceta stüdyo konutların fiyatı 74 bin TLden başlıyor. Tamamı peşin ödeme de uygulanan yüzde 25lik indirim ile konut bedeli 55 bin 500 TL oluyor...

Arista Bomonti Business Şişli'de metrekaresi 4 bin 500 dolara! Yüzde 25'i 3 günde satıldı!

Mayıs 2011 sonunda satışa çıkan Arista Bomonti Businessda yer alan ofislerin yüzde 55i satıldı. Satışın yüzde 25lik kısmı ilk 3 gün içinde gerçekleştirildi.  Metrekaresi 4500-6600 dolar arasında satışa sunulan Arista Bomonti Businessi farklı kılan ise ofi

Yüzde 25lik emsal hakkı Haberi

Yüzde 25lik emsal hakkı

Kentsel dönüşüme giren projelerde uygulanmakta olan ve 1 Ocak 2017’de sona ermesi beklenen %25'lik emsal hakkı uygulamasının, 30 Haziran 2017’ye kadar devam edecek olması sektörü rahatlatacak. Yeni Tip İmar Yönetmeliği’nde yapılan bu değişiklik, ruhsat almayı bekleyen çok sayıda müteahhide can suyu olurken sektörde de büyük bir memnuniyetle karşılandı. 


Kentsel dönüşüm projesi yapan müteahhitleri ve hak sahiplerini yakından ilgilendiren konu ile ilgili açıklama yapan Artı Deneyim Gayrimenkul Danışmanlığı Yöneticilerinden Ufuk Kayador, “Yönetmeliğin 6 ay gibi kısa bir süre için ertelenmesi ile birlikte hem müteahhitler hem de hak sahipleri hızla harekete geçecekler. Kentsel dönüşüme çeşitli nedenlerle katılmak istemeyen hak sahipleri artık bu konuda apartmanlarındaki diğer mülk sahipleri ile bir nevi "Uzlaşma Yönetimi" sürecini kendi aralarında çözerek müteahhitlerle anlaşma yönüne gidecek. Bu da...